• BIST 100

    15811,65%0,39
  • DOLAR

    43,97% 0,05
  • EURO

    51,27% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7302,29% 0,63
  • Ç. ALTIN

    11964,95% 0,00

İstanbul'da gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı

04 Şubat 2025, Salı 14:08
04 Şubat 2025, Salı 14:08
İstanbul
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

​​​​​​​6 Şubat 2023 tarihinde 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin yıldönümünde toplumda afet farkındalık seviyesini artırmak amacıyla "intikal tatbikatı" düzenlendi.

Esenler Belediyesi tarafından Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümünde acı tecrübeleri tekrar yaşamamak ve toplumda afet farkındalık seviyesini artırmak amacıyla 7.5 büyüklüğünde bir deprem senaryosu üzerinden "intikal tatbikatı" düzenlendi.

15 Temmuz Mahallesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleşen tatbikatta muhtemel deprem felaketine karşı hazırlıkları test etmek amacıyla deprem senaryosu uygulandı.

Senaryo gereği Esenler ilçesinde altyapıda bozulmalar ve yıkım gerçekleşti. Görevlendirilen kamu kurumları ve arama kurtarma ekipleri ile tatbikat yapıldı. Senaryoya göre, yıkılan binalardan 4 kişi, hurdaya dönen araçtan ise 1 kişi canlı olarak kurtarıldı. Öte yandan, tatbikatta eğitimli köpekler de görev aldı.

Gerçekleştirilen tatbikat ile kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğini güçlendirmek, uygulayarak öğrenmek ve toplumda afet farkındalık seviyesini artırmak hedeflendi.

Tatbikata; Kaymakamlık, AFAD, Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), İstanbul İtfaiyesi, İGDAŞ, İSKİ ile Hak Arama Kurtarma Ekibi, İyilik Derneği Arama Kurtarma Ekibi ve Yarkur Yıldızlar Arama Kurtarma Ekibi de sahada destek verdi.

"Tatbikatla performansımızı test ediyoruz"

Gerçekleştirilen tatbikatın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı Yardımcısı Nihat Karataş, "6 Şubat depreminin yıl dönümü vesilesiyle bir tatbikat gerçekleştiriyoruz. Depreme hazır olmak için gayret içinde olan bir belediyeyiz. Deprem öncesi kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Deprem esnasında da kendi performansımızı test etmek adına bugün tatbikat yaptık. 7.5 büyüklüğünde bir depremde ilçe olarak etkilendik. Yıkılan binalarımız, kapanan yollarımız, patlayan sularımız ve yangınlarımız var. Bunun üzerine geliştirilen senaryoda ekiplerimiz şu an kendi çalışmalarını yürütüyorlar. Olaylara yetişme süremizi ve performansımızı test ediyoruz. Şu an yapılan çalışmalarda ekipler enkazdan canlı çıkarmak için faaliyet yürütüyorlar. Masa başındaki 23 ekibimiz ise ihtiyaçlara yönelik çeşitli senaryoları yürütüyorlar. Böyle bir şey yaşamayı ummuyoruz ama yaşarsak da Esenler Belediyesi olarak hazır bulunmak adına bugün kendimizi test ettik." dedi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Bakan Kacır: 10'uncu Ulusal Antarktika Seferi başarıyla tamamland

Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor

Malatya'da kayısı üreticilerine ilkbahar ilaçlama uyarısı

Şanlıurfa’da drone destekli av denetimi

İran: ABD, fırkateynimizi uluslararası sularda vurdu

Şanlıurfa’da DicleFest’te teknoloji ve bilim yarışmaları düzenlenecek

Gaziantep’te "ÇEMBER" operasyonlarında bin 973 kişi yakalandı

Dil öğrenmenin en etkili yöntemleri

Batman'da İran'a destek için basın açıklaması yapılacak

Kendileri küçük yürekleri kocaman: Öğrenciler kumbaralarını Gazze'ye bağışladı

HAMAS liderlerinden Vesim El Ali şehit edildi

Bakan Şimşek: Akaryakıt fiyat artışlarının yüzde 75’i vergiden karşılanacak

Tarım işçilerinin ücretleri 2025 yılında yüzde 37,8 arttı

Anne karnında bağırsak delinmesi gelişen bebek, müdahale sonrası sağlığına kavuştu

İran işgalci rejime ait Ramat David Hava Üssü’nü vurduğunu duyurdu

İran: Savaşın devamına hazırız, hedeflerimize ulaşana kadar durmayacağız

Gaziantep'te hijyen kurallarına uymayan iki iş yeri kapatıldı

HAKSİAD Elazığ Şubesi’nden ETSO’ya ziyaret

İran’dan “Türkiye’ye füze atıldı” iddialarına yanıt

Döviz kurlarında son durum

Kapıkule’de 1 ton 413 kilo esrar ele geçirildi

Gaziosmanpaşa’da silah ticareti operasyonu

Bakan Göktaş'tan sosyal medya ve doğum izni açıklaması

Sosyal medyaya yaş sınırı ve e-Devlet şartı

Jeopolitik gerilim güvenli liman talebini artırdı

Ekonomiye ilişkin kanun teklifi komisyondan geçti

Marmara ve Kuzey Ege için sağanak uyarısı

ABD Senatosu Trump'ın savaş yetkisini sınırlamadı: Karar kontrolsüz savaş riskini artırdı

Naim Kasım: Siyonist rejim hiçbir taahhüdüne uymadı, sabrın da bir sınırı var

İşgalciler Gazze'de ateşkesi ihlal etmeyi sürdürüyor: 3 şehit

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Kacır: 10'uncu Ulusal Antarktika Seferi başarıyla tamamland

Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor

Malatya'da kayısı üreticilerine ilkbahar ilaçlama uyarısı

Şanlıurfa’da drone destekli av denetimi

İran: ABD, fırkateynimizi uluslararası sularda vurdu

Şanlıurfa’da DicleFest’te teknoloji ve bilim yarışmaları düzenlenecek

Gaziantep’te "ÇEMBER" operasyonlarında bin 973 kişi yakalandı