• BIST 100

    9277,01%2,98
  • DOLAR

    39,12% -0,18
  • EURO

    44,55% -0,71
  • GRAM ALTIN

    4218,82% -1,02
  • Ç. ALTIN

    6703,26% -0,16

İYİ Parti’de deprem: Diyarbakır’da 12 bin 750 üye istifa etti

GÜNDEM 16.12.2023 21:30:02 0
İYİ Parti’de deprem: Diyarbakır’da 12 bin 750 üye istifa etti

İYİ Parti’de deprem: Diyarbakır’da 12 bin 750 üye istifa etti

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı, ilçe başkanları ve 12 bin 750 üye İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı.
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu’nun istifasından sonra İYİ Parti İl Başkanlığı, ilçe teşkilatları ve 12 bin 750 üye İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı. İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu, istifanın diğer illere de yansıyabileceğini söyledi.
Ensarioğlu, Salim Ensarioğlu’nun 1994 yılında DYP Gençlik Kolları Başkanı olarak aktif siyasete başladığını ve tarihten bu güne kadar “temiz siyaset anlayışını örnek aldığını” ifade ederek, “2018 yılından itibaren üstlenmiş olduğum İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanlığı görevimi, birçok partili yönetici arkadaşlarım gibi elbette büyük badireler atlatarak bugünlere kadar geldik. Devletini, bayrağını, milletini seven demokrat duruşumuz aşikardır. Hak, hukuk, adalet ve devletimizin bekası için emek sarf eden siyasi geçmişimin, kişisel menfaatlerimin önüne geçtiği gibi elbette parti içerisinde benim gibi düşünmeyip koltuk ve ihtiras sahibi, kimselerinde yanında durmamız söz konusu olamaz. Birkaç gündür sosyal medyada sayın bakanımız ve İstanbul milletvekilimiz M. Salim Ensarioğlu’na yapılan haksız ve mesnetsiz ithamları esefle kınıyoruz. Kayyım tarafından yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Diyarbakır’ımızda bir bulvara Şeyh Said isminin verilmesi toplumun büyük bir kesimi tarafından doğal karşılanmışken, sayın bakanımızın sosyal medyada Şeyh Said ile ilgili medyada yapılan galiz hakaretleri reddeden açıklamasında Cumhuriyet değerlerini rencide eden veya vatan hainliğini çağrıştıracak herhangi bir ifade bulunmamaktadır” dedi.

“Salim Ensarioğlu’nun olmadığı bir yerde bizim varlığımız söz konusu olamaz”
Ensarioğlu, “21. yüzyılda yeni bir hikaye yazmak ve milletimize üçüncü bir yol göstermek üzere hür ve müstakil olarak yoluna devam etmek isteyen, ne yazık ki gönül verdiğimiz İYİ Parti, hür ve müstakil görüşlere tahammül edememiştir. Sayın bakanımızın talebine dönük başlayan linç kampanyasının karşısında olduğumuzu tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Bununla birlikte naaşlara bile saygısı ve tahammülü olmayanlara hatırlatmak isteriz. 21. yüzyıldayız. Siyaset ve bölge büyüğümüz, kıymetlimiz Salim Ensarioğlu’nun olmadığı bir yerde bizim varlığımız söz konusu olamaz. Bu vesileyle Diyarbakır il ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte ve ayrıca 12 bin 750 üyeyle İYİ Partiden istifa ettiğimizi kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz” ifadelerinde bulundu.

Minibüs saman yüklü traktör römorkuna çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Polonya'da cumhurbaşkanlığı sonuçları, hükümeti güven oylamasına sevk etti

Lee, Güney Kore'de sıkıyönetim kargaşasının ardından devlet başkanı seçildi

Büyükçekmece Belediye Başkanı tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Uluslararası havayolları Tel Aviv'e uçuşların askıya alınmasını uzattı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani: Katar ziyaretinde bir dizi mutabakata vardık

Numan Kurtulmuş, TBMM başkanlığına yeniden seçildi

İşgal askeri Şucaiye'deki direniş pususunda öldü

Adana'da zincirleme kaza: 2 yaralı

Trafo merkezinde aşırı yüklenmeden yangın çıktı: 150 kırsal mahalle elektriksiz kaldı

Balıkesir'de orman yangını

Gazze Şeridi'nde yardım almak isteyenlere yönelik yeni katliamda 27 kişi şehit oldu

BM Güvenlik Konseyi'nde beş ülke seçildi

Uluslararası Af Örgütü, Gazze'de yaşanan felaketten uluslararası toplumu ve ABD'yi sorumlu tuttu

Öğretmenlerin yer değiştirme sonuçları açıklandı

Sınır Tanımayan Doktorlar: Sudanlı mülteciler Çad'da "zor koşullarla" karşı karşıya

Ukrayna, Kırım Köprüsü'nü su altı patlayıcılarıyla vurduğunu açıkladı

Bingöl’de hırsızlık suçundan aranan şahıs yakalandı

Bingöl’de trafik kazası: 3 kişi yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nu kabul etti

Battalgazi'ye yeni millet bahçesi yapılacak

Kurban Bayramı öncesi bıçak bileme yoğunluğu başladı

Hollanda Başbakanı istifa etti

MASFED Başkanı Erkoç: En büyük önlem sürücünün sorumluluğudur

Şırnak’ta sokak kavgasında taş ve sopalar havada uçuştu

Bakanlıktan, CHP Genel Başkanı Özel'in "akaryakıt istasyonları" hakkındaki iddialarına yanıt

2025 Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Belediye kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak hizmet üretiyoruz

Adana'da bir haftada 12 bin 740 sürücüye ceza kesildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