-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İstanbul'da "Mevlid-i Nebi" etkinliği için son hazırlıklar yapılıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenecek olan Mevlid-i Nebi için yapılan duyuru ve davet çalışmalarının ardından etkinliğin gerçekleştireceği Bağcılar Meydanı'nda son hazırlıklar tamamlanıyor.
Gerçekleştirilecek programa ilişkin Rehber TV'de Bağcılar Meydanı'ndan gerçekleştirilen özel yayın ile hazırlıkların son aşaması ve program içeriği konuşulurken bir yandan da alandaki düzenlemeler de yapılmaya devam ediliyor.

Ercan Vergili
"Tüm İstanbul'da duyurularımızı gerçekleştirdik"
Yapılan çalışmalar ve alandaki son hazırlıklar ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Peygamber Sevdalıları Marmara Koordinatörü Ercan Vergili, "Elhamdülillah uzun bir çalışmanın ardından Mevlid-i Nebi etkinliğimizin arifesine geldik. İnşallah yarın İstanbul'da Mevlid-i Nebi etkinliğimizi yapacağız. Bir aya yakındır hazırlık yapıyorduk. Bu hazırlıklarımızı tüm ilçelerde sürdürdük ama Bağcılar ve çevre ilçelerde daha da yoğunlaştırdık. Tüm İstanbul'da duyurularımızı gerçekleştirdik. Hazırlıklarımız tamam… Şu anda alanı yarın için hazırlıyoruz." dedi.
Etkinlikte birinci gündem Gazze olacak
Vergili, "Mevlid-i Nebi'nin yaşadığımız asırda İslam'dan uzaklaşan, Allah'ın yarattığı fıtrattan uzaklaşan insanlığa çare olarak gönderilen Peygamber Efendimizin sünnetine teşvik etme açısından çok önemli görüyoruz. Her sene ayrı bir tema ile bu çalışmalarımızı yapmaya çalışıyoruz. Bu seneki temamızı 'Direniş Önderi Hazreti Muhammed' olarak seçtik. Zira Gazze'de bir cihat var. Oradaki kardeşlerimiz dünyanın gözü önünde israilin, Amerika'nın zulmüne maruz kalmakta ve tüm dünya bunun sessiz br şekilde izlemektedir. Biz buradan bir gönderme yapacağız. Kardeşlerimiz yalnız değildir, onları destekliyoruz. Sadece bu etkinliklerle değil tüm alanlarda bunu yapmaya çalışıyoruz. İstanbul halkının da tüm zamanlarda buna destek verdiğini görüyoruz. Allah'ın izniyle bu cihadın akabinde Müslümanlar üstün gelecek. Etkinliğimizde vermek istediğimiz mesajı da Türkiye ve dünya halkına duyurmuş olacağız. Yarın inşallah İstanbul Bağcılar Meydanı çok coşkulu olacak." diye konuştu.
İstanbul'un birçok ilçesinden ücretsiz servisler ile halkın alana taşınmasına olanak sağlanacağını belirten Vergili, toplu taşıma ile de alana rahatlıkla ulaşım sağlanabileceğini ifade etti.
Mevlid-i Nebi etkinliği, 27 Nisan Pazar günü saat 14.00'te Bağcılar Meydanı'nda gerçekleştirilecek. (İLKHA)
Meteorolojiden çok sayıda il için sağanak uyarısı
Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile görüştü
Gazze'de can kaybı 72 bin 278'e yükseldi
İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı
Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi
Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti
Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu
Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor
Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi
Gaziantep’te çocuklar camide buluştu
Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı
Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı
Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır
Malatya'da "Bölgemizde işgalci israil ve ABD askerlerini İstemiyoruz" yürüyüşü
İran’dan ABD’ye uyarı: "Abraham Lincoln" menzile girerse füzelerle karşılık verilecek
Çin'de yüksek katlı binada yangın: 3 ölü, 23 yaralı
İran, Beerşeba kentindeki fabrikayı vurdu: İşgal rejiminde kimyasal sızıntı tehlikesi
İşgal rejimi ve ABD saldırılarına karşı İstanbul'da yürüyüş
Gazze'de sağlık krizi derinleşiyor: Yakıt, ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliği nedeniyle hizmetler durma noktasına geldi
İSKİ Pendik’teki olayla ilgili iddiaları yalanladı
Dışişleri Bakanı Fidan mevkidaşlarıyla bir araya geldi
Ceza infaz kurumlarında manevi rehberlik çalışmalarına destek mesajı
Dünya genelinde gıda israfı artıyor: Üretilen gıdanın üçte biri çöpe gidiyor
BTB Başkanı Matlı: Orta Doğu'daki gelişmeler sadece enerji piyasalarını değil tarım ve gıda zincirinin tamamını etkiliyor
İstanbul’da hava trafiğine yağış engeli
Koşuyolu Hastanesinin satılacağı iddiası yalanlandı
İran Meclis Başkanı Kalibaf: Düşman kara saldırısı planlıyor
Batman'da FETÖ hükümlüsü firari yakalandı
Yükleniyor







