• BIST 100

    10157,97%0,77
  • DOLAR

    39,82% -0,03
  • EURO

    47,05% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4269,96% -0,13
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 0,00

İTTİHADUL ULEMA Talebeleri: Yahya Sinvar’ın mücadelesi, İslam dünyasının izzet ve onur mücadelesidir

21 Ekim 2024, Pazartesi 05:10
21 Ekim 2024, Pazartesi 05:10
İTTİHADUL ULEMA Talebeleri: Yahya Sinvar’ın mücadelesi, İslam dünyasının izzet ve onur mücadelesidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HAMAS Lideri Yahya Sinvar'ın şehadet haberinin ardından birçok kesimden olduğu gibi İTTİHADUL ULEMA'ya bağlı Diyarbakır İlim İrfan Medresesi öğrencilerinden de birliktelik mesajı verildi.

İTTİHADUL ULEMA Diyarbakır İlim İrfan Medresesi öğrencileri, HAMAS Lideri Yahya Sinvar'ın şehadeti münasebetiyle basın açıklaması düzenledi, topladıkları yaklaşık 140 bin TL miktarındaki harçlıklarını Gazze'ye bağışladı.

Yapılan basın açıklamasını İTTİHADUL ULEMA Diyarbakır İlim İrfan Medresesi öğrencileri adına Meryem Yoldaş okudu.

Açıklamasına "Mü’minler içinde öyle yiğitler var ki, Allah’a verdikleri söze dâimâ bağlı kalmışlardır. Onlardan kimi sözünün gereğini yerine getirip O’nun yolunda can vermiş, şehid olmuştur. Kimi de şehid olmak için sırasını beklemektedir. Onlar, verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir." Ayet-i kerimesiyle başlayan Yoldaş, ümmetin vurdumduymazlığından dolayı siyonist işgal rejiminin Gazze, Batı Şeria, Lübnan ve Yemen'de bir yıldan fazladır soykırım yaptığını ve yaşanan katliamlara dünyanın kör, sağır, suskun kaldığını belirterek dünyanın bu suskunluğunun çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 45 binden fazla insanın katledilmesine neden olduğunun altını çizdi.

"siyonistlerle ticareti kesmeyen aciz devletler bu soykırım suçundan beri değiller"

Hiçbir ölçü ve kaide tanımayan siyonist işgal rejiminin hastane, okul, cami, fırın, kamu binası ve sivil yerleşim yerlerini bombalayarak soykırım suçlarını işlemeye devam ettiğini kaydeden Yoldaş, "Sözün bittiği yerdeyiz. Yaşanan zulümleri anlatmaya kelimeler yetmiyor artık. Gazze ve Lübnan çağımızın Uhdud’u oldu. Gazze’de bedenler bombaların altında yanıyor. Gazze'de Aksa Şehitleri hastanesinin avlusunda yerinden edilmiş insanların çadırları bombalandı. Çadırların bombalaması sonucu çoğu çocuk ve kadın olmak üzere onlarca Gazzeli diri diri yanarak can verdi." dedi.

"İnsanların diri diri yanmasını seyreden ümmet utansın, insanlık utansın. Gücü elinde bulundurup ta yaşanan bu soykırıma seyirci kalanlara yazıklar olsun." ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Yoldaş, "Uluslararası sistem ahlaken, fikren, fiilen çöktü… Uluslararası kurumlar çöktü…Daha da kötüsü, insanlık bütün değerleriyle birlikte bu katil rejim ve onu koşulsuz destekleyen emperyal güçler karşısında zilleti tercih etmektedir. Bu katliamlar bir savaş değil, tam anlamıyla soykırımdır. Yapılan bu soykırımı siyonist rejim tek başına yapmamaktadır. Bilakis fiili olarak başta büyük şeytan ABD olmak üzere İngiltere, Fransa, Almanya ve diğer batılı devletler, bu katliamın suç ortağıdır. Ayrıca siyonistlerle ticareti kesmeyen aciz devletler de bu soykırım suçundan beri değillerdir." ifadelerini kullandı.

"Ne zamana kadar devlet liderleri kadın, çocuk ve bebeklerin katledilmesini seyretmeye devam edecek"

Bu katil sürülerinin soykırımının tüm uluslararası hukuk, insan hakları ve insanlık onuruna karşı açık bir ihlal teşkil ettiğini sözlerine ekleyen Yoldaş, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"İslam ülkelerinin korkaklık ve ihtilaflarından istifade eden Siyonist işgal rejimi, soykırım ve işgal politikalarını Gazze dışına taşımıştır. Lübnan'a yapılan saldırılar Lübnan ile de sınırlı kalmayacaktır. siyonistlerin işgalci politikalarına karşı önlem alınmazsa tüm bölge ülkeleri aynı tehlike altındadır. Bugün Gazze ve Lübnan, yarın Mekke, Kahire, Bağdat, Tahran, Diyarbakır ve Ankara aynı tehlike ile karşı karşıya kalacaktır. Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Yeter artık ne zamana kadar kadın, çocuk ve bebeklerin katledilmesini devlet liderleri seyretmeye devam edecek?"

