• BIST 100

    10642,6%-0,43
  • DOLAR

    40,55% -0,49
  • EURO

    47,59% -0,64
  • GRAM ALTIN

    4341,12% -1,63
  • Ç. ALTIN

    6999,67% -0,32

İstanbul Havalimanı’nda yakalanan papağanların yeni yuvası Gaziantep Hayvanat Bahçesi

13 Ağustos 2024, Salı 01:27
13 Ağustos 2024, Salı 01:27
İstanbul Havalimanı’nda yakalanan papağanların yeni yuvası Gaziantep Hayvanat Bahçesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İstanbul Havalimanı’nda yakalanan papağanların yeni yuvası Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Kongo Cumhuriyeti’nden Bağdat’a götürülmek istenirken İstanbul Havalimanı’nda yakalanarak muhafaza altına alınan 252 kırmızı kuyruklu Jako papağanı yeni yuvaları Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne teslim edildi.
İstanbul Havalimanı’nda kargo bölümünde tespit edilen şüpheli sesler üzerine yapılan incelemelerde yasa dışı yollarla Kongo Cumhuriyeti’nden Bağdat’a gönderilmek istenen 252 adet kırmızı kuyruklu Jako papağanı bulundu. İstanbul Birinci Bölge Milli Parklar Müdürlüğü çalışanları ve havalimanı personeli, papağanların yurt dışına kaçırılacağını belirleyerek müdahalede bulundu. Kafeslerin açılmasıyla, papağanların kaçak olarak gönderilmeye çalışıldığı belirlendi.

Papağanlar yeni yuvası Gaziantep Hayvanat Bahçesi
Havalimanı yetkilileri, değerli olduğu bilinen papağanların İstanbul’da koruma altına alınması için harekete geçti. Yapılan ilk işlemlerin ardından 252 papanğın, doğal yaşam alanlarına sahip Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne teslim edilmesi kararlaştırıldı. İstanbul’dan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne getirilen papağanlar, yetkililere teslim edilerek yeni yuvalarına kavuştu.

En sevdikleri yiyeceklerle besleniyor
Yeni yuvalarında ayçiçeği çekirdeği ve karpuz gibi en sevdikleri yiyeceklerle beslenen papağanlar, karantina sürecinin ardından, ziyaretçilerin görebileceği diğer kafeslere alınacak. Papağanların sağlık durumlarının her geçen gün iyileştiği ve rahatladığı bildirildi.

“Papağanlar yeni yuvalarına kavuştu, en sevdikleri yiyeceklerden veriyoruz"
Konuyla ilgili açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, “İstanbul Havalimanı’nda, Kongo Cumhuriyeti’nden Bağdat’a göndermek üzere 252 tane kırmızı kuyruk Jako papağanı yakalandı. Kargo bölümünde sesleri çıkarmaları ile İstanbul Birinci Bölge Milli Parklar çalışanları ve personelleri bu hayvanların ülke dışına çıkacağını tespit ediyor. Kafeslerin açılmasını istiyorlar. Kargo bölümünde kafesleri açıldığı zaman burada Kongo Cumhuriyeti’nden Bağdat’a kaçak yollarla gönderilen kırmızı kuyruk papağanlar olduğu tespit ediliyor. Bu papağanlar toplam 252 tane. Evrakları olmadığı için de İstanbul Birinci Bölge Milli Parklar Müdürlüğü bu hayvanlara el koyuyor. Daha sonrasında Gaziantep Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığımıza haber verdiler. Biz de aynı gün kendi ekibimizle gittik ve hayvanları orada teslim aldık. Teslim aldığımız papağanlar uygun şartlarda taşınmadığı için su kayıpları, halsizlik ve bitkinlik gibi semptomları vardı. Biz hemen yoldayken papağanları tedavi etmeye başladık. Buraya getirince de papağanları kendi bölümlerine koyduk. Onların çok sevdiği meyveleri ikram ediyoruz. Günden güne rahatlıyorlar. Belli bir süre karantinada kaldıktan sonra da ziyaretçilerin görebileceği kafeslerine konulacak” ifadeleri kullandı.

Kavurucu sıcaklıklar kapıda: Bazı illerde termometreler 45 dereceyi gösterecek

İşgalciler Batı Şeria'da 2 Filistinliyi şehit etti, cenazelerini alıkoydu

İstanbul'da suç örgütüne operasyon: 16 milyon dolarlık mal varlığına el koyuldu

Guterres: Gazze'deki çocuklar cennete gitmek istiyor

Alanya, Gazipaşa ve Akhisar'da orman yangınları sürüyor

Yahudi çeteler, Gazze'ye gelen yardımları imha etti: On binlerce ton gıda açlığa rağmen yok edildi

Katar ve Mısır: Gazze müzakereleri devam ediyor, görüşmeler çökmedi

Bakan Tunç: Son 15 günde çıkan yangınlarla ilgili 17 kişi tutuklandı

Siyonist rejim Gazze'yi yine kana buladı: 52 şehit, 250'den fazla yaralı

Ankara'da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Moody's Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

E3 ülkelerinden ortak Gazze açıklaması: Savaşın bitme zamanı geldi

Çin'de yeni virüs salgını endişesi: Vaka sayısı 4 bini geçti

Kastamonu'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Nijerya'da silahlı saldırı: 14 ölü

Rusya'da doğal gaz patlaması: 4 ölü, 7 yaralı

Manisa'da orman yangını

Rusya, Sumi ve Donetsk yönünde ilerleyişini sürdürüyor

Şırnak'ta bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Bakan Kurum: Yangınlardan dolayı 87 bağımsız birim ağır hasarlı ve yıkık

İtalya’da orman yangını geniş bir alana yayıldı

Muğla'da 3,6 büyüklüğünde deprem

Piknik tüpünün patlaması mahallede korku dolu anlara neden oldu

Şanlıurfa’da ‘Gazze ölüyor, ayağa kalk’ temalı etkinlik düzenlendi

Bingöl-Erzurum kara yolunda kaza: 1 yaralı

Gazze açlıktan ölüyor: 9 kişi daha açlıktan hayatını kaybetti

Bursa’da mahalle arasında çıkan yangın korkuttu

Sıcaktan bitkin düşen leyleğe elektrik ekipleri sahip çıktı

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Sudan yetkilileri binlerce patlamamış mühimmatı imha etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kavurucu sıcaklıklar kapıda: Bazı illerde termometreler 45 dereceyi gösterecek

İşgalciler Batı Şeria'da 2 Filistinliyi şehit etti, cenazelerini alıkoydu

İstanbul'da suç örgütüne operasyon: 16 milyon dolarlık mal varlığına el koyuldu

Guterres: Gazze'deki çocuklar cennete gitmek istiyor

Alanya, Gazipaşa ve Akhisar'da orman yangınları sürüyor

Yahudi çeteler, Gazze'ye gelen yardımları imha etti: On binlerce ton gıda açlığa rağmen yok edildi

Katar ve Mısır: Gazze müzakereleri devam ediyor, görüşmeler çökmedi