• BIST 100

    11347,70%0,30
  • DOLAR

    40,83% 0,12
  • EURO

    47,84% 0,95
  • GRAM ALTIN

    4431,67% 0,84
  • Ç. ALTIN

    7119,18% 0,73

İstanbul’dan implant yaptırmak için gittiği Hatay’da enkaz altında kaldı

15 Şubat 2023, Çarşamba 02:45
15 Şubat 2023, Çarşamba 02:45
İstanbul’dan implant yaptırmak için gittiği Hatay’da enkaz altında kaldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İstanbul’dan implant yaptırmak için gittiği Hatay’da enkaz altında kaldı

Dişlerini yaptırmak için İstanbul’dan Hatay’a giden 45 yaşındaki Nazir Akgül, Kahramanmaraş merkezli depreme burada yakalanarak enkaz altında kaldı. Tedavisi için İstanbul’a getirilen Akgül yaşadıklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın kendisini ziyaretini anlatarak, “İmplantımı Antakya’da yaptırıyorum, eşime beraber gidelim dedim, çocuklarla kalayım dedi, tek gittim. Pazar günü işim bitiyordu, pazartesiye kaldı. Sabaha karşı oldu olay, enkazın altında 7 saat kaldım. Cumhurbaşkanımız ‘Her zaman sizin yanınızdayız’ dedi, bizi kimsenin yıkamayacağını söyledi. Onu çok gönülden ve yürekten seviyoruz, şuranın 5 yıldızlı otelden hiçbir farkı yok” dedi.

İstanbul’da ailesi ile yaşayan 45 yaşındaki Nazir Akgül, diş tedavisi için gittiği Hatay’da depreme yakalandı. Edinilen bilgiye göre Nazir Akgül, doktor olan çocukluk arkadaşının sürdürdüğü diş tedavisi için ağabeyi İbrahim Akgül’ün oturduğu Hatay’daki 5 katlı binanın çatı katındaki evine gitti. 5 Şubat Pazar günü biteceğini düşündüğü tedavi uzayınca o geceyi Hatay’da geçirmeye karar veren Akgül, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7’lik depreme burada yakalanarak enkaz altında kaldı. Eşi Nimet Akgül, çocukları 20 yaşındaki futbolcu Hüseyin Efe Akgül ile 17 yaşındaki Zeynep Eda Akgül’ün eve beklediği baba, yaşanan depremle enkaz altında yardım bekledi. Sonrasında enkaz altından yakınlarının yardımıyla çıktığını ifade eden Akgül, İstanbul’a getirilerek Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Burada ortopedik ameliyat geçiren Akgül’ü geçtiğimiz günlerde hastaneye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da ziyaret etti. Akgül, hem deprem anlarını hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın ziyaretini anlattı. Akgül’ün çıkarıldığı alan kameraya yansırken, Psikolog Büşra Aydoğdu ise depremin hastalar üzerinde oluşturduğu etkilere yönelik bilgi verdi.

“İmplantımı Antakya’da yaptırıyorum, eşime de beraber gidelim dedim”
Deprem anlarını anlatan 45 yaşındaki Nazir Akgül, “Hatay’a gittim enkazın altında 7 saat kaldım, iki çocuğum bir de eşim var. Yeğenim ve ağabeyim tarafından çıkarıldım. Beş katlı bir apartmandı, çatı katıydı, ilk depremde bina yıkılmadan su depoları ve aynı zamanda güneş enerji depoları var, onlar çöktü. Bir kısmı yere geldi, ayağımın üzerine düştü. Eşimin ailesi geldi, vinçlerle beni çıkartmaya çalıştılar. İlk müdahaleyi yaptıktan sonra Çam ve Sakura’ya gönderdiler. O anda zaten aklınıza çocuklarınız, eşiniz gözünüzün önüne geliyor. Perde gibi geçiyor, hayattan hiç bir beklentiniz kalmıyor. Bir saniyede hepsi bitiyor, ilk deprem 60 saniyeydi sanırım ben hayatı tersten yaşadım. Medikal şirketim var, iş gereği ve aynı zamanda implantımı ben Antakya’da yaptırıyorum. Eşime rica ettim, beraber gidelim dedim. O ’ben çocukların yanında kalayım, çocuklar yalnız kalmasın, yemek yaparım’ dedi. Ben tek gittim, pazar günü işim bitiyordu, pazartesi akşama kaldı. Pazar sabaha karşı oldu olay, inanın dünya malı boş. Ablam, eniştem, yeğenlerim öldü. Şu anda bir yeğenim Ankara’da ameliyatta” şeklinde konuştu.

