• BIST 100

    9352,37%-0,46
  • DOLAR

    38,16% 0,52
  • EURO

    43,51% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4082,68% 0,51
  • Ç. ALTIN

    6611,04% 0,63

İTTİHADUL ULEMA'dan Ramazan tavsiyeleri

GÜNDEM 28.02.2025 14:38:15 0
İTTİHADUL ULEMA

Bugün kılınacak ilk teravih ile birlikte Ramazan ayının başlangıcıyla birlikte önemli tavsiyelerde bulunan İTTİHADUL ULEMA, bu ayın fırsata çevrilmesi gerektiğini belirtti.

On bir ayın sultana Ramazan, bugün kalkınacak ilk sahurla birlikte başlayacak. Mağfiret ayı olarak bilinen ve Müslümanların oruçlu geçireceği bu ayın önemine binaen İTTİHADUL ULEMA, Müslümanlara tavsiyelerde bulundu.

"Ramazan ayı, içerisinde insanlar için hidayet rehberi, doğruyu gösteren açık belgeleri kapsayan ve hak ile batılı birbirinden ayıran kitap olarak Kur'an'ın indirilmiş olduğu aydır. Sizden kim bu aya erişirse onda oruç tutsun.”  ayetini hatırlatan İTTİHADUL ULEMA, bu ayda çok daha fazla ibadetlere önem verilmesi tavsiyesinde bulundu.

"Kim, faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır." Hadisini hatırlatan İTTİHADUL ULEMA, "Bizleri, içerisinde büyük ecirlerin bulunduğu Ramazan ayına bir kez daha ulaştıran rabbimize hamdediyoruz. Ramazan, bütün Müslümanların yeni bir başlangıç yapması için fırsat aydır. Ramazan ayı Kur’an ve bereket ayıdır, günahlardan arınma ayıdır. 'Ramazan ayı girdiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar bağlanır.' (Buhârî, Savm 5) Bu ayda müminler huzur bulup manevi saadete ulaşırlar. Müminler olarak bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve her saniyesinin hakkını vermeliyiz." ifadelerine yer verdi

 İTTİHADUL ULEMA, şu tavsiyelerde bulundu:

"Bu ayda nazil olmaya başlayan Kur’an-ı Kerim’i bolca okumalıyız. Kur’an okumasını bilmiyorsak öğrenmeliyiz. Şayet Kur’an-ı tecvitli okumasını bilmiyorsak, bu ayda tecvidi öğrenmeye gayret göstermeliyiz. Okuduğumuz Kur’an-ı Kerim'in mealini de okumalıyız. Mealdeki manaları daha iyi anlayabilmek için ayrıca tefsir de okumalıyız. Bu mübarek Ramazan ayında ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın işgalci siyonistlerin esaretinden kurtulması ve Gazze’de mücadele veren Müslümanların onurunu muhafaza etmek için canlarını, mallarını ve ailelerini feda eden mücahid kardeşlerimize an be an dua etmeliyiz, özellikle teheccüdlerimizde, seher vakitlerinde ellerimizi açıp rabbimize yalvarıp yakarmalıyız. Zekat ve fitre ile beraber sadaka ve infak gibi ibadetlerimizi arttırıp, Rabbimizin bize verdiği rızıktan O’nun rızası için harcama yapmalıyız. Maneviyatın zirve yaptığı bu mübarek ayda gece yalnızlığında rabbimize secde etmenin hazzına varmalı ve huşu içerisinde gerçekleştirdiğimiz ibadetlerimizi ruhumuza ilmek ilmek işlemeliyiz. Cehennemin kapılarının kapatıldığı bu ayda bolca istiğfar etmeliyiz. Oruç tutarken bedenimizi sadece yeme ve içmeden kesmekten ziyade tüm duyu organlarımızı her türlü ma’siyetten uzak tutmalıyız. Bedenimizi muhafaza etme babında sahur ve iftarlarda yediğimiz, içtiğimize dikkat etmeli ve israftan kaçınmalıyız. Ramazan ayını tebliğ ve davet için bir vesile kılarak yakın akraba ve komşularımızı evlerimize davet edip kendilerini İslami açıdan bilinçlendirmek için çaba sarf etmeliyiz. Bu ay içerisinde kendi akrabalarımıza karşı sorumluluklarını tekrardan gözden geçirmeli, onların İslam'a ve Müslümanlara karşı olan bağlılıklarını ve sorumluluklarını anlatmalıyız. Kadir Gecesi'nin faziletini kaçırmamak adına bu geceyi bütün Ramazan ayı içerisinde arayalım. Özellikle tekli gecelere daha bir ehemmiyet gösterelim. Nitekim Kadir Gecesi'ni yakalayan bir Müslüman bilmelidir ki o gece yaptığı her bir ibadetin karşılığı bin ayda elde edebileceği sevap ve mükafattan daha hayırlıdır. Israrla üzerinde durulması gereken bir diğer meselenin de zekât ve fıtır sadakaları olduğuna inanıyoruz. Halk olarak Allah'ın emri olan zekâtı ehline vermeli ve verdiğimiz kişileri iyice araştırmalıyız. Bu ibadetlere de tıpkı namaz ve oruca verdiğimiz ehemmiyet kadar önem vermeli ve üzerinde durmalıyız. Allah Ramazanı Şerif’i en güzel şekilde idrak etmeyi cümlemize nasip etsin." (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: ittihadul ulema'dan ramazan tavsiyeleri

