• BIST 100

    8862,16%-0,41
  • DOLAR

    34,25% 0,32
  • EURO

    37,82% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2930,09% 0,50
  • Ç. ALTIN

    4899,69% 0,37

"İsrailin tek hedefi ateşi olabildiğince bölgeye yaymaktır"

GÜNDEM 4.10.2024 17:20:34 0

"Vicdanın Sesini Duy Harekete Geç" başlığıyla düzenlenen basın açıklamasında konuşan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, "Bu zillet hali sıramızı bekliyoruz demekten başka bir şey değildir. Ya bugün üzerinize düşeni yapacaksızın ya da sizi

Saadet Partisi İl Başkanlığı, işgalcilerin bir yıldır Filistin'de sürdürdüğü ve bir aydır da Lübnan'a yönelik başlattığı saldırılarla ilgili basın açıklaması düzenledi.

Cuma namazının ardından Eminönü Meydanı'nda "Vicdanın Sesini Duy Harekete Geç" sloganıyla gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, "Gazze'deki kardeşlerinizin bir seneden beridir çocuklarının başlarına bomba yağarken gittikleri mülteci kamplarında, okullarda, hastanelerde, camilerde, çadırlarda bombalandığını düşünün. Bu çocukların hayata tutunabilmek için verdikleri mücadeleyi hayal edin. 42 bin kardeşimiz şehit oldu. İsrailin bir tek hedefi var. O da ateşi olabildiğince bölgeye yaymaktır. Onun için Lübnan'a, Suriye'ye saldırıyor. Tek bir hedefi var o da israil etrafında düzenli bir ordu bırakmamaktır." diye konuştu.

"Bu zillet hali sıramızı bekliyoruz demekten başka bir şey değildir"

Müslümanların başlarını ellerinin arasına alarak içerisinde bulunduğu zillet halini tefekkür etmeleri gerektiğini aktaran Kaya, "Bu nasıl bir zillettir. İstanbul'un Maltepe'si kadar olan bir yere tonlarca bomba yağdırılırken, milyonlarca kardeşimiz Refah sınır Kapısı'na sıkıştırılmışken, en küçük bir insani desteğe bile ihtiyaç duyarlarken nasıl olur da bizler başlarımızı yastığa güvenle koyabiliriz? Tüm İslam ülkelerinin liderlerine sesleniyorum! Bu zillet hali sıramızı bekliyoruz demekten başka bir şey değildir. Ya bugün üzerinize düşeni yapacaksızın ya da sizin için bir yerlerde yapılan planların parçası olmaya devam edeceksiniz." şeklinde konuştu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, dünyanın gözü önünde onlarca yıldır emperyalist Batı'nın desteği ve işbirliği ile Filistin'de işgal ve soykırım yapan siyonistlerin tüm savaş suçlarını işlemesine ve uluslararası tüm hukuk kurallarını yok saymasına rağmen yaşananlara karşı somut bir adım atılmadığını hatırlattı.

"Ne siyonizm ne de emperyalizm için bahaneler bitmeyecektir"

Arzı mevûd masalları ile tüm bölgeyi kan gölüne çevirmek isteyen siyonizm için bu bölgede müttefikin olmadığını ama sırası bekleyen kurbanların olduğunu hatırlatan Yazıcı, "Yemen'i, Suriye'yi, İran'ı ve Gazze'yi bombalayan siyonist teröristler son günlerde Lübnan'da da vahşete başlamıştır. Sırada Mısır'ın, Irak'ın, Türkiye’nin, Ürdün’ün ve daha nice İslam ülkesinin olmadığını kim söyleyebilir? Çizilen sözde haritalarla gözümüze sokulan bu kanlı plana karşı çıkmak için daha ne beklenmektedir? Susan, Irak'ta susan, Afganistan'da susan, Yemen'de susan liderler ateş çemberinin gittikçe genişlediğini ve sıradaki işgalin kendi topraklarına karşı yapılacağını ne zaman idrak edecektir? Ne siyonizm ne de emperyalizm için bahaneler bitmeyecektir. Irak'ı, nükleer silahları bahane ederek işgal eden, mazlum kardeşlerimizi katleden ABD, yıllar sonra Irak'ta nükleer tesis olmadığını söylemişti. Bugün de farklı bahanelerle tüm bölgemiz ölüm adasına çevrilmektedir." dedi.

"İsraile karşı tek bir yürekli ses çıkartabildik mi?"