Türkiye başta olmak üzere İslam ülkelerine acil harekete geçme ve Gazze'deki katliamı durdurmak için siyasi ve insani sorumluluklarını üstlenme çağrısında bulunan Yoldaş, "Gazze'de işlenen soykırım ve suçlardan tamamen sorumlu olan ABD’nin Türkiye’de kullanmış olduğu üsler kapatılmalı, siyonist işgal rejimine karşılık veren Yemen, İran ve Lübnan desteklenmeli, siyonist işgal rejimine destek sağlayan ürünlerin satışı yasaklanmalıdır. Üçüncü ülkeler üzerinden siyonist işgal rejimine petrol sevkiyatı başta olmak üzere ticaretin her türlüsünden vazgeçilmeli, meclise sunulmuş olup uzun süredir bekletilen, Gazze’de soykırım suçunu işleyen Türkiye vatandaşı siyonistlere yönelik çifte vatandaşlık yasası kanunu ivedilikle kanunlaşmalıdır. Bizler, Diyarbakırlı Müslümanlar olarak siyonist işgal rejimi, denize dökülüp haritadan silinene kadar azim ve kararlılıkla Kudüs davasını savunmaya devam edeceğiz." şekline konuştu.

"Cesur komutan HAMAS lideri Yahya Sinvar’ın mücadelesini selamlıyoruz"

Şehid Yahya Sinvar'ın mücadele hayatına da değinen Yoldaş, "siyonist soykırımın vahşice devam ettiği bir dönemde dünyaya gözlerini açmış, çocukluğundan ta bugüne kadar işgale karşı direnmiş ve kararlılık içinde mücadele etmiş, 22 yılını Siyonist işgal zindanlarında geçirmiş, siyonist işgal rejiminin zulümlerini iliklerine kadar hissetmiş, siyonist işgal rejiminin Gazze’yi işgal ettiği 7 Ekim 2023’ten bu yana halkı arasında yaşamış, halkının yaşadığı çileleri çekmiş, en ön saflarda Siyonist işgal rejime karşı savaşmış cesur komutan HAMAS lideri Yahya Sinvar’ın mücadelesini selamlıyoruz. Yahya Sinvar’ın mücadelesi, sadece Gazze’nin değil, tüm İslam dünyasının izzet ve onur mücadelesidir." diye belirtti.

Yoldaş, "Bu dava bu mücadele kıyamete kadar ebedidir. Bu davanın yükünü omuzlarına taşıyan nice yiğitler, ya zafer gelene kadar mücadele edecek ya da şehid olacağı günü bekleyecektir. Bu zorlu mücadelede şehit olan tüm yiğitlerimizi rahmetle anarken, onların izinden yürüyen her bir direniş erini yürekten selamlıyoruz. Rabbimizden dileriz ki bu kutlu davada zaferin sancaktarı olacak nice kahramanlar çıkmaya devam etsin. Direniş bitmeyecek, mücadele durmayacak ve adalet er ya da geç tecelli edecektir." ifadelerine yer verdi.

Basın açıklaması Esma Örk'ün yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Alçak karikatürle ilgili gözaltına alınan 4 şüpheli adliyede

"Güçlenmek: Bağımlılıktan Esenliğe" bülteni yayımlandı

Mardin Valisi Akkoyun: Narkotik suçlarla mücadelede 7 kişi tutuklandı

Şırnak’ta il güvenlik ve asayiş koordinasyon toplantısı yapıldı

HAMAS'tan Yahudi çetelere karşı direniş çağrısı

Birleşmiş Milletler: Gazze Şeridi’nde yaşam imkânları azalıyor, barınma alanları sınırlı

Osmanlı’dan günümüze uzanan çini sanatının kültürel mirasını yaşatıyor

Sözde mizah dergisi Leman hakkında mali kaynak soruşturması başlatıldı

Elâzığ’da trafik kazası: 2 ölü, 2 yaralı

Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Filistinli hasta esirler sistematik ihmal ve işkenceyle ölüme sürükleniyor

Çocuklarda bruksizm ciddi sorunlara neden olabilir!

"Size bildirmek isteriz ki elimizde mezar yeri kalmadı"

Uzmanında evde yangın güvenliği için hayati uyarılar!

Çocuklar çadırlarda sıcaktan bayılıyor: Gökyüzü yakıyor, yeryüzü susuyor

Son 6 ayda araç satışları yüzde 5,1 arttı

Malatya STK Platformu: Leman paçavrası kapatılsın

Batı Şeria'da yeni yıkım

 2025 TUS ve STS başvuruları başladı

Son iki yılda geri ödeme listesine 867 ilaç eklendi

125 cc motosiklet İçin B ehliyeti yeterli mi?

Müftü Durmuş'tan Hazret-i Muhammed'e hakaretlere tepki: "Yasal düzenleme şart"

FAO: Gazze'de tarım neredeyse yok oldu

Hindistan'da sel: 10 ölü 34 kayıp

Gazze'de yardım sırası ölüm getirdi: 850 şehit, 4 bin 200 yaralı

Güney Kore'de araç restorana daldı: 16 yaralı

Ticaret Bakanı Bolat: Yıllık ihracatta rekor seviye

Başkan Şahin’den kurum ziyaretleri

İran Cumhurbaşkanı, IAEA ile işbirliğinin askıya alınmasını onayladı

Şanlıurfa’da evde sağlık hizmetlerinde dijital dönem başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Alçak karikatürle ilgili gözaltına alınan 4 şüpheli adliyede

"Güçlenmek: Bağımlılıktan Esenliğe" bülteni yayımlandı

Mardin Valisi Akkoyun: Narkotik suçlarla mücadelede 7 kişi tutuklandı

Şırnak’ta il güvenlik ve asayiş koordinasyon toplantısı yapıldı

HAMAS'tan Yahudi çetelere karşı direniş çağrısı

Birleşmiş Milletler: Gazze Şeridi’nde yaşam imkânları azalıyor, barınma alanları sınırlı

Osmanlı’dan günümüze uzanan çini sanatının kültürel mirasını yaşatıyor