• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

İstanbul'da gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı

04 Şubat 2025, Salı 14:08
04 Şubat 2025, Salı 14:08
İstanbul
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

​​​​​​​6 Şubat 2023 tarihinde 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin yıldönümünde toplumda afet farkındalık seviyesini artırmak amacıyla "intikal tatbikatı" düzenlendi.

Esenler Belediyesi tarafından Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümünde acı tecrübeleri tekrar yaşamamak ve toplumda afet farkındalık seviyesini artırmak amacıyla 7.5 büyüklüğünde bir deprem senaryosu üzerinden "intikal tatbikatı" düzenlendi.

15 Temmuz Mahallesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleşen tatbikatta muhtemel deprem felaketine karşı hazırlıkları test etmek amacıyla deprem senaryosu uygulandı.

Senaryo gereği Esenler ilçesinde altyapıda bozulmalar ve yıkım gerçekleşti. Görevlendirilen kamu kurumları ve arama kurtarma ekipleri ile tatbikat yapıldı. Senaryoya göre, yıkılan binalardan 4 kişi, hurdaya dönen araçtan ise 1 kişi canlı olarak kurtarıldı. Öte yandan, tatbikatta eğitimli köpekler de görev aldı.

Gerçekleştirilen tatbikat ile kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğini güçlendirmek, uygulayarak öğrenmek ve toplumda afet farkındalık seviyesini artırmak hedeflendi.

Tatbikata; Kaymakamlık, AFAD, Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), İstanbul İtfaiyesi, İGDAŞ, İSKİ ile Hak Arama Kurtarma Ekibi, İyilik Derneği Arama Kurtarma Ekibi ve Yarkur Yıldızlar Arama Kurtarma Ekibi de sahada destek verdi.

"Tatbikatla performansımızı test ediyoruz"

Gerçekleştirilen tatbikatın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı Yardımcısı Nihat Karataş, "6 Şubat depreminin yıl dönümü vesilesiyle bir tatbikat gerçekleştiriyoruz. Depreme hazır olmak için gayret içinde olan bir belediyeyiz. Deprem öncesi kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Deprem esnasında da kendi performansımızı test etmek adına bugün tatbikat yaptık. 7.5 büyüklüğünde bir depremde ilçe olarak etkilendik. Yıkılan binalarımız, kapanan yollarımız, patlayan sularımız ve yangınlarımız var. Bunun üzerine geliştirilen senaryoda ekiplerimiz şu an kendi çalışmalarını yürütüyorlar. Olaylara yetişme süremizi ve performansımızı test ediyoruz. Şu an yapılan çalışmalarda ekipler enkazdan canlı çıkarmak için faaliyet yürütüyorlar. Masa başındaki 23 ekibimiz ise ihtiyaçlara yönelik çeşitli senaryoları yürütüyorlar. Böyle bir şey yaşamayı ummuyoruz ama yaşarsak da Esenler Belediyesi olarak hazır bulunmak adına bugün kendimizi test ettik." dedi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

IHO EBRAR, Hollandalı iş adamlarıyla iftarda buluştu

Gece yarısı benzine zam geldi

Çocuklara sosyal medya düzenlemesi geliyor, 15 yaş altına hesap yasağı

THY’den İran seferleri açıklaması

Siyonist rejimin 37 insan hakları kuruluşuna yönelik yasak kararı askıya alındı

ABD'nin Pakistan'a desteği gerilimi tırmandırıyor

Ülkenin kuzey ve doğu bölgelerinde kar ve fırtına uyarısı

Hannah Spencer, Gazze duruşuyla İşçi Partisi'ni geride bıraktı

Londra'nın ikiyüzlülüğü: Filistinlilerin kanıyla test edilen casusluk sistemlerini satın aldı

HAMAS: Polis noktalarına saldırı tehlikeli bir ihlal

Trump'tan dayatma: İran uranyum zenginleştiremez

HÜDA PAR heyeti AK Parti'nin iftar programına katıldı

70 bin mümin Aksa'da teravihte buluştu

Çorum’da silahlı saldırıyla ilgili 6 şüpheli tutuklandı

Giresun merkezli 3 ilde uyuşturucu operasyonunda 29 tutuklama

Bakan Gürlek: Kamu görevlisine silah çekenler adalet önünde hesap verecek

Erzurum’da yoğun kar nedeniyle kriz masası kuruldu

Bakanlıktan personel alımı iddialarına ilişkin açıklama

İstanbul’da uyuşturucu operasyonunda silahlı çatışma

Siirt’te Ramazan coşkusu tasavvuf ezgileriyle yaşatıldı

Sahte polis çetesine eş zamanlı operasyon: 4 tutuklama

Aksaray’da yasa dışı avcılık yapan iki kişiye 191 bin TL ceza

Siirt’te kar yağışı nedeniyle 6 araç zincirleme kazaya karıştı

Bot arızalandı, AFAD mahsur kalan 2 kişiyi kurtardı

Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı'ndan Malatya'da geleneksel iftar buluşması

Suriye’de mayın patlaması: 3 ölü, 2 yaralı

Siirt’te kardan kapanan köylerdeki hastalar hastanelere ulaştırıldı

Filipinler, Japonya ve ABD'den Bashi Kanalı'nda tatbikat

Ukrayna ile Slovakya arasında Drujba petrol boru hattı gerginliği

Nijerya'da pazar yerine silahlı saldırı: 21 ölü, çok sayıda yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


IHO EBRAR, Hollandalı iş adamlarıyla iftarda buluştu

Gece yarısı benzine zam geldi

Çocuklara sosyal medya düzenlemesi geliyor, 15 yaş altına hesap yasağı

THY’den İran seferleri açıklaması

Siyonist rejimin 37 insan hakları kuruluşuna yönelik yasak kararı askıya alındı

ABD'nin Pakistan'a desteği gerilimi tırmandırıyor

Ülkenin kuzey ve doğu bölgelerinde kar ve fırtına uyarısı