İstanbul'da metrobüs kazasının görüntüleri ortaya çıktı

Tarih: 29.08.2024 17:23 Güncelleme: 29.08.2024 17:23
İstanbul
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Sabah saatlerinde İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde 2 metrobüsün çarpışması sonucunda meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Sabah saat 08.43’te meydana gelen kazada; Sefaköy'den Beylikdüzü'ne ilerleyen metrobüs, kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptı.

İstanbul Valiliği; Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, yaralananların sayısının 2’si ağır olmak üzere 50'ye yükseldiğini, yaralılardan tedavisi tamamlanan 7 kişinin de taburcu edildiğini bildirdi. Kazada hayatını kaybeden kişinin 22 yaşındaki Ferhat Uçar olduğu öğrenildi.

Kazanın ardından gözaltına alınan metrobüs şoförü D.M.Ç. ve metrobüs hattında görevli Ş.Y'nin şüpheli olduğu, diğer 2 kişinin ise sadece bilgi sahibi olarak ifadelerinin alındığı öğrenildi.

Kazaya ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma devam ederken kazayla ilgili bilirkişi tarafından ön rapor hazırlandı.

Raporda, metrobüs hattındaki "Beyaz Yol" çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarı bulunduğu, metrobüs sürücüsünün yoldaki bu uyarıyı görmediği ve dönmesi gereken noktayı kaçırarak aniden dönüş yapmak istemesi sonucunda kazanın gerçekleştiği belirtildi.

Kaza anına ait güvenlik ve araç içi kamera görüntüler ortaya çıktı

Öte yandan kazayla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüde metrobüs kamerasından feci kazanın nasıl yaşandığı net bir şekilde görülüyor. Metrobüs sürücüsünün, aniden önüne çıkan hafif ticari araca çarpmamak için manevra yaparak direksoyunu sağa kırdığı ve karşı yönden gelen başka metrobüse hızla çarptığı görülüyor. Bu sırada üzerlerine metrobüsün geldiğini gören hafif ticari araçtaki iki kişinin hızla araçtan indiği, bir kişinin kaçarken metrobüsün altında kalmaktan son anda kurtulduğu görüldü.

Araç içerisinden kaydedilen görüntülerde ise; çarpışma esnasında ayaktaki yolcuların bir kısmının savrularak düşmesi, çarpışmanın olduğu tarafta bulunan kapının kırılan camlarının saçılması ve yaşanan panik kaydedildi. (İLKHA)

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Güney Kore'den Polanya'ya 6 milyar dolarlık tank satışı

Söylemez: Maaşlar, açlık ve yoksulluk sınırı arasında sıkıştı

DMM'den "doğalgaz fiyatları" hakkındaki kıyaslara açıklama

Yükleniyor