• BIST 100

    16709,75%-1,57
  • DOLAR

    43,87% 0,07
  • EURO

    51,77% 0,21
  • GRAM ALTIN

    7322,66% 0,60
  • Ç. ALTIN

    11832,60% 0,00

İstanbul'da gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı

04 Şubat 2025, Salı 14:08
04 Şubat 2025, Salı 14:08
İstanbul
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

​​​​​​​6 Şubat 2023 tarihinde 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin yıldönümünde toplumda afet farkındalık seviyesini artırmak amacıyla "intikal tatbikatı" düzenlendi.

Esenler Belediyesi tarafından Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümünde acı tecrübeleri tekrar yaşamamak ve toplumda afet farkındalık seviyesini artırmak amacıyla 7.5 büyüklüğünde bir deprem senaryosu üzerinden "intikal tatbikatı" düzenlendi.

15 Temmuz Mahallesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleşen tatbikatta muhtemel deprem felaketine karşı hazırlıkları test etmek amacıyla deprem senaryosu uygulandı.

Senaryo gereği Esenler ilçesinde altyapıda bozulmalar ve yıkım gerçekleşti. Görevlendirilen kamu kurumları ve arama kurtarma ekipleri ile tatbikat yapıldı. Senaryoya göre, yıkılan binalardan 4 kişi, hurdaya dönen araçtan ise 1 kişi canlı olarak kurtarıldı. Öte yandan, tatbikatta eğitimli köpekler de görev aldı.

Gerçekleştirilen tatbikat ile kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğini güçlendirmek, uygulayarak öğrenmek ve toplumda afet farkındalık seviyesini artırmak hedeflendi.

Tatbikata; Kaymakamlık, AFAD, Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), İstanbul İtfaiyesi, İGDAŞ, İSKİ ile Hak Arama Kurtarma Ekibi, İyilik Derneği Arama Kurtarma Ekibi ve Yarkur Yıldızlar Arama Kurtarma Ekibi de sahada destek verdi.

"Tatbikatla performansımızı test ediyoruz"

Gerçekleştirilen tatbikatın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı Yardımcısı Nihat Karataş, "6 Şubat depreminin yıl dönümü vesilesiyle bir tatbikat gerçekleştiriyoruz. Depreme hazır olmak için gayret içinde olan bir belediyeyiz. Deprem öncesi kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Deprem esnasında da kendi performansımızı test etmek adına bugün tatbikat yaptık. 7.5 büyüklüğünde bir depremde ilçe olarak etkilendik. Yıkılan binalarımız, kapanan yollarımız, patlayan sularımız ve yangınlarımız var. Bunun üzerine geliştirilen senaryoda ekiplerimiz şu an kendi çalışmalarını yürütüyorlar. Olaylara yetişme süremizi ve performansımızı test ediyoruz. Şu an yapılan çalışmalarda ekipler enkazdan canlı çıkarmak için faaliyet yürütüyorlar. Masa başındaki 23 ekibimiz ise ihtiyaçlara yönelik çeşitli senaryoları yürütüyorlar. Böyle bir şey yaşamayı ummuyoruz ama yaşarsak da Esenler Belediyesi olarak hazır bulunmak adına bugün kendimizi test ettik." dedi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Türkiye-Suriye gümrük iş birliği güçlendiriliyor

Seyahat etme ve keşfetmeye olan sevginiz genetik kökenli olabilir

Bakan Tekin: Bildiri yayımlayan 168 kişi için dava açtık

Gaz sıkışması ve mide şişkinliği: Nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların derdi laiklik değil, bu toprakların kutsallarıyladır

Doğan: Nerede bir mazlum varsa oraya umut ulaştırmanın hesabını yapıyoruz

İstanbul sıfır atıkta örnek şehir olacak

Prof. Dr. Ergüder: Ramazan, sigara ve bağımlılıklarla mücadelede büyük bir fırsat

İslami Cihad: Sözde "Barış Konseyi" bir tiyatrodur

Tuzla’da şantiyede çıkan yangın söndürüldü

Konya otogarında HGS dönemi

Adalet Bakanı Gürlek: Terörsüz Türkiye raporunda şahsa özgü düzenleme yok

İzmit’te dolandırıcılık suçundan aranan şahıs yakalandı

Konya'da Ramazan tedbirleri artırıldı

Ülkeler ve şirketlerin uydu gönderme rekabeti kızışıyor: Dünya yörüngesinde rekor fırlatma

Mil-Sen Konfederasyonu'ndan HÜDA PAR Milletvekili Dinç’e destek ziyareti

Gazze'de yüzlerce çadır sular altında: Abluka krizi derinleştirdi

Mersin'de değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

Mersin İl Müftüsü Topal Kur’an kurslarını ziyaret etti

Belediye Başkanı Geçit: Güçlü ailenin temeli bilinçli bireylerden geçer

Bingöl'de kaza: Bir yaralı

Batman'da iki otomobilin çarpıştığı kazada maddi hasar oluştu

Konya’ genelinde kar yağışı bekleniyor

CPJ: Son 2 yılda dünya genelinde ölen gazetecilerin üçte ikisinden israil sorumlu

Siyonist rejim destekçisi Modi Tel Aviv'de

Bozyazı’da meydana gelen kazada 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Uzmanından Ramazan’da oruç ve beslenme tavsiyeleri

Rusya’nın nükleer iddialarına Batı’dan yanıt

Afyonkarahisar’da bir haftalık asayiş raporu: Aranan 14 kişi yakalandı

Ramazanda suyu akıllı tüketin: Vücut suyu depolayamıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Türkiye-Suriye gümrük iş birliği güçlendiriliyor

Seyahat etme ve keşfetmeye olan sevginiz genetik kökenli olabilir

Bakan Tekin: Bildiri yayımlayan 168 kişi için dava açtık

Gaz sıkışması ve mide şişkinliği: Nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların derdi laiklik değil, bu toprakların kutsallarıyladır

Doğan: Nerede bir mazlum varsa oraya umut ulaştırmanın hesabını yapıyoruz

İstanbul sıfır atıkta örnek şehir olacak