GÜNDEM 28.04.2025 13:46:29 0

İstanbul'da Mevlid-i Nebi etkinliği: Vatandaşlardan İslam ülkelerine çağrı

İstanbul
Haberi Sesli Oku

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından İstanbul'da "Direniş Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan vatandaşlar, Gazze direnişine destek çağrısında bulundu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlediği Mevlid-i Nebi etkinliğini, bu sene "Direniş Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştirdi.

İstanbul Bağcılar Meydanı'nda düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde binlerce kişi bir araya geldi; vatandaşlar Hazreti Peygamber'e olan sevgilerini dile getirirken, Gazze’deki direnişi sahiplenerek İslam ülkelerine de sorumluluk çağrısında bulundu.

Bu sevdanın tarif edilemediğini belirten Aziz İleri, "Peygamber denildi mi, bütün sular durur. Mevlid-i Nebi etkinliğinin temasının "Direniş Önderi" olması tam da yerini bulmuş. Düzenledikleri etkinlik için Allah kendilerinden razı olsun inşallah. Meydana gelmezsen bu güzel etkinliği göremezsin. Ekranlarda görüldüğü gibi değildir. Gelip meydanda yaşamak lazım" dedi.

"Bu ümmet yeniden ayağa kalkacaktır"

Bağcılar Meydanı'na Peygamberin sevdasıyla geldiğini dile getiren Mehmet Bakır İçlegül, "Aynı zamanda Filistin'in sevdasıyla da geldik. Allah'ın izniyle zafer inananlarındır. Bu yolda gitmeye devam edeceğiz. Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hürmetine bu ümmet yeniden ayağa kalkacaktır. İnancımız bu noktadadır. Her şekilde Peygamberimizin sevdalısıyız. Çünkü dünya onun için kurulmuştur." şeklinde konuştu.

"İslam ülkeleri, Gazze konusunda sınıfta kaldı"

Mevlid-i Nebi etkinliğinde olmaktan onur ve şeref duyduğunu ifade eden Reşit Tekbaş, "İnşallah bu programın bütün İslam ülkelerine fayda sunmasını bekliyoruz. Rabbim Gazze'deki müminleri korusun. Bizleri de bu yolda gayretkar eylesin. İslam ülkeleri Gazze konusunda sınıfta kaldı. Halk olarak üstümüze düşen görevi yapıyoruz. Meydanlardayız, aynı şekilde boykota devam ediyoruz. Ama bunlar yeterli değildir. İslam ülkeleri ve liderleri bu konuda inisiyatif alarak kendi ordularını hazırlamak zorundalar." dedi.

"Ümmet ve kardeşlik buradadır"

Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Eğitimci Tarık Sezai Karatepe, "Buraya Peygamber Sevdalıları'nın etkinliği için geldik. Ümmet ve kardeşlik buradadır. Gazze ve bütün mazlum halklar için arkadaşlarımız burada tekbirler getiriyorlar. Vatandaşlar, baştan beri boykotsa boykotunu yapmıştır. Eylemse eylemini yapmıştır. Artık sıra Gazze ve diğer mazlum ülkelere askerler gönderip işgal edilen bölgeleri siyonistlerden kurtarmaktır. Bu vazife Müslümanların üzerine farzdır." diye belirtti.  

"Çocuğumuzu severken aklımıza Gazze'deki bebekler geliyor"

Kırklareli'nden İstanbul Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Harun Arslan, "Çok coşkuluyum. Hazreti Muhammed'e (Sallallahu Aleyhi Vesselem) sevgimizi gösterelim.  Aynı zamanda arkadaşlarımıza destek verelim. Çocuğumuzu severken aklımıza Gazze'deki bebekler geliyor. Gidip de mermi atamıyoruz. Ama buraya gelip israile karşı duruşumuzu belli edelim. Kardeşlerimizin arkasında olduğumuzu ve HAMAS'a ne kadar destek verdiğimizi belli edelim." dedi.

"Hazreti Peygamber bizim liderimiz, önderimiz ve her şeyimizdir"

Çok güzel ve duygulu bir program olduğunu belirten Remziye Yavuz, "Organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Sürekli bu etkinliklerin olmasını çok istiyoruz. Çünkü insanların buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hazreti Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Veselem) bizim liderimiz, önderimiz ve her şeyimizdir." ifadelerini kullandı.  

"Bütün Müslüman kardeşlerimizle yan yanayız"

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Veselem) kutlu doğumunu kutlamak için geldiğini söyleyen Şeyma Tunç, "Bütün Müslüman kardeşlerimizle yan yanayız. Hazreti Peygamber'e (Sallallahu Aleyhi Veselem) salat ve selam olsun. O'nu çok seviyoruz." dedi.

Bu duyguyu nasıl anlatacağını bilmediğini söyleyen Zehra Baz, "Hem mutlu hem de üzgünüz. Gazze için de çok üzgünüz. Dualarımız onlarla beraberdir. Allah, Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Veselem) izinden ayırmasın." diye konuştu. (İLKHA)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tıpkı Doğu Kudüs ve Batı Şeria gibi Gazze de Filistin halkınındır

Bingöl’de firari olan 88 kişi yakalandı

Bingöl'de jandarma uygulamasında uyuşturucu ele geçirildi

Hindistan ile Fransa arasında savaş uçağı anlaşması

Manisa'da tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Yapıcıoğlu'ndan TBMM Başkan Vekili Önder'e ziyaret

İran ve Suudi dışişleri bakanları görüştü

Pakistan: Hindistan her an bir askeri müdahalede bulunabilir

Putin, Ukrayna'da geçici ateşkes ilan etti

Tunus Açıklarında tekne faciası: 8 ölü

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan, Büyükşehir Belediyesine hizmet eleştirisi 

Pakistan'da petrol tankeri patladı: 40 yaralı

Kuzey Ege'de feribot seferlerine fırtına engeli

Çin, Trump’ı yalanladı: Şi ile Trump görüşmedi

Hüseyin El Şeyh'in Abbas'ın vekili olarak atanması ne anlama geliyor?

Telefon tamircisinden uyarı: Şişmiş bataryalara dikkat edin!

Ukrayna’nın eski Devlet Başkanı Yanukoviç'e 15 yıl hapis cezası

BESO Başkanı Çiftçi : İzmir uçak seferleri girişimimiz sonuç verdi

Güney Kore’de lisede bıçaklı saldırı: 6 yaralı

Bariyerlere çarpan tır devrildi: Şoför hayatını kaybetti

İslami hareketlerin yetkililerinden Gazze'ye destek mesajı

Kanada sandık başında

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Karabağ, Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçasıdır

Şırnak’ta asayiş operasyonları 31 gözaltı

İstanbul için fırtına uyarısı

Batman Petrolspor'a Saygısızlığa Tepki: Sarıyer Taraftarlarını Özür Dilemeye Davet Ediyoruz

Ehliyet sınavında kopya düzeneği yerleştiren 8 şüpheli yakalandı

Brezilya medyasının siyonist işgaline ortak olması protesto edildi

Bursa'nın yeni sağlık müdürü belli oldu

ABD'de üniversitede silahlı saldırı: 1 ölü, yaralı

Yükleniyor