“Her zaman sizin yanınızdayız’ dedi”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın kendisini ziyaretiyle ilgili konuşan Akgül, “Çok güzel şeyler de konuştuk, aslında hayatın ne kadar anlamsız olduğunu, mal varlığının emanetçisi olduğumuzu konuştuk. Bir saniyede, dakikada tepetaklak olacağını konuştuk. Güçlü bir devlet olduğumuzu konuştuk, kendisi söyledi. ‘Biz güçlü bir devletiz, bunun önlemini aldık, her zaman da alırız, her zaman sizin yanınızdayız’ dedi. Cumhurbaşkanımız, bizi kimsenin yıkamayacağını söyledi. Allah razı olsun ayağımıza kadar geldi, bizim onun ayağına gitmemiz gerekirken o bizim yanımıza geldi. Biz onu çok gönülden ve yürekten seviyoruz. Türkiye’nin ne kadar çabuk ilerlediğini görüyoruz. Şuranın 5 yıldızlı otelden hiçbir farkı yok. Cumhurbaşkanımıza, hepsine çalışanından personeline, temizlikçisine hepsine çok çok teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz. Hastaneye iyileştikten sonra özel olarak gidip kahvelerini içeceğimi söyledim, onlar da bekleriz dediler, çok teşekkür ediyorum” dedi.
Öte yandan Akgül, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.
[gallery ids=',119974,119975,119976']

ABD Büyükelçiliği önünde "Gazze nöbeti" 5'inci gününde

Umut Kervanı Doğubayazıt’ta ihtiyaç sahiplerini unutmuyor

Hafta sonu çıkan 85 yangının çoğu ihmal ve dikkatsizlikten

Galericiler: Bu yaz satış yok, müşteri yok

Mardin’de geleneksel arı kovanı üretim projesiyle istihdam fırsatı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı

İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi'nden ortak Gazze bildirisi

Batman Medya Mensupları Derneği: Gazze'de gerçekler susturulamaz

"Mardin Samancılık" yaz-kış saman tedarikini sürdürüyor

El Cezire, Gazze’de kameramanlarının ve diğer gazetecilerin şehit edilmesini kınadı

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat'ta Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü kutlamalarına katıldı

Batman'da afet hazırlık çalıştayı yapıldı

Mersin’de çocuklar “Hayat Namazla Güzeldir” dedi

Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na katılan Rus yüzücü kayboldu

Aksa Tufanı'nda mücahitlerle çatışmaya giren işgal polisi intihar etti

Aile Danışmanı Terzi: Diziler insanı hayal dünyasında yaşatıyor

58 yıl sonra bir ilk: Suriye lideri Şara BM Genel Kurulunda konuşacak

Solhan'da sel felaketinden etkilenen afetzedeler için çalışma başlatıldı

Kışın çamur, yazın toz: 3 kilometrelik yol yıllardır onarılmıyor

Şanlıurfa’da kesintiler ve yüksek faturalar vatandaşı isyan ettirdi

Manifaturacılarda çırak bulamama ve gelenek kaybı endişesi sürüyor

Kayıt parası talep eden okul müdürlerine sıfır tolerans

Gazze'de şehit sayısı 62 bin 744'e yükseldi

Şanlıurfa’da otomobilin çarptığı çocuk ağır yaralandı

Diyarbakır'da 8 katlı binada korkutan yangın: 3 itfaiyeci dumandan etkilendi

Siirt’te zabıta ekipleri 325 iş yerini denetledi: 13 iş yerine para cezası kesildi

Putin ve Pezeşkian nükleer program ve ABD ilişkilerini ele aldı

Bursa’da yaban kedisi foto kapanla görüntülendi

İslami Cihad: Han Yunus’taki hastane saldırısı insanlığa karşı işlenmiş bir suç

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD Büyükelçiliği önünde "Gazze nöbeti" 5'inci gününde

Umut Kervanı Doğubayazıt’ta ihtiyaç sahiplerini unutmuyor

Hafta sonu çıkan 85 yangının çoğu ihmal ve dikkatsizlikten

Galericiler: Bu yaz satış yok, müşteri yok

Mardin’de geleneksel arı kovanı üretim projesiyle istihdam fırsatı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı

İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi'nden ortak Gazze bildirisi