• BIST 100

    11220,22%1,89
  • DOLAR

    41,59% 0,08
  • EURO

    48,87% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5168,63% 0,06
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 0,00

İstanbul Gazze'deki soykırıma tepki için yürüdü

11 Mayıs 2025, Pazar 23:02
11 Mayıs 2025, Pazar 23:02
İstanbul Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İstanbul'da, apertheid rejimi siyonist rejimin Gazze'deki soykırımına karşı yürüyüş düzenlendi.

İHH'nın düzenlediği yürüyüşe, Peygamber Svdalıları, Özgür-Der, Özgür Kudüs Platformu gibi çok sayıda kurum destek verdi.

İstanbul'da işgal rejiminin Filistin'de uyguladığı soykırıma karşı yürüyüş düzenlendi.

Katılımcılar güzergâh boyunca, "Filistin Halkı Yalnız Değildir", "Katil İsrail, İşbirlikçi ABD" sloganları attı, tekbirler getirdi.

Yürüyüş, Beyazıt Meydanı’ndan başlayarak Ayasofya Camii önüne kadar devam etti. Yapılan yürüyüş sonrasında Sümbül Efendi Camii İmam Hatibi Murat Tokgöz, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

Tilavetin ardından İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Av. Bülent Yıldırım, Özgürlük Filosu Koalisyonu Sözcüsü Aktivist Ann Wright ve Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı Onursal Başkanı Ramazan Kayan konuşma yaptı. 

“Biz Filistin’in yanındayız”

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Av. Bülent Yıldırım “Biz bütün dünyaya sesleniyoruz, israil’le ticareti kesin. Ülkemiz ticareti yasakladı ama yetkililerden bir ricamız daha var. Menşei değiştirerek ticaret yapan şirketlerin üzerine de gidin. Onlar savaş suçu işlemiş gibidir, akaryakıt gönderen ülkeler de var. Buradan herkese şu mesajı iletiyorum: Kim Filistin’in yanında olursa, Allah katında değerli olur. Şükürler olsun halkımızla, devletimizle Filistin’in yanındayız” şeklinde konuştu.

“Biz Allah Resulü’nü dinliyoruz”

Konuşmasına devam eden Yıldırım “Akıl yürütmek zorundayız o nedenle, biz Resulullah’ın dediğini yapıyoruz. O zaman Persler ile Bizans’ın savaşı vardı. Allah Resulü, ‘Mecid-i Aksa’da namaz kılamıyorsanız, kandillerinde yakmak üzere yağ gönderin’ diyordu, Ya Rasulallah 1400 sene sonra, sana bağlılığımızı ilan ediyoruz” dedi.

“Avrupa harekete geçecek”

Filistin için yapılacak olan büyük mitinge davette bulunan Yıldırım “31 Mayıs’ta büyük eylem yapacağız. Hazır olun, 31 Mayıs’ta İsrail, Mavi Marmara’da Türkiye vatandaşlarını öldürdü. İsrail, Mavi Marmara Gemisi’ne saldırdı ve insanları öldürdü. Herkesi bekliyorum” ifadelerini kullandı. 

Yıldırım konuşmasında son olarak “Vicdan gemisi nerede vuruldu? Terörist israi, Vicdan Gemisi’ni Avrupa’nın tam dibinde vurdu. Bu saldırıyı şu anda Avrupa da görüyor ve Avrupa devletleri bu konuda harekete geçecek merak etmeyin” dedi. 

Yıldırım’dan sonra konuşma yapan Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı Onursal Başkanı Ramazan Kayan ‘’Gazze artık ümmetin ruhu oldu, insanlığın umudu, dünyanın vicdanı oldu. Gazze sadece toprak parçası değildir” dedi.

"Ancak anneler bilir"

Son olarak konuşma yapan Özgürlük Filosu Koalisyonu Sözcüsü Aktivist Ann Wright, “Bir çocuğun öldürülmesini ancak bir anne anlayabilir ve şu an önümde anneler bekliyor ve dayanışmaya destek veriyorlar. Ben dün akşam Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu’na bağlı olan Vicdan Gemisi’ne yapılan saldırıya dair süreci takip etmek için Türkiye’ye geldim. Bildiğiniz üzere, Vicdan Gemisi 2 Mayıs’ta israil tarafından bombalandı. Vicdan Gemisi’nde 18 kişi bulunuyordu, bunlardan bir tanesi de şu an tercümanlığımı yapan Mecit’ti. Bundan 15 sene önce Mavi Marmara Gemisi’ni nasıl kaldırdıysak, bugün de Vicdan Gemisi’ni kaldırdık” şeklinde konuştu.

Program, Has Odabaşı Camii İmam Hatibi Abdussamed Altuntaş’ın yaptığı dua sonrası sona erdi. (İLKHA)

Altın tarihi zirve sonrası fren yaptı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ülke genelinde yer yer sağanak yağış bekleniyor

İstanbul merkezli 8 ilde torbacı operasyonu: 171 tutuklama

Siyonist rejimin Direniş Filosuna saldırısına yoğun uluslararası tepki

Dünya ayakta: Siyonist korsanlığa karşı milyonlar yürüdü

Kolombiya'dan siyonist rejime diplomatik tokat

Malatyalılar Sumud Filosu'na destek için meydanlara inip Kürecik'e gitti

Siyonist rejim 13 gemiyi gasp etti, aktivistler alıkonuldu

Gazze'de katliam: 85 şehit daha

Ankara’da “Siyonizme Lanet ve İsyan” buluşması

Konya’da Sumud Filosu için nöbet: Mevlâna Meydanı’nda binlerce kişi toplandı

Siirt’te STK ve siyasi temsilcilerden ortak çağrı: “Somut adımlar bekliyoruz”

İstanbul'da binler Sumud Filosu için toplandı

Diyarbakırlılar Sumud Filosuna sahip çıktı, meydanlara indi

Kolombiya, israilli diplomatları sınır dışı etti

Kolombiya'dan Sumud Filosu saldırısı sonrası dikkat çeken adım

Küresel Sumud Filosu'na yapılan saldırıya Bitlis'ten tepki

Bursa Küresel Sumud Filosu için meydanlarda

Mardin halkı Sumud Filosu için meydanlarda bir araya geldi

Siirt'te halk, Sumud Filosuna saldırıyı protesto etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Sumud Filosu’na yapılacak her saldırı uluslararası hukuk ihlalidir

Şırnak'ta vatandaşlar Sumud Filosu’na destek için sokaklara çıktı

Yapıcıoğlu: Terör rejimi bir kez daha korsanlık yapıyor

İşgal rejimi toplamda 7 gemiye müdahale etti, Türkiye'den Sumud Filosuna katılan 9 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa’da Sumud Filosuna destek nöbeti

HAMAS: Sumud Filosu'na müdahale dünya halklarının öfkesini artıracaktır

İtalya cuma günü Sumud Filosu’na destek için greve gidiyor

Batman halkı, işgalcilerin Sumud Filosu'na saldırısı için toplandı

Türkiye halkı işgalcilerin saldırdığı Sumud Filosuna destek için meydanlarda

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Altın tarihi zirve sonrası fren yaptı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ülke genelinde yer yer sağanak yağış bekleniyor

İstanbul merkezli 8 ilde torbacı operasyonu: 171 tutuklama

Siyonist rejimin Direniş Filosuna saldırısına yoğun uluslararası tepki

Dünya ayakta: Siyonist korsanlığa karşı milyonlar yürüdü

Kolombiya'dan siyonist rejime diplomatik tokat