GÜNDEM 12.02.2023 09:50:39 0

İzmir’deki depremde oğlunu kaybetti, yardım için enkaz alanına koştu

İzmir’deki depremde oğlunu kaybetti, yardım için enkaz alanına koştu
Haberi Sesli Oku

İzmir’deki depremde oğlunu kaybetti, yardım için enkaz alanına koştu

Oğlu Berk’i 30 Ekim 2020 İzmir depreminde kaybetmesinin ardından AKUT gönüllüsü olan Meryem Öztürk, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Gaziantep’teki enkaz alanına koştu. Oğlunun cansız bedenini enkazdan çıkaran Öztürk, deprem bölgesinde enkaz altındaki canlara ulaştı.
İzmirli Meryem Öztürk, 30 Ekim 2020’de İzmir’de meydana gelen depremde, Bayraklı ilçesi Barış Sitesi’ndeki evinde o sırada tek başına olan oğlu 12 yaşındaki Halil Berk Öztürk’ü kaybetti. Enkazdan 23 saat sonra cansız bedeni çıkarılan oğlunun ardından yas süreci yaşayan Öztürk, “O enkazdan çıkmak için enkaza girmem lazım” diyerek Arama Kurtarma Derneği AKUT’un gönüllüsü oldu. Online eğitimlerin ardından Aydın Kuşadası ekibine dahil olan Öztürk, enkazlara girerek tatbikatlara katıldı ve ihtiyaç anında hayat kurtarmak üzere yoğun bir eğitimden geçti. Aldığı eğitimlerle profesyonel bir arama kurtarma gönüllüsü olan Meryem Öztürk, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremden etkilenen Gaziantep’e gitti. Alana giden ilk ekiplerden birine dahil olan Öztürk, enkaz altında kalan canları kurtarmak için yoğun bir çaba sarf etti. Öztürk ve ekibi, enkaz altında olan pek çok vatandaş ve hayvanın kurtarılmasını sağladı.

'Berk’in her zaman güçlü annesiydim'
Öztürk, eğitim aldığı dönemde 'AKUT gönüllüsü olmak istediğimde ‘Çocuğunu enkazdan çıkarttın, enkaza nasıl gireceksin?’ gibi cümleler sarf edildi. Bunu anlamalarını beklemiyorum. Benim anlatabilmem de çok zor. İzmir’de 117 canımızı kaybettik. Hepimiz aynı acıyı farklı şekillerde yaşıyoruz, ama benim çıkış noktam burası oldu. İçime kapanmayı denedim, işimden istifa ettim ama faydalı olabilmek, bir cana dokunabilmek beni daha mutlu edecekti. Daha güçlü, daha dirayetli olmamı sağlayacaktı. Önceden kick boks da yapardım ve Berk’in her zaman güçlü annesiydim. Güçlü annesi olarak kalmaya devam etmek istiyorum” demişti.
[gallery ids=',107714,107715,107716,107717,107718,107719,107720,107721,107722']

Ben Gurion havalimanı süresiz olarak uçuşlara kapatıldı

Pakistan Savunma Bakanı Asif: “İslam Dünyası Birleşmezse Bu Herkesin Başına Gelecek”

İzmir'de orman yangını: Hava ve kara ekipleri müdahale ediyor

Van'da "Unutulmaya Yüz Tutmuş Sanatlar" yaşatılıyor

Gazze'de son 48 saatte 90 şehit, 605 yaralı

Siyonist rejimden İran'a yeni saldırılar

AFAD duyurdu: Malatya’da deprem

Savaş uzarsa siyonist rejim dayanabilir mi?

Boli valiliğinden Anadolu Otoyolu'nu kullanacaklar için uyarı

Tahran’da siyonist rejim katliamı: 20’si çocuk, 60 şehit

ABD, İran'a saldırısından önce siyonist rejime gizlice 300 Hellfire füzesi teslim etmiş

 "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İzleme ve Değerlendirme Çalıştayı" Bursa’da gerçekleştirildi

Uzman psikologdan ebeveynlere: Ergenlikte sağlıklı iletişim için altın tavsiyeler

PPK faiz kararını perşembe günü açıklayacak

Mağrib Direniş Konvoyu'nun ablukası sürüyor

Siirt’te trafik kazası: 5 Kişi yaralandı

Siyonist rejim Gazze'de yardım noktaları ve yerleşim alanlarına saldırdı: 23 şehit

Siyonist rejim: İran'ın saldırılarında 3 kişi öldü, 172 kişi yaralandı

Döviz fiyatları ne kadar oldu?

Şanlıurfa'da barajda çıkan yangın paniğe neden oldu

Altın artan gerilimle yükselişte

Tahran'dan net mesaj: Savaş yayılacak, ABD üsleri de hedefte

Şanlıurfa'daki samanlık yangını kontrol altına alındı

Diyarbakır’da 12 milyon 389 bin adet kök kenevir ele geçirildi

Orta Doğu'daki gerginlik akaryakıta zam olarak yansıdı

Batman Sanayi Sitesi’nde Radyatör Bakım Atölyesinde Yangın!

Siyonist rejim Mehrabad Askerî Havalimanı'na saldırdı

STK temsilcilerinden "Küresel Gazze Yürüyüşü"ne destek çağrısı

Maduro: Netanyahu 21'inci yüzyılın Hitler'i

Siyonist rejimin hava trafiği felç oldu

Yükleniyor