• BIST 100

    10060,50%-6,87
  • DOLAR

    36,78% 0,34
  • EURO

    40,17% 0,12
  • GRAM ALTIN

    3589,79% 0,29
  • Ç. ALTIN

    5759,68% 0,00

İtalya Başbakanı Gazze'de ateşkes çağrısı yaptı, ABD ile ticaret savaşına karşı uyardı

DÜNYA 19.03.2025 02:40:12 0
İtalya Başbakanı Gazze

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Gazze'de yeniden başlayan saldırılardan duyduğu “derin endişeyi” dile getirerek, derhal ateşkes çağrısında bulundu.

Meloni, bu hafta Brüksel'de yapılacak Avrupa Konseyi toplantısı öncesinde İtalya Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, Gazze çatışması, Ukrayna'daki durum, Avrupa güvenliği ve ABD ile yaşanan ticaret gerginlikleri gibi temel jeopolitik sorunlara değindi.

Meloni, Gazze'deki iki aylık ateşkesin çökmesinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

Bu durumun, çatışmaların şiddetlenmesine ve sivil kayıpların artmasına yol açtığını belirten Meloni, "Gazze'de çatışmaların yeniden başlamasını büyük bir endişeyle takip ediyoruz." dedi.

Meloni, "Bu, hepimizin üzerinde çalıştığı barış hedeflerini tehlikeye atıyor. Bu hedefler arasında tüm esirlerin serbest bırakılması, çatışmaların kalıcı olarak sona ermesi ve Gazze'ye insani yardımların geri dönmesi yer alıyor." diye ekledi.

İtalyan hükümeti HAMAS’a karşı saldırganlığında işgalci rejime destek verirken, Meloni geçmişte işgal hükümeti Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu özellikle Gazze'ye insani yardım kısıtlamaları konusunda eleştirmişti. Meloni, daha önce Lübnan'daki bir barış gücü üssünü vurduğu ve beş İtalyan askerinin yaralandığı bildirilen bir siyonist hava saldırısını kınamıştı.

Meloni, Gazze krizinin yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa'dan çelik, alüminyum ve ilgili ürünlere yüzde 25 gümrük vergisi uygulayacağını açıklamasının ardından Avrupa ile ABD arasında yaşanan ticaret gerginliğine de değindi.

İtalyan Başbakan, "Avrupa Birliği tarifeleriyle karşılık vermenin akıllıca olup olmadığından emin değilim" uyarısında bulunarak, misilleme önlemlerinin bir ticaret savaşına dönüşebileceği ve enflasyonu daha da kötüleştirebileceği uyarısında bulundu.

Perşembe ve Cuma günü Brüksel'de yapılacak Avrupa Konseyi toplantısında AB liderleri bu acil konuları görüşecek. İtalya'nın Gazze'de gerginliğin azaltılması ve ABD'ye karşı ekonomik misillemede temkinli bir yaklaşım savunuculuğu yapması bekleniyor. (İLKHA)

Aranan şahıs Bingöl'de yakalandı

Bakan Tekin: Mesleki ve teknik eğitimi güçlendirmeye devam edeceğiz

Babasını kaybeden Doktor Atvan, şimdi annesi için yardım bekliyor

Bingöl’e 13 yeni hekim kadrosu açıldı

Elazığlı minik öğrencilerden Gazze için anlamlı destek

Yeşilyurt Belediyesi Samanköy yollarını yeniliyor

Mardinli gençten Gazze için anlamlı bağış

Bingöl İl Müftülüğü yetimler için iftar programı düzenlendi

İç huzur ve hayat amacını bulma sürekli sevinç beklentisinden daha sağlıklı

Bayram hazırlıklarını tamamlayan esnaf, hareketlilik için bayramı bekliyor

Gazze'deki soykırım ve açlığa dikkat çektiler!

Öğrencilerden Gazze için anlamlı destek

MTSO Başkanı Sadıkoğlu: Faizsiz ve uzun vadeli kredi desteğine ihtiyaç var

Mardin'de sokak ortasındaki darp, cep telefonu kamerasına yansıdı

Elazığ'da siyonist işgal rejiminin Gazze'deki saldırıları tel'in edildi

Fidye ve fitre nedir, kimlere verilir ?

TAKE Projesi'ne bu yıl 679 milyon lira ödenek ayrıldı

Pazar esnafı Bağlar'da yeni güzergâh istiyor

Husumetlilerin tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 1 yaralı

İşgalcilerin Tulkarm ve Cenin'de saldırıları 2 aydır devam ediyor

Müftü Haliloğlu: İtikaf Peygamber Efendimizin yolundan gitmektir

Batman'da 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan hırsızlık şüphelisi yakalandı

Elazığlı hayırseverden Gazze’ye anlamlı destek

BESO Başkanı Çiftçi: Batman esnafı, kırsal kalkınma desteklerinden faydalanabilir

BM’den siyonist rejime işgal uyarısı: Tüm faaliyetler derhal durdurulmalı

Bakan Şimşek: Piyasaların sağlıklı işleyişi için gereken her şey yapılıyor

Beyaz Saray önünde Trump ve Netanyahu'nun Gazze katliamı protesto edildi

Bahçeli'den İmamoğlu'nun Gözaltına Alınmasına İlişkin Açıklama: "Kimse Dokunulmaz Değildir"

Kızıltepe Umut Kervanı'ndan onlarca aileye gıda yardımı

Taşıt-kilometre istatistikleri açıklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