GÜNDEM 24.04.2025 07:42:49 0

İstanbul'da 6,2'nin ardından 184 artçı sarsıntı yaşandı

İstanbul
Haberi Sesli Oku

Marmara Denizi’nde, Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, İstanbul ve çevre illerde büyük paniğe neden oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), deprem sonrası şu ana kadar 184 artçı sarsıntı kaydedildiğini, bunlardan 7’sinin 4.0 ve üzeri büyüklükte olduğunu açıkladı.

Deprem 13 saniye sürdü

AFAD’ın paylaştığı verilere göre, deprem bugün saat 12.49’da yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. Sarsıntı, 13 saniye sürdü ve 300 kilometre çapındaki bir alanda hissedildi. Deprem, Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun Orta Marmara segmenti üzerinde gerçekleşti.

Sağlık Bakanlığı: 236 kişi yaralandı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Silivri merkezli depremin ardından panik nedeniyle oluşan etkiyle yaralanan 221 kişinin tedavileri tamamlanarak taburcu edildiğini bildirdi.

Bakan Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul'da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle birincil yaralanma olmadığını anımsattı.

Deprem esnasında düşme, atlama veya panik nedeniyle ikincil yaralanmaların meydana geldiğini aktaran Memişoğlu, "Yaptığımız ilk değerlendirmelere göre, ikincil hadiseler sonucu; İstanbul'da 173, Tekirdağ'da 24, Sakarya'da 24, Bursa'da 13, Yalova'da 2 olmak üzere 236 vatandaşımız yaralanmıştır." dedi.

Memişoğlu, "Şu ana kadar 221 yaralımız tedavileri tamamlanarak taburcu edilmiştir. Durumları iyi olan 15 yaralımızın tedavileri hastanelerimizde devam etmektedir." bilgisini paylaştı.

Artçılar doğuya yayılıyor

Deprem sonrası yapılan değerlendirmelere göre, artçı sarsıntılar doğu yönünde yaklaşık 10-15 km’lik bir hat boyunca yayılım gösteriyor. Özellikle Marmara Orta Çukuru'nun kuzey kenarında ve ana fay hattına yakın bölgelerde yoğunlaşan artçılar, uzmanlar tarafından yakından takip ediliyor.

30 santimetre fay yer değişimi

AFAD Deprem Bilim Kurulu Yerbilimleri Üyeleri’nin yaptığı ilk değerlendirmeye göre, yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda bir fay segmenti kırıldı. Fay hattında sağ yanal yer değiştirmenin yaklaşık 30 santimetre olduğu tespit edildi. Uzmanlar, depremin yüksek ivme değerlerine sahip olmadığını, ancak artçıların bir süre daha devam edebileceğini bildirdi.

Sahada taramalar sürüyor

Deprem sonrası vatandaşlar geceyi parklarda geçirmeye hazırlanırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı ekipler, yapıların hasar durumunu belirlemek için sahada tarama çalışmalarını sürdürüyor. AFAD, 296 binayla ilgili ihbar geldiğini açıkladı.

"Riskli binalara girmeyin" uyarısı

Yetkililer, riskli görülen binalara kesinlikle girilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Vatandaşların yalnızca resmi kaynaklardan gelen açıklamalara itibar etmeleri istenirken, panik yapılmaması ancak tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. (İLKHA) 

HAMAS: Madleen gemisindeki aktivistlerin hayatından israil sorumludur

Diyarbakır'daki yangın faciasında 2 tutuklama

İzmir'de 3.5 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalcilerin "yardım tuzaklarında" 125 kişi şehit oldu, 736 kişi yaralandı

Antalya'da  Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına muhtaç ailelere kurban eti dağıtıldı

Los Angeles protestoları New York'a da sıçradı: Onlarca gözaltı

Rusya'dan esir takasına ilişkin yeni açıklama

Antalya'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Van'da 87 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Malatya'da silahlı kavga: 1 kişi yaralandı

Kuveyt'te bomba ihbarı yapılan uçak acil iniş yaptı

Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü

Malatya'da baraka yangını

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, yangında hayatlarını kaybeden Çavdar ailesinin taziyesine katıldı

Malatya’da park halindeki otomobil alev aldı

Davet ve Gençlik Hareketi bayramlaşma etkinliğinde buluştu

Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi aileler unutulmadı

Çin bandıralı balıkçı gemisi Filipinler'de karaya oturdu

İngiltere’de kızamık vaka sayısı artıyor

Mardin’de akrabalar arasında silahlı kavga: 1 ölü 3’ü ağır 10 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 880'e yükseldi

Donetsk sınırlarına ulaşan Rus ordusu taarruza hazırlanıyor

Pozantı Otoyolu'nda kaza: Takla atan araçtaki 3 kişi yaralandı

Ankara'da orman yangını

Batman’da elektrik kablosu yangını

Kolombiya'da 6,5 büyüklüğünde deprem

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla görüştü

Tellerin arasına sıkışan yaban keçileri kurtarıldı

Yozgat'ta trafik kazası: 1 ölü, 6 yaralı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Yükleniyor