• BIST 100

    10922,86%-0,52
  • DOLAR

    42,43% 0,16
  • EURO

    48,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5537,05% -0,30
  • Ç. ALTIN

    9229,23% -0,08

İstanbul'da gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı

04 Şubat 2025, Salı 14:08
04 Şubat 2025, Salı 14:08
İstanbul
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

​​​​​​​6 Şubat 2023 tarihinde 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin yıldönümünde toplumda afet farkındalık seviyesini artırmak amacıyla "intikal tatbikatı" düzenlendi.

Esenler Belediyesi tarafından Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümünde acı tecrübeleri tekrar yaşamamak ve toplumda afet farkındalık seviyesini artırmak amacıyla 7.5 büyüklüğünde bir deprem senaryosu üzerinden "intikal tatbikatı" düzenlendi.

15 Temmuz Mahallesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleşen tatbikatta muhtemel deprem felaketine karşı hazırlıkları test etmek amacıyla deprem senaryosu uygulandı.

Senaryo gereği Esenler ilçesinde altyapıda bozulmalar ve yıkım gerçekleşti. Görevlendirilen kamu kurumları ve arama kurtarma ekipleri ile tatbikat yapıldı. Senaryoya göre, yıkılan binalardan 4 kişi, hurdaya dönen araçtan ise 1 kişi canlı olarak kurtarıldı. Öte yandan, tatbikatta eğitimli köpekler de görev aldı.

Gerçekleştirilen tatbikat ile kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğini güçlendirmek, uygulayarak öğrenmek ve toplumda afet farkındalık seviyesini artırmak hedeflendi.

Tatbikata; Kaymakamlık, AFAD, Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), İstanbul İtfaiyesi, İGDAŞ, İSKİ ile Hak Arama Kurtarma Ekibi, İyilik Derneği Arama Kurtarma Ekibi ve Yarkur Yıldızlar Arama Kurtarma Ekibi de sahada destek verdi.

"Tatbikatla performansımızı test ediyoruz"

Gerçekleştirilen tatbikatın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı Yardımcısı Nihat Karataş, "6 Şubat depreminin yıl dönümü vesilesiyle bir tatbikat gerçekleştiriyoruz. Depreme hazır olmak için gayret içinde olan bir belediyeyiz. Deprem öncesi kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Deprem esnasında da kendi performansımızı test etmek adına bugün tatbikat yaptık. 7.5 büyüklüğünde bir depremde ilçe olarak etkilendik. Yıkılan binalarımız, kapanan yollarımız, patlayan sularımız ve yangınlarımız var. Bunun üzerine geliştirilen senaryoda ekiplerimiz şu an kendi çalışmalarını yürütüyorlar. Olaylara yetişme süremizi ve performansımızı test ediyoruz. Şu an yapılan çalışmalarda ekipler enkazdan canlı çıkarmak için faaliyet yürütüyorlar. Masa başındaki 23 ekibimiz ise ihtiyaçlara yönelik çeşitli senaryoları yürütüyorlar. Böyle bir şey yaşamayı ummuyoruz ama yaşarsak da Esenler Belediyesi olarak hazır bulunmak adına bugün kendimizi test ettik." dedi. (İLKHA)

İzmir'de iki işçi servisi çarpıştı: 13 yaralı

Göktaş: Gazze direnişi dünya genelinde uyanışa vesile oldu

Zelenskiy'den ABD'nin önerdiği Ukrayna barış planına ilişkin açıklama

Sinop’ta berber dükkanına silahlı saldırı düzenleyen 2 şüpheli yakalandı

ABD’nin Ukrayna’da barış planına karşı AB ülkeleri teklif sundu

Gürcistan'da yol inşaatında toprak kayması: 4 işçi öldü

İzmir’de 24 düzensiz göçmen yakalandı

Motorine 2 lira 44 kuruş indirim geliyor

Yolcu otobüsü ile minibüs çarpıştı: 10 yaralı

Mersin'de denize kaybolan şahsı arama çalışmaları sürüyor

Gaziantep’te drift yapan ehliyetsiz sürücüye ceza

Mersin’de makarna fabrikasında zehirlenen işçi sayısı 16’ya yükseldi

Ankara'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Gaziantep’te 30 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Mersin'de “Aile ve Gençlik Söyleşisi”ne yoğun ilgi

ABD'nin baskısına rağmen Caracas yönetimi geri adım atmıyor

İtalya'da halk üç büyük bölgesinde seçim için sandık başında

Meteoroloji'den sağanak uyarısı

Rusya, Ukrayna'da 3 yerleşim yerini ele geçirdiğini duyurdu

İran'dan ABD ile müzakere iddialarına yanıt

Ukrayna barış görüşmeleri Cenevre’de başladı

HAMAS heyeti Kahire'de Gazze barış planının ikinci aşamasını görüşecek

Kolombiya-ABD hattı geriliyor: Kolombiya'dan gizli plan suçlaması

Güney Afrika'da düzenlenen G20 Zirvesi sona erdi

İşgal uçaklarının Lübnan'a saldırısında şehit ve yaralılar var

Diyarbakır’da 555 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 25 gözaltı

İdil-Cizre arası kara yolunda kaza: 8 yaralı

Kış aylarının vazgeçilmezi şalgam yoğun ilgi görüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özgür bir Filistin Devleti kurulmadan küresel barış tam manasıyla sağlanamaz

Babasının hayalini gerçekleştiren öğretmen, öğrencilere umut oluyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir'de iki işçi servisi çarpıştı: 13 yaralı

Göktaş: Gazze direnişi dünya genelinde uyanışa vesile oldu

Zelenskiy'den ABD'nin önerdiği Ukrayna barış planına ilişkin açıklama

Sinop’ta berber dükkanına silahlı saldırı düzenleyen 2 şüpheli yakalandı

ABD’nin Ukrayna’da barış planına karşı AB ülkeleri teklif sundu

Gürcistan'da yol inşaatında toprak kayması: 4 işçi öldü

İzmir’de 24 düzensiz göçmen yakalandı