-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,32% 0,21
-
GRAM ALTIN
6333,23% 1,40
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
İşte madde madde Yeni İstihdam Paketi'nin detayları
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İşte madde madde Yeni İstihdam Paketi'nin detayları
AK Parti tarafından TBMM’ye sunulan ve çeşitli istihdam desteklerini öngören 43 maddelik torba teklif ile Kurumlar Vergisinde radikal bir düzenlemeye gidiliyor. Teklifin 337. maddesi ile Cumhurbaşkanı’na halen yüzde 20 olan kurumlar vergisini 5 puana kadar indirme yetkisi veriliyor.
Ayrıca, BIST’te ilk defa işlem görmek üzere en az yüzde 20 hissesini halka arz edilen şirketlere (finans kuruluşları, bankalar hariç) 5 dönem boyunca kurumlar vergisi 2 puan indirimli olarak uygulanacak.
İşsizlik ödeneğinden yararlandırıldıktan sonra 90 gün içinde işe giren ve burada 12 ay çalışanlarım uzun vadeli sigorta primlerinin tamamı İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak.
Kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi bulunanların istihdam edenlere verilen prim desteğinin süresi 31 Aralık 2023’e kadar uzatma konusunda Cumhurbaşkanı’na yetki veriliyor.
İlave istihdam sağlayan işverene yönelik prim desteğinin süresi 31 Aralık 2023’e uzatma konusunda Cumhurbaşkanı’na yetki veriliyor.
Esnaf Ahilik Sandığı uygulaması 31 Aralık 2023’e kadar erteleniyor.
Kısa Çalışma Ödeneği desteği süresinin 30 Haziran 2021’e uzatılması konusunda Cumhurbaşkanı’na yetki veriliyor.
Kısa çalışmadan normal çalışmaya dönen işyerlerine verilen desteğin 30 Haziran 2021’e kadar uzatılması konusunda Cumhurbaşkanı’na yetki veriliyor.
1 Ocak 2019 ile 17 Nisan 2020 tarihleri arasında işiz kalmış olup, tekrar işe başlayanlar için günlük 44.15 TL, işe başlatılıp da ücretsiz izne çıkarılanlara ise günlük 39.24 lira destek verilecek. Bu şartlarda olup da başvurusu kabul edilmeyenler için ise hane başına 34.34 lira destek sağlanacak.
İşverenlere 2019 yılı Ocak ayı ile 2020 yılı Nisan ayı arasında en az sigortalı bildirimi yapılan aydaki sigortalı sayısına ilave edilecek her istihdam için günlük 44.15 lira, bunları işe alıp ücretsiz izne çıkaranlara ise günlük 39.24 lira nakdi ücret desteği verilecek.
Evde üretilen mal ve hizmetleri internet üzerinden satanlara 220 bin liralık gelire kadar vergi muafiyeti getiriliyor. Bunun için banka hesabı açılması ve esnaf muafiyet belgesi şartı bulunuyor. Bunun üzerindeki tutarlar için ise yüzde 4 gelir vergisi alınacak.
E İHRACATA KADEMELİ VERGİ İNDİRİMİ
Teklifi 11’nci maddesi ile elektronik ticaret gümrük beyannamesiyle gerçekleştirilen ihracattan elde edilen kazancın yüzde 50’sinin beyannamede belirtilen gelirden indirilecek. Burada 2 milyon 400 bin liraya kadar olan ihracatta ihracatçının kendisi dahil 4 kişilik istihdam şartı aranıyor. Geliri 400 bin liraya kadar olan ihracatlarda ise sadece ihracatçının sigortalı olması şartı bulunuyor.
Tam mükellef sermaye şirketlerinin kendi hisselerini geri almaları durumunda vergisiz kâr dağıtımını önleyecek düzenleme yapıldı.
Banka ve aracı kurumlar aracılığıyla gerçekleştirilen kaldıraçlı alım satım işlemlerinden elde edilen gelirler, gelir vergisi kanunun geçici 67’nci maddesi uyarınca kaynaktan kesinti suretiyle vergilendirecek. Madde 31 Aralık 2025’e kadar uygulanacak. Cumhurbaşkanı bu süreyi 5 yıla kadar uzatabilecek.
Kısmi çalışmayı kabul eden hizmet erbabına gelir vergisi ve damga vergisi istisnası getiriliyor. Bunun için tam süreli çalışanların kısmi çalışmaya geçenlerin ücretleri, yerlerine yeni birisinin istihdam edilmesi(çalışmadıkları gün kadar) şartıyla gelir vergisinden istisna tutulacak. Destek 6 ay süreyle verilecek, Cumhurbaşkanı bu süreyi 4 katına kadar uzatabilecek.
YURT DIŞI ALTIN VE DÖVİZİ GETİRENE VERGİ YOK
Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları 30 Haziran 2021’e kadar getirenlerden vergi alınmayacak.
Aynı şekilde Türkiye’de bulunan ancak işletme kayıtları arasında yer almayan para, altı, döviz, menkul kıymet ve sermaye piyasası araçları ve taşınmazlar da vergi incelemesi ve tarhiyatı yapılmaksızın deftere kayıt edilebilecek.
İçişleri Bakanı Çiftçi: Sokak çetelerine ve onları cazip göstermeye kalkışanlara geçin vermeyeceğiz
Elazığ'da 9 ayrı suçtan 16 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Grossi'den İran'daki nükleer santrale yönelik olası saldırıda "radyasyon" uyarısı
Diyarbakır Valiliği'nden yol kenarına bırakılan EYP'nin patlamasına ilişkin açıklama
Trump: İran'ın enerji santralini 10 gün boyunca vurmayacağız
İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde STRATCOM Zirvesi başlıyor
Siyonist genelkurmay başkanı: israil "ordusu" çöküşün eşiğinde!
Ticaret Bakanı Bolat: Bakan Kyle ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik
İranlı general Şikarçi: Operasyonlarımızda 1321 siyonist ve 800 Amerikan öldü
Müftü Aruk: Diziler toplumsal ahlakı olumsuz etkiliyor
Kapıkule'de 2 yolcunun montunda 12 kilo uyuşturucu yakalandı
Pezeşkiyan'dan bölgedeki ABD üslerini hedef almalarına ilişkin İslam ülkelerine çağrı
Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor
Türkiye'den Karadeniz'de Türklerin işlettiği gemiye yönelik saldırıya tepki
Mersin'de metruk bina park halindeki aracın üzerine çöktü
Belediye Başkanı Taşkın: Önümüzdeki hafta 3 bin işyeri hemşerilerimizle buluşacak
Ordu'da sahile insansız deniz veya hava aracı vurdu
İran, ABD'nin 15 maddelik dayatmasına resmi yanıtını iletti
İstanbul’da mevzuata aykırı uzatma ağlarına el konuldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırganların nazarında Şii veya Sünni olmamızın bir farkı var mı?
Malatya'da şap alarmı: TİGEM işletmesi karantinaya alındı
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı
Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza
Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak
Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı
Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek
Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı
Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli
Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi
Yükleniyor







