• BIST 100

    10924,53%-1,34
  • DOLAR

    42,20% 0,24
  • EURO

    48,86% 0,30
  • GRAM ALTIN

    5429,94% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

İYİ Parti’de deprem: Diyarbakır’da 12 bin 750 üye istifa etti

16 Aralık 2023, Cumartesi 21:30
16 Aralık 2023, Cumartesi 21:30
İYİ Parti’de deprem: Diyarbakır’da 12 bin 750 üye istifa etti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İYİ Parti’de deprem: Diyarbakır’da 12 bin 750 üye istifa etti

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı, ilçe başkanları ve 12 bin 750 üye İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı.
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu’nun istifasından sonra İYİ Parti İl Başkanlığı, ilçe teşkilatları ve 12 bin 750 üye İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı. İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu, istifanın diğer illere de yansıyabileceğini söyledi.
Ensarioğlu, Salim Ensarioğlu’nun 1994 yılında DYP Gençlik Kolları Başkanı olarak aktif siyasete başladığını ve tarihten bu güne kadar “temiz siyaset anlayışını örnek aldığını” ifade ederek, “2018 yılından itibaren üstlenmiş olduğum İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanlığı görevimi, birçok partili yönetici arkadaşlarım gibi elbette büyük badireler atlatarak bugünlere kadar geldik. Devletini, bayrağını, milletini seven demokrat duruşumuz aşikardır. Hak, hukuk, adalet ve devletimizin bekası için emek sarf eden siyasi geçmişimin, kişisel menfaatlerimin önüne geçtiği gibi elbette parti içerisinde benim gibi düşünmeyip koltuk ve ihtiras sahibi, kimselerinde yanında durmamız söz konusu olamaz. Birkaç gündür sosyal medyada sayın bakanımız ve İstanbul milletvekilimiz M. Salim Ensarioğlu’na yapılan haksız ve mesnetsiz ithamları esefle kınıyoruz. Kayyım tarafından yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Diyarbakır’ımızda bir bulvara Şeyh Said isminin verilmesi toplumun büyük bir kesimi tarafından doğal karşılanmışken, sayın bakanımızın sosyal medyada Şeyh Said ile ilgili medyada yapılan galiz hakaretleri reddeden açıklamasında Cumhuriyet değerlerini rencide eden veya vatan hainliğini çağrıştıracak herhangi bir ifade bulunmamaktadır” dedi.

“Salim Ensarioğlu’nun olmadığı bir yerde bizim varlığımız söz konusu olamaz”
Ensarioğlu, “21. yüzyılda yeni bir hikaye yazmak ve milletimize üçüncü bir yol göstermek üzere hür ve müstakil olarak yoluna devam etmek isteyen, ne yazık ki gönül verdiğimiz İYİ Parti, hür ve müstakil görüşlere tahammül edememiştir. Sayın bakanımızın talebine dönük başlayan linç kampanyasının karşısında olduğumuzu tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Bununla birlikte naaşlara bile saygısı ve tahammülü olmayanlara hatırlatmak isteriz. 21. yüzyıldayız. Siyaset ve bölge büyüğümüz, kıymetlimiz Salim Ensarioğlu’nun olmadığı bir yerde bizim varlığımız söz konusu olamaz. Bu vesileyle Diyarbakır il ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte ve ayrıca 12 bin 750 üyeyle İYİ Partiden istifa ettiğimizi kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz” ifadelerinde bulundu.

Norveç, Rum kesimine silah ambargosunu kaldırdı

Kamboçya ve Tayland sınır bölgelerindeki ağır silahları geri çekmeye başladı

Rus güçleri cephede ilerliyor

Bingöl'de 3.8 büyüklüğünde deprem

Siyonist rejim Suriye'ye saldırdı, köylerde yol kontrol noktaları kurdu

ABD, Macaristan'ı Rus enerji yaptırımlarından muaf tuttu

Brezilya’da etkili olan kasırga nedeniyle 6 kişi öldü, 437 yaralı

2026 yılı yatırım ve yenilik yılı olacak

ABD hükümetinin kapalı kalması nedeniyle bin 700’den fazla uçuş iptal edildi

Pakistan ile Afganistan arasındaki müzakereler askıya alındı

İran, para biriminden 4 sıfır atıyor

Rusya, Ukrayna'daki askeri sanayi tesislerini vurdu

Kahramanmaraş’ta işçi servisi şarampole yuvarlandı: 2 ölü, 7 yaralı

Hatay’da otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti

Ordu’da 2’nci OSB’nin altyapı temeli atıldı

Erzurum’da 6 şüpheli kopya düzenekleriyle yakalandı

Anti-Siyonizm Kongresi'nde birlik mesajı

Trabzon’da sahipsiz hayvanların durumu masaya yatırıldı

Kruvaziyer yolcu sayısı 10 ayda 2 milyonu aştı

Malatya’da araçtan indirilen şahıs tekme ve yumruklarla darbedildi

Kayseri’de ehliyetsiz sürücüye 83 bin 746 lira ceza

Tahran’da su krizi derinleşiyor

Kudüslü fotoğrafçıdan "Hikâyenin Geri Kalanı" sergisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Kilauea Yanardağı'nda volkanik hareketlilik

Prof. Dr. Turan: Aile dağıldığında kültürel, sosyal, ekonomik ve politik tüm toplumsal alanlar olumsuz etkilenir

Bakan Kacır: Yatırım teşvikleriyle, sanayi alanlarıyla, KOBİ'lerimize sağladığımız imkânlarla Ağrı için, çalışıyoruz

Konya Emniyeti'nden TOKİ uyarısı: sahte başvurulara dikkat

Yılın dört mevsiminde tüketilen Mardin'e has atıştırmalık: Peksimet ekmeği

The Guardin, işgal hapishanesinde Filistinlilere yönelik yeraltı işkencelerini ortaya çıkardı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Norveç, Rum kesimine silah ambargosunu kaldırdı

Kamboçya ve Tayland sınır bölgelerindeki ağır silahları geri çekmeye başladı

Rus güçleri cephede ilerliyor

Bingöl'de 3.8 büyüklüğünde deprem

Siyonist rejim Suriye'ye saldırdı, köylerde yol kontrol noktaları kurdu

ABD, Macaristan'ı Rus enerji yaptırımlarından muaf tuttu

Brezilya’da etkili olan kasırga nedeniyle 6 kişi öldü, 437 yaralı