HÜDA PAR heyetinden Emtağ köyü'ne ziyaret

Kolombiya'da polis karakoluna bombalı saldırı: 2 ölü, 24 yaralı

Sözleşmeli öğretmen ataması kontenjanları belli oldu

Filipinler'de gemi alabora oldu: 4 ölü

Bingöl’de minik yüreklilerden Gazze'ye anlamlı bağış

Bingöl'de şüpheli araçta silah ele geçirildi: 1 gözaltı

Ankara'da uyuşturucu operasyonu: 635 gözaltı

Burkina Faso'da ordu güçlerine saldırı: 20 asker öldü

Malatya'da ikamete yapılan silahlı saldırı ile ilgili 2 gözaltı

Malatya'da uyuşturucudan 8 gözaltı

Gaziantep'te 39 yıl cezası bulunan şahıs saklandığı yerde yakalandı

Benin'deki saldırıda 8 asker öldü

Filistin’e desteğinden dolayı binden fazla üniversite öğrencisinin vizeleri iptal edildi

Bilecik'te trafik kazası: 2 yaralı

Başhekim Dr. Kaynak: Kalbinizi koruyun, geleceğinize yatırım yapın

DMM'den TOKİ ile ilgili iddialara yalanlama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de yeni tehcirlere asla tahammülümüz olamaz

Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 8 tutuklama

Diyarbakır'da ele geçirilen 21 ton uyuşturucu imha edildi

İpekyolu Kariyer Fuarı'nda Battalgazi Belediyesi standına yoğun ilgi

Mardin’de lise öğrencilerinden Filistin yararına kermes

İtalya’da şiddetli yağış ve sel: 3 ölü

Çapı bir santimetreden daha küçük robot icat edildi

Batman Valiliği’nden hava sıcaklığı uyarısı

ABD'nin Yemen'e yönelik saldırısında şehit sivil sayısı 74'e yükseldi

Rusya ve Ukrayna arasında asker cenazeleri takas edildi

2024'te PTT kargoda 1,38 milyar gönderiyle rekor kırıldı

Güney Kore'de orman yangınlarında 104 bin hektar alan yandı

Diyarbakır'da hafta sonu bazı cadde ve güzergahlar trafiğe kapalı olacak

Ordu’da başıboş köpekler kazaya neden oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