İstanbul'da suya yüzde 10 zam geldi

Tarih: 14.05.2025 22:28 Güncelleme: 14.05.2025 22:28
İstanbul
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

İBB Meclisi İSKİ Genel Kurulu'nda, İSKİ'nin teklifiyle suya yüzde 10 oranında zam yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi mayıs ayı toplantılarının ikinci oturumu, Meclis 2. Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı.

Toplantıda gerçekleştirilen İSKİ Genel Kurulunda, su satış ve kullanılmış suyun uzaklaştırılması bedeline ilişkin tarife teklifi görüşüldü.

İBB Meclisinin kasım ayı toplantısında alınan karar doğrultusunda, suya her ay yapılan ve TÜFE ile Yİ-ÜFE'nin toplanarak ikiye bölünmesiyle çıkan sonuca göre uygulanan zammın haricinde yüzde 10 daha artış yapılması istendi.

İBB'nin su fiyatlarına yüzde 10 zam yapılması isteğinin yer aldığı teklifte, konutta 0-15 metreküp arasında 1. kademede bir metreküpü 42,37 lira olan mevcut fiyatın 46,62 lira, 2. kademede 30 metreküpe kadar 64,58 lira olan fiyatın 71,04 lira, 3. kademede 31 ve üzeri metreküpe kadar 93,40 lira olan fiyatın 102,75 lira olması talep edildi.

İş yerlerinde ise 0-15 metreküp arası 1. kademede bir metreküpü 111 lira olan fiyatın 122,10 liraya, 16-50 metreküp olarak belirlenen 2. kademede fiyatın 117,52 liradan 129,30 liraya, 3. kademedeki 51-100 metreküp arasındaki fiyatın 144,46 liradan 158,91 liraya, 4. kademede 101 ve üzeri metreküp tüketimde de fiyatın 151,03 liradan 166,14 liraya yükseltilmesi istendi.

Kentte, 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak zamlı tarifenin teklifinde, "Bu tablodaki su ve atık su birim fiyatları, 2025 yılı haziran ayı için geçerlidir. 2025 yılı haziran ayından sonraki aylarda su ve atık su birim fiyatları TÜİK tarafından aylık açıklanan 'Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)+Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) / 2' oranında her ay güncellenecektir. TÜİK tarafından aylık TÜFE ve Yİ-ÜFE verisinin açıklanmasını takip eden en geç 3 iş günü içerisinde yeni tarife uygulamaya alınacaktır." denildi. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: istanbul'da suya yüzde 10 zam geldi

Yarımca köyü sakinleri: Öğrencilerimiz tehlikeli yolda servisle gidip geliyor

Kovancılar'da arazi yangını: Traktör alevlere teslim oldu

Yapıcıoğlu: Asgari ücret asla açlık sınırının altında olmamalı

Tanzanya'da 2 otobüs çarpıştı: 38 ölü 28 yaralı

Karikatürist Çiftçi: Aile teması, bugünün en önemli gündemidir

Mardin’de orman yangınına havadan ve karadan müdahale

İlahiyatçı-Yazar Özkan Yaman: Aileyi ayakta tutan "7 T"ye dikkat etmeliyiz

Tarihçi Erdem: Şeyh Said’in kıyamı, İslamsızlaşmaya karşı İslam’ın feryadıdır

Ürdün basketbol takımı, işgalci siyonistlerin takımıyla oynamayı reddetti

Pakistan’da şiddetli yağış: 38 ölü

İşgalin Gazze'nin çeşitli bölgelerine saldırısında çok sayıda kişi şehit oldu ve yaralandı

Mardin’de kaynak yaparken elektrik akımına kapılan kişi öldü

Batman'daki STK'lardan, "Gazze'yi gündemden düşürmeyin" çağrısı

Hindistan'da muson yağmurları: 34 ölü

Gazze'de şehit sayısı 56 bin 500'e ulaştı

Aşura orucu nedir, ne zaman tutulur? Faziletleri nelerdir?

Tahran metrosunda Mossad ajanı şüphesi bir kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR: Milletimizi, çocuklarını Kur’an’la buluşturmaya davet ediyoruz

Antalya'da biri otel, 3 iş yeri alevlere teslim oldu

Mersin’de “Aileler Parkta Buluşuyor” etkinliği düzenlendi

Bilecik’teki yangınlarında 23 ev yıkıldı

Osmaniye'de orman yangını çıktı

Bakan Şimşek: Kamu harcamalarında yapay zekâ dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Pakistan’a başsağlığı dileği

Hacılar: Oradan ayrılmak istemiyorduk ağlayarak döndük

Gölpazarı Açık Cezaevi boşaltıldı

Mabetler ve medreseler şehri Mardin’e ibadethanelerin bitişiğinde içki ve meşru olmayan eğlence mekânları yakışmıyor

Kabine Toplanıyor: Gündemde emekli maaşları ve kamu işçilerinin zam pazarlığı da var

Bilecik'teki orman yangınları kontrol altına alındı

Malatya'da silahlı kavga: 1ağır yaralı

Yükleniyor