İran, bölgemizde İslam ülkesi olarak nitelendirilen hiçbir ülkenin yapamadığını yaparak işgalcilere bir gecede yüzlerce füze attığını, Nevatim Havaüssü başta olmak üzere birçok kritik askeri bölgeyi vurarak siyonistlerin aslında kâğıttan kaplan olduğunu 7 Ekim'den sonra bir daha gösterdiğini aktaran Yazıcı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"İşgal devletinde yaşayan 7 milyon nüfusun 6 milyonu sığınaklara indi. Yerleşimci adı altında hukuki statü elde etmeyen işgalcilerin yüreklerine korku salındı. Kim yaptı bu kıyamı? İran İslam Cumhuriyeti. Müslümanlardan başka kimseyi vurmuyor dedikleri İran. Ses kimden çıktı? Ülkemizde yerli işbirlikçilerden, iktidarın satılık kalemlerinden, kendini Sünni olarak lanse edip ümmetin içine nifak sokmaya çalışan sahte Müslümanlardan çıktı. Allah aşkına soruyoruz! Tek bir füze atabildiniz mi israile? İsrail tarafından şehit edilen tek bir devlet görevlimiz var mı? israil tarafından şehit edilen tek bir askerimiz var mı? İsraile karşı tek bir yürekli ses çıkartabildik mi? Biz ses çıkartın, uluslararası camiayı harekete geçirin, güç gösterin dedikçe sizler; doğalgaz yolladınız, petrol akıttınız, ticaret yaptınız, gizli ilişkiler kurdunuz. Bu meseleler hepimize ayan beyan ortada olan bir gerçekliği bir kez daha gösterdi. Mesele, Şii-Sünni meselesi değil. Hizbullah komutanları bu yolda canını verirken Sisi, israilin katliamlarına ortaklık etti. İran'ın füzelerine yalan diyen, Nasrallah'ın şehadetine rağmen ona saldıran kalbi kararmış, dili bizden, gönlü onlardan olan işbirlikçiler utansın."

"Siyonizme istihbarat sağlayan İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere tüm üsleri kapatın"

içi politikaya yönelik göz boyamak için yapılan içi boş eylemlerden başka hiçbir şey yapmadığını söyleyen Yazıcı, "İsrail ordusunun kullandığı silahların ham maddesi bizim topraklarımızdan gitti. Teröristlerin kumanyası bizim ülkemizden gitti. Jet yakıtları bizim ülkemizden gitti. Fakat iktidar bunca soykırım ve zulme rağmen hâlâ vanaları kapatmamıştır. İsraile yapılan bu kanlı ticaret devam ederken Vicdan Gemisi'nin kardeşlerimize ulaşmasına dahi izin verilmedi. Vicdan Gemisi hâlâ demirlenmiş bekliyor. Demirlenen, esir edilen bu gemi bizim kardeşliğimiz, birliğimiz ve cesaretimizdir. Demir vurulan sadece gemi değildir bunu herkes bilmelidir. Buradan bir kez daha uyarıyoruz, geminin kardeşlerimize ulaşmasına izin verin ve bu vebale ortak olmayın. Türkiye vatandaşı olmasına rağmen siyonist teröristlere katılan canilerin vatandaşlığını düşürün ve mal varlıklarını dondurun. Ülkemiz topraklarında bulunan ve siyonizme istihbarat sağlayan İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere tüm üsleri kapatın. İslâm dünyasına liderlik ederek somut adımlar atın ve Filistin’in işgal edilmesine karşı durun. Sizler gerçekte yapmadığınız icraatları yapay zekâya yaptırarak sorumluluktan kaçamazsınız. Kınayarak, izleyerek ve gözünüzü kapatarak işgali durduramazsınız. Boykot yapın dedikten sonra ticarete devam ederek siyonizmin çarklarını kıramazsınız. Sizlerden artık cesur, samimi ve somut adımlar bekliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)


Bosna Hersek’te şiddetli yağışlar sele yol açtı: 14 ölü

Trafik kazalarını önlemek için yeni kampanya başlatıldı

Başkan Taşkın, mahalle sakinleri ile bir araya geldi

ANFİDAP: HÜDA PAR'ın kanun teklifinin öncelenmesini ve meclisten geçmesini bekliyoruz

Malatya Valisi Yavuz: Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz sürüyor

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz, İl Müftüsü Yalçınkaya’yı ziyaret etti

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 67 gözaltı

Pegasus, Irak, İran ve Ürdün uçuşlarını iptal kararını uzattı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı: Gazze'de, dünya tarihinde ender rastlanan zulümlere şahit olmaktayız

Batman Üniversitesi, enerji alanındaki IEEE Global Energy Conference'ye katılacak

Mardin’de Filistin sevdalıları destek yürüyüşü yapacak

"İsrailin tek hedefi ateşi olabildiğince bölgeye yaymaktır"

Konya'da kesinleşmiş cezası bulunan şahıs yakalandı

Gazze'de şehid sayısı 41 bin 788 kişiye yükseldi

STK'lardan Gazze'ye destek çağrısı

5 ton sahte bal ele geçirildi

Umut Kervanı Bingöl'de yüzlerce aileye yardım dağıttı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

36 ilde kuyumculara yönelik denetim

Siirt’in doğa ve kültür zenginlikleri, fıstık festivali ile görücüye çıktı

Ağrı'dan Gazze'ye destek için basın açıklaması düzenlendi

Alimlerden yönetici ve halklara çağrı: Tüm ihtilaf ve çıkarları bırakıp siyonizmin karşısında olun

Kudüs Kardeşlik Platformu'ndan Kürecik Radar Üssü'ne düzenlenecek araç konvoyuna davet

Soğuk algınlığından korunmak için neler yapılmalı?

Üç mahallede kapsamlı temizlik

Korik mahallesinde dengbêjler gecesi

Mardin’de tırın altında kalan bir kişi hayatını kaybetti

Adana Peygamber Sevdalıları: Meclis gündemine alınan kanun teklifi bir an önce yasalaştırılmalı

Fidan satıcılarında sonbahar yoğunluğu

Dokunulmazlık dosyaları TBMM'de

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku