• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

İstanbul’da "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşü düzenlendi

10 Ağustos 2025, Pazar 14:13
10 Ağustos 2025, Pazar 14:13
İstanbul’da
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

"Gazze’ye Umut Işığı Ol!" sloganıyla yürüyüş organize eden Filistin’e Destek Platformu, yüzbinlerce kişinin desteği ile Beyazıt'tan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi önüne kadar yürüdü.

İşgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü soykırım ve ablukaya dikkat çekmek için 15 STK'nın bir araya gelerek oluşturduğu Filistin'e Destek Ol platformu tarafından bir yürüyüş organize edildi.

Filistin için "Gazze'ye Umut Işığı Ol" sloganı adı altında düzenlenen yürüyüşte yüzbinlerce kişi Beyazıt'tan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifine kadar yürüdü.

İşgal rejiminin, 7 Ekim 2023'ten bu yana Filistin'in Gazze Şeridi'ne yönelik gerçekleştirdiği ve on binlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırılara dikkati çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüş için çok sayıda vatandaş Beyazıt Meydanı'nda toplandı.

Yürüyüş sırasında on binler "Katil İsrail, Filistin'den defol" ve ''Gazzeli çocuklar bizi bekliyor'' sloganları attı.

Vatandaşlar, ışıklarını açtıkları cep telefonları ve küçük fenerlerle Beyazıt Meydanı'ndan yürüyüşe başladı.

Yürüyüşün sona ermesinin ardından Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi önünde toplanan vatandaşlara Kur'an-ı Kerim okundu.

Filistin'e Destek Platformu Dönem Başkanı Mehmet Güney, Beyazıt Meydanı'ndan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne ilerleyen vatandaşlara, hitap etti.

İşgal rejimini beddualarında unutmayacaklarını belirten Güney, "İnşallah bu yürüyüşümüz Gazzeli mücahit kardeşlerimize umut olsun istiyoruz. Bu umut öyle bir diri umut olsun ki mücahitlerin yüreğini, imanını güçlendirsin, Tel Aviv'deki kepazelere de korku olsun inşallah. Savaşın yüzde 85'ini finanse eden Amerika'yı, 7 Ekim 2023'ün akabinde Gazze açıklarına, Akdeniz'in açıklarına gemilerini gönderen Londra'daki kapitalist ve liberal rejimi de asla unutmayacağız. Bu bakımdan Beyazıt'tan yürürken mücahitlere destek, münafıklara da tehdit olsun diye yürüdük." şeklinde konuştu.

Güney, 2 milyon 200 bin nüfuslu Gazze'ye bunu reva gören siyonist çeteleri asla unutmayacaklarını, Gazze'deki bu direnişin Müslümanlar için örnek olduğunu, siyonizmin kirli yüzünü de dünyaya teşhir ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"62 bin şehid toprak altında, 15 bin tutsak ise siyonistlerin elinde, 100 bini aşkın gazi ise şu anda tedavi bekliyor. Sizin gibi sokaklarda duyarlılığını gösteren, oraya yardım gönderen, gavurun malını boykot eden, onların giysisini, yiyeceğini, içeceğini ve yönetimlerini protesto eden kardeşlerimizin gayretleriyle bugün yönetimler, 'Eylül ayında biz Filistin'i tanıyacağız.' diyorlar. Ne kadar samimidir bilemeyiz ama biliyoruz ki mücadele ve cihat bizi başarıya götürecek. Rabb'im bu cihadımızı kesintisiz başarıya götürsün inşallah. Platform olarak bunun sadece organizasyonunu yaptık. Sizlerin katılımıyla bundan sonra sokaklardan, meydanlardan asla ayrı kalmayacağız."

Konuşmanın ardından Filistinli kız öğrenci, şair Mehmet Akif İnan'ın "Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde" şiirini okudu.

Program, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın dua etmesiyle son buldu.

Programa, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, T3 Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı Yasin Şamlı, Ensar Vakfı Genel Başkanı Şener Ağaç, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım başta olmak üzere çok sayıda stk'nın temsilcisi katıldı.

Yürüyüş ve programa 100 binden fazla kişinin katıldığı öğrenildi. (İLKHA)

Han Yunus’ta çadırlar fırtına ve deniz suyuyla yerinden söküldü

STK'lar Sudan için seferber oldu

HAMAS: Somaliland adımı tehlikeli ve meşruiyet arayışıdır

Kosova, sandık başında

Gümrüklerden zehir satıcılarına ağır darbe

İlk kura yarın çekilecek: 500 bin sosyal konutta süreç başlıyor

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Belediyenin yaptığı hizmet değil, ifsat çalışmasıdır

Van ve Hakkari’de 591 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Eylül 2025: Filistin'i tanıma dalgası, diplomatik zirveler ve Türkiye'de anayasa ile iç politika gündemi

OSB’ler için 2026 yılı elektrik dağıtım bedelleri belirlendi

BESO'dan dijital ticaret hamlesi: "Esnaf72.com" lansmanı yapılacak

Bitlis’te hayat durdu, kırsal alanlarla iletişim kesildi

Nijerya’da mayın patlaması: 9 ölü

Alkollü sürücü zincirleme kazaya neden oldu: 4 yaralı

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, rüzgâr ve don uyarısı

Ankara'da suç örgütüne operasyon; 16 gözaltı

Memur ve emekli zammı 5 Ocak'ta belli olacak

Plastik poşet fiyatına zam  

Ankara’da Uluslararası Kardeşlik ve Dayanışma Gecesi düzenlendi

Siirt’te hasta çocuk ambulansla hastaneye ulaştırıldı

Vicdan Gemisi belgesel oldu: Galası siyasiler ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti

Kanada'dan Ukrayna’ya 2,5 milyar dolarlık ek yardım

Esenyurt'ta servis aracı şarampole yuvarlandı: 5 ölü, 6 yaralı

BMGK "Somaliland" gündemiyle acil toplanacak

Hafif ticari araç şarampole yuvarlandı; 1'i ağır 2 kişi yaralandı

Vietnam’da yolcu otobüsü devrildi: 9 ölü, 9 yaralı

Endonezya'da tur teknesi battı: Kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

ABD’de adliye binasında silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı

Guatemala’da otobüs kazası: 15 ölü, 19 yaralı

Putin: Ukrayna barış konusunda aceleci değil, hedefleri güç kullanarak tamamlayabiliriz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Han Yunus’ta çadırlar fırtına ve deniz suyuyla yerinden söküldü

STK'lar Sudan için seferber oldu

HAMAS: Somaliland adımı tehlikeli ve meşruiyet arayışıdır

Kosova, sandık başında

Gümrüklerden zehir satıcılarına ağır darbe

İlk kura yarın çekilecek: 500 bin sosyal konutta süreç başlıyor

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Belediyenin yaptığı hizmet değil, ifsat çalışmasıdır