İstanbul'da on binler Filistin için yürüdü

Tarih: 20.04.2025 19:33 Güncelleme: 20.04.2025 19:33
İstanbul
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

İşgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliamları telin etmek ve Filistin halkına destek vermek amacıyla İstanbul'da on binlerce kişi yürüdü.

İHH, öncülüğünde Üsküdar'da "Gazze Ölüyor, Ayağa Kalk!" sloganı ile gerçekleştirilen yürüyüşe, Peygamber Sevdalıları, Özgür Kudüs Platformu ve birçok sivil toplum kuruluşu destek verdi.

Öğle namazına müteakiben Fıstıkağacı Metro Durağında başlayan yürüyüş, Filistin lehine, işgal rejimi ve destekçileri aleyhine atılan sloganlar ve getirilen tekbirler eşliğinde Üsküdar Meydanı'na kadar devam etti.

Meydanda gerçekleştirilen program, Üsküdar Valide-i  Cedid Camii İmamı Doğan Temiz tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Göksun

"Artık bu vahşete son verin"

İlahi ve ezgilerin seslendirildiği programda konuşan İHH Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Göksun, "Bir buçuk yıldır zalim İsrail, bir avuç insan üzerinden bütün dünyaya bir mesaj veriyor. Bu mesaj sadece Müslümanlara değil, bu megaloman liderler bütün dünyaya mesaj veriyor. Bu nedenle bütün dünyanın vicdan sahibi insanlarıyla birlikte bugün dünyanın farklı meydanlarında bir araya geldik ve haykırıyoruz. Artık bu vahşete, soykırıma ve caniliğe son verin." dedi.

"Yahudi topluluklarına sesleniyoruz! Ayağa kalkın ve içinizdeki pisliklerden artık arının"

Göksun, "İslam dünyasında maalesef bugün korkaklar ve ortaklar bulunuyor. Ortaklar elbet bir gün hesabını verecektir. Buradan korkaklara sesleniyoruz! Gazze'de tankın karşısına dikilmiş çocuklar kadar mı cesaretiniz yok. Eğer bu zulme dur denmezse Gazze'deki çocukların ahı bütün dünyayı yakıp kavuracak. Bunun olmasını için israile ve ABD'ye artık bir dur denmesi gerekiyor. Netanyahu büyük bir Yahudi düşmanıdır. Bugün Gazze'de uyguladığı politika nedeniyle bugün dünyada büyük bir Yahudi düşmanlığı hasıl olmaktadır. Bu nedenle Yahudi topluluklarına da sesleniyoruz! Sizler de ayağa kalkın ve içinizdeki pisliklerden artık arının." diye konuştu.

Abdullah Sevim

İslam dünyasının en başta yapması gereken şeyin İslam birliğini kurmak ve zalimlerle mücadele etmek olduğunu belirten Siyasetçi Abdullah Sevim, Amerika ve israilin bombaları tükenene kadar Gazze'de, Filistin'de direnişin devam edeceğini söyledi.

Program, Aziz Mahmud Hüdayi Camii İmamı Fatih Kılıçoğlu'nun yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Çeşme ve Ödemiş'te orman yangını: Üç mahalle tahliye edildi, otoyol trafiğe kapandı

Bayburt'ta uçak kazası: Ekipler kurtarma çalışmalarını sürdürüyor

Siyonist rejimin son 24 saatteki saldırılarında 116 şehit

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı

Gana'da M çiçeği vaka sayısında artış

İklim Kanunu Teklifi Meclis’te kabul edildi

Eski tip ehliyetlerin süresi doluyor

Hama'da tanker faciası

İtalya'da aşırı sıcak hava nedeniyle 18 kentte kırmızı alarm

Hafızlık öğrencilerinden anlamlı bağış

Yunanistan'da cezaevinde yangın paniği

İzmir Çeşme'de orman yangını

Avustralya aşırı yağış ve şiddetli rüzgâr alarmı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan HAMAS heyeti ile görüştü

İki otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Kocaeli'de orman yangını

Pancar üreticilerine 2,5 milyar liralık ödeme

İspanya'da orman yangını: 2 ölü

Tayland’da kağıt fabrikasında yangın: 8 ölü, 26 yaralı

Gaziantep'te haziran ayında 706 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti

Belediye Başkanı Geçit: Peygamber Efendimize yapılan hadsizliği şiddetle lanetliyorum

Gaziantep'te tefecilik operasyonu: 7 gözaltı

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Euro rekor kırdı

Filipinler'de çıkan yangında onlarca ev küle döndü

Süveyş Körfezi'nde sondaj gemisi battı: 4 ölü, 23 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumunu korumak en temel vazifemiz

Ukrayna: ABD'nin silah teslimatı devam etmeli

Tatil dolandırıcılıklarından korunmanın yolları

Sakarya'da panelvan kazası: 6 yaralı

Yükleniyor