• BIST 100

    10941,79%3,14
  • DOLAR

    41,93% -0,15
  • EURO

    48,75% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5539,53% -0,59
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

İstanbul'dan dünyaya Gazze mesajı: Yüz binlerce kişi Galata Köprüsü'nde buluştu

01 Ocak 2025, Çarşamba 13:36
01 Ocak 2025, Çarşamba 13:36
İstanbul
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İstanbul'da 400'e sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Filistin için "Dün Ayasofya, Bugün Emevi, Yarın Aksa" yürüyüşü düzenlendi. Yüz binlerce kişinin bir araya geldiği etkinlikte siyonist işgal rejiminin Gazze'deki katliam ve soykırımına tepki gösterild

İstanbul, "Dün Ayasofya, Bugün Emevi, Yarın Aksa" yürüyüşü için yeni yılın ilk sabahında anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

Yürüyüşe, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Mahir Ünal, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, HAK-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, birçok milletvekili ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Siyonist işgal rejiminin Gazze soykırımına "Dur" demek için yüz binlerce kişi Galata Köprüsü'nde bir araya geldi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı köprünün ortasında Türkçe ve İngilizce "Gazze'deki Soykırımı Durdurun" yazılı dev prt ile Türkiye ve Filistin bayrakları yer aldı.

Milli İrade Platformu tarafından organize edilen ve "Dünyayı uyandırıyoruz" şiarıyla düzenlenen etkinlik, sabahın erken saatlerinden itibaren Tarihi Yarımada'daki buluşmayla başladı.

Vatandaşlar, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ile Sultanahmet, Fatih, Süleymaniye ve Eminönü Yeni Camii'nde sabah namazını kılmalarının ardından Galata Köprüsü'nde bir araya geldi.

Ellerinde Filistin Bayrakları olan vatandaşlar, "Kudüs bizimdir", "Çocukların büyümediği yer Gazze" ve "Kudüs işgal altında" yazılı döviz ve prtlar taşıdı.

Katılımcılar, sık sık tekbir getirerek, "Katil israil hesap verecek", "Şehitler ölmez", "İstanbul'dan Aksa'ya direnişe bin selam" sloganları attı.

Yaklaşık 400 sivil toplum kuruluşunun iştirakiyle düzenlenen buluşmada siyonist işgal rejiminin Gazze soykırımına "Dur" denildi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı İbrahim Beşinci, etkinlikte önemli mesajlar verdi. Beşinci, "Filistin'i asla unutmuyoruz. Zafer bizim olacak. Evladının cesedini ekmek poşetleriyle taşıyan babaları unutmuyoruz. Unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ise "İnsanlık İttifakı'nın gönüllü mensupları olarak buradayız. Ayaktayız, Filistin ile dayanışma için buradayız. Gazze yalnız değil, Filistin kimsesiz değil, yanlarındayız." dedi.

Erdoğan "Bazıları susarak bu insanlık suçuna ortak oluyor. Batı'nın maskesi Gazze'de düşüyor. Acılarınız bizim acımız, sevinciniz bizim sevincimiz. Hep yanınızdayız, hep yanınızda kalacağız. Her zaman yanlarında olacağız. Allah'tan Filistin ve Gazze için de zafer niyaz ediyoruz. Kimseden merhamet dilenecek değiliz. Kendi tarihimizden, imanımızdan aldığımız güçle biliyoruz ki; Allah’ın mazlumlara vaadi Suriye’de nasıl gerçekleştiyse Filistin’de de gerçekleşecektir. Ayasofya nasıl zincirlerinden kurtulduysa, Emevi Camii nasıl eli kanlı bir diktatörün tasallutundan kurtulduysa hürriyet ve adalet güneşi çok yakında Mescid-i Aksa’da da doğacaktır inşallah. Gazze kuşatmadan zaferle çıkacak, bu millet Mescid-i Aksa'yı da özgürleştirecek." ifadelerini kullandı.

Toplu taşıma araçlarında ve duraklarda, köprüye gelenler dolayısıyla yoğunluk meydana geldi.

Geçen yıl düzenlenen gösteriye 250 bin kişi katılırken, eyleme bu yıl yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı belirtildi.

Galata Köprüsü'nde Filistin'deki katliama "dur" demek için düzenlenen miting dolayısıyla kentte bazı yollar da trafiğe kapatıldı. (İLKHA)

Bingöllü öğrenciden Gazze’ye anlamlı destek

ABD'nin "kıyamet uçağı" Filipinler'e indi

Çin, 2027'de "yapay güneş"ini tamamlayacak

Mardin’de yanmış ceset olayı “anahtar” detayı sayesinde çözüldü: 14 gözaltı

Şanlıurfa’da halk otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Konya Büyükşehir Belediyesi 55 personel alacak

Bayrampaşa’da Başkanvekilliği AK Parti’ye geçti

Mısır, siyonist esirlerin cesetlerini bulmak için Gazze'ye iş makineleri gönderdi

Şanlıurfa’da zincirleme trafik kazası: 3 yaralı

2025-2026 Doğu Ekspresi seferleri başlıyor

Yeni trafik cezaları kanunu askıya alındı

FETÖ’nün TSK yapılanmasına operasyon: 20 gözaltı

Düzenli uyku, erkek çocuklarda obezite riskini azaltıyor

Gazze kan ağlarken Trump kendini övdü: Ortadoğu’da barış sağladık

Antalya'da HÜDA PAR'dan  “Soykırımcı Siyonistler Yargılansın” imza kampanyasına destek

Mardin'de bir haftada çeşitli suçlardan 48 şahıs yakalandı

Ticaret Bakanlığı ve TÜİK personel alımı yapacak

ANFİDAP: Bakü'de yapılması planlanan Avrupa hahamlar buluşması kabul edilemez

 “Putin’e Hediyeler” isimli kampanya, Flamingo füzesi için yarım milyon avrodan fazla topladı

Ankara'da, "Gazze’de Abluka ve Aç Bırakma" paneli düzenlenecek

Kayıt dışı araç ticaretiyle mücadelede 113 işletmeye ceza

Almanya'da kuş gribi nedeniyle 400 bin kanatlı hayvan itlaf edildi

Define vaadiyle 13 milyon liralık vurgun: 15 tutuklama

Deniz ulaşımında fırtına engeli: Çok sayıda sefer iptal edildi

Konya'da askeri araç şarampole yuvarlandı: 4 yaralı

Meteoroloji'den denizlerde fırtına uyarısı

Gana'da etnik çatışma: 10 ölü, çok sayıda yaralı

40 yıl hapis cezası bulunan hükümlü Diyarbakır'da yakalandı

Diyarbakır merkezli dolandırıcılık operasyonu: 26 gözaltı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bingöllü öğrenciden Gazze’ye anlamlı destek

ABD'nin "kıyamet uçağı" Filipinler'e indi

Çin, 2027'de "yapay güneş"ini tamamlayacak

Mardin’de yanmış ceset olayı “anahtar” detayı sayesinde çözüldü: 14 gözaltı

Şanlıurfa’da halk otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Konya Büyükşehir Belediyesi 55 personel alacak

Bayrampaşa’da Başkanvekilliği AK Parti’ye geçti