-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,17% -0,06
-
EURO
50,52% 0,11
-
GRAM ALTIN
7119,53% -0,22
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
İstanbul'da "Özgür Filistin" paneli düzenlendi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İstanbul Ticaret Üniversitesi Ahî Çelebi Kampüsü’nde düzenlenen "Nehirden Denize, Denizden Gazze'ye Özgür Filistin" panelinde, 7 Ekim'in insanlık tarihi için bir dönüm noktası olduğunu vurgulandı.
Yeniden inşa edilerek hizmete giren İstanbul Ticaret Üniversitesi Ahî Çelebi Kampüsü, anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Filistin’in de ilk ticaret odası olan İstanbul Ticaret Odasının tarihi binasında düzenlenen ilk etkinlik, Küresel Sumud Filosu aktivistlerinin katıldığı "Nehirden Denize, Denizden Gazze’ye Özgür Filistin" paneli oldu.
Panelin moderatörlüğünü Sumud Filosu Türkiye Koordinatörü Dr. Hüseyin Durmaz üstlenirken, Gazeteci Ersin Çelik, Avukat Gülden Sönmez, Open Rafah Hareketinden Muhammed Fatih Sinan ve Gazeteci Sena Polat konuşmacı olarak yer aldı.
Sumud, aslında bütün insanlığın bir ısrarıdır"
Rektör Prof. Dr. Necip Şimşek, Filistin meselesinin üniversite için özel bir anlam taşıdığını belirterek "Sumud aslında bütün insanlığın bir ısrarıdır. O gemilerde hepimizin yakından tanıdığı isimler vardı. Amaçlarına ulaşmaları için dua ettik. Gazze’de sağlanan ateşkesin en önemli unsurlarından biri de Sumud hareketidir." dedi.
"Filistin’in ilk ticaret odası bu binadaydı"
Dr. İsrafil Kuralay, etkinliğin Ahî Çelebi Kampüsünde düzenlenen ilk program olmasına dikkat çekerek "Bu tarihi bina daha önce İstanbul Ticaret Odasının meclis toplantılarına ev sahipliği yapıyordu. Şimdi yeniden hayat buldu. 1882'de kurulan Ticaret Odasından bugüne birçok ülkenin ticaret odasının kökeni İstanbul'a dayanıyor. Filistin'in ilk ticaret odası da burasıydı." ifadelerini kullandı.
"Siyonizmin maskesi artık tüm dünyada düşmüştür"
Panelin moderatörü Dr. Hüseyin Durmaz, 7 Ekim sonrası yaşananların insanlık tarihi açısından dönüm noktası olduğunu belirterek "İlk kez siyonizmin gerçek yüzü dünya tarafından açıkça görülmüştür. Artık Batı toplumları bile kendi değerlerini sorgulamaya başladı." dedi.
"Dünya artık 7 Ekim öncesine dönmeyecek"
Gazeteci Ersin Çelik, Sumud Filosu deneyimlerini paylaşarak "Bu yolculuk, insanlığın sessiz kalamayacağını dünyaya gösterdi. Tekneler bombalandı ama hiçbir aktivist geri adım atmadı. Bugün genç kuşaklar Gazze’deki çocukların hesabını sormak için ayağa kalkıyor. Dünya artık 7 Ekim öncesine dönmeyecek." ifadelerini kullandı.
"Gazze’nin direnişi insanlığı yeniden tanımlıyor"
Gazeteci Sena Polat, Refah Yürüyüşü’ndeki gözlemlerini aktararak “Gazze halkının farkı, onur ve dirençtir. Yıkılmış binaların arasında gülümsemeyi bilen bir halktan bahsediyoruz. Gazze’nin kurtuluşu, dünyanın da kurtuluşudur. Çünkü Gazze özgür olduğunda insanlık yeniden nefes alacaktır." şeklinde konuştu.
"Artık sadece Filistin destekçileri değil, siyonizm karşıtları var"
Open Rafah Hareketinden Muhammed Fatih Sinan "Gazze çok büyük bedellerle tüm dünyaya siyonizmin gerçek yüzünü gösterdi. Artık sadece Filistin yanlıları değil, siyonizm karşıtları da ayağa kalktı. Bu, insanlığın yeniden doğuşudur." ifadelerini kullandı.
"Aktivizm insanı insan tutar"
Avukat Gülden Sönmez "Aktivizm insanı insan tutar; bizi pasif seyirciden aktif bir özneye dönüştürür. Sumud Filosu bir umut hareketidir. Gemiler yalnızca yardım değil, insanlığın vicdanını taşır. Gazze'nin onurlu yaşama hakkı, bizim insanlık borcumuzdur." dedi.
Panelin ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde katılımcılar, konuşmacılara Filistin'in geleceğine dair sorular yöneltti. Program sonunda panelistlere, Sumud Filosunu sembolize eden gemi maketleri takdim edildi ve etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. (İLKHA)
Dolar ve Euro bugün ne kadar?
Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve çığ uyarısı
Avrupalı müttefikler Trump'a baskı yapıyor: İran savaşının hedefi belirsiz
Trump Hürmüz'de çıkmazda: Uluslararası destek arayışına girdi
İran misillemeleri sonrası işgal altındaki topraklarda iç göç dalgası
İHA ile vurulan Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar askıya alındı
İran'dan işgal altındaki topraklara yeni füze dalgası
Antalya’da yakalanan 253 şüpheli tutuklandı
İç sularda sazangiller için av yasağı başladı
Hakkari’de 25 yıl hapis cezası bulanan 5 şahıs yakalandı
Malatya'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi
Ankara'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı
Aile Hareketi Başkanı Ergincan: Aileyi yıkan kanunların kaldırılması için mücadelemiz devam edecek
Ticaret Bakanlığından tüketici haklarına yönelik açıklama
Siirt’te sağanak yağış sonrası yol çöktü
Kurtalan’da sel ve su baskınlarına 21 araç ve 59 personelle müdahale
Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Mescid-i Aksa'nın statüsü sistematik olarak değiştiriliyor: Mescidin kapatılmasının siyasi ve toplumsal arka planı
ABD ve Çin ekonomi müzakereleri için masada
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı Bin Ferhan ile görüştü
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Macron görüştü
Siyoinst işgalciler Lübnan'da bir savaş suçu daha işledi: Sivil yerleşim yerine fosfor bombası kullandı
HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından ‘Kardeşlik İftarı’
Çığ nedeniyle ulaşım dururken mahsur kalan 40 yolcu kurtarıldı
Yoğun sis kazaya neden oldu: İş makinesi kontrolden çıktı
Diyarbakır’da sağanak yağış: Cadde ve sokaklar göle döndü
Şırnak’ta sel ve heyelan: Evler zarar gördü, çok sayıda hayvan telef oldu
Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı
Fransa’da yerel seçimlerin ilk turu yapıldı
Yükleniyor






