11250,77%1,04
40,94% 0,02
47,80% 0,19
4392,39% -0,32
7064,06% -0,14
İsveç televizyonu SVT'nin bildirdiğine göre, bu konu NATO ile yapılan görüşmelerde kararlaştırıldığını ve hükümet Perşembe günü bu konuda bir karar aldı.
TV7'ye konuşan bir yetkili, Kuzey Avrupa'daki NATO birliklerinin hareketlerinin İsveç'ten kontrol edileceğini ve NATO Lojistik Komutanlığı'nda yaklaşık 70 kişinin çalışacağını söyledi.
Ülkenin Savunma Bakanı Pal Jonson, "İsveç, NATO'da önemli bir coğrafi konuma sahip ve kaynak ve personel taşıma kabiliyetimiz çok önemli olacak." açıklamasında bulundu.
İsveç'teki lojistik merkezi, tümen büyüklüğündeki veya 20 binden fazla askerin olası birlik hareketlerinden ve bununla birlikte gelen her şeyden sorumlu olacak.
Johnson, "Çok sayıda personel ve yakıt, mühimmat ve yedek parça gibi malzemelerin taşınabilmesinden bahsediyoruz." diye de ekledi.
SVT'nin haberine göre, Enköping'deki lojistik üssü, Kuzey Amerika, İngiltere ve İskandinav ülkelerini kapsayan bir operasyon alanından sorumlu olacak.
İsveç Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Michael Claesson, İsveç'in bundan sonra hem lojistik misyonlarda hem de Rusya sınırına yakın caydırıcılık misyonlarında önemli sorumluluk alanlarına sahip olacağını, bunların arasında Letonya ve Finlandiya'daki ön cephe üslerine katılım yer alacağını belirtti. (İLKHA)