• BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33

İzmir’den gelen hasta şifayı Diyarbakır’da buldu

08 Ağustos 2024, Perşembe 01:06
08 Ağustos 2024, Perşembe 01:06
İzmir’den gelen hasta şifayı Diyarbakır’da buldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İzmir’den gelen hasta şifayı Diyarbakır’da buldu

İzmir’de gittiği hastanede omurilik tümörü tanısı konulan hasta, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi bölümünde geçirdiği başarılı ameliyat ile sağlığına kavuştu.
Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Çetin, 45 yaşındaki hastanın İzmir’den geldiğini, bel ağrısı ve ayaklarda uyuşma şikayetleri olduğunu söyledi. İzmir’de yaptırdığı tetkiklerde belinde tümör saptandığı, tedavi olmak için kendilerine başvurulduğunu aktaran Dr. Çetin, "Burada yaptığımız ileri tetkiklerde de ameliyat olması gerektiği, aksi halde idrar ve büyük abdestini kaçırma ihtimali vardı. Ameliyatını yaptığımız hastamızın belindeki tümörü başarılı bir şekilde çıkardık, patoloji sonucu iyi huylu çıkınca hasta kadar biz de mutlu olduk” dedi.
Doç. Dr. Çetin şunları kaydetti:
“Spinal tümör, ister omurga içerisinde ister dışında olsun, tümörün yerleşimine göre öncü şikayetler; bel, sırt ve boyun ağrısı şeklinde ağrı yakınması ile hastalarımız doktora başvurur. Ağrı başlangıçta kafa içi basıncını artıran manevralardan; Öksürme, ıkınma ve hapşırma ile artar, istirahatle rahatlar. Hastalık ilerledikçe ağrı istirahatle bile rahatlamaz. Metastatik spinal tümörlerdeki ağrı ise genellikle başlangıçta istirahat esnasında ortaya çıkarken, hastalık ilerleyince devamlı hale gelir. Ağrı başlangıçta tıbbi ağrı kesicilerle düzelirken, ilerleyen dönemde ise devamlı olan ağrı kişinin aktivitesini engelleyecek kadar artar ve tıbbı ilaçlara dirençli hale gelir. Bu dönemdeki hastayı ilk gören hekim bu ağrı şikayetini genellikle iyi huylu dejeneratif (bel, boyun fıtığı) hastalıklar olarak tanımlayarak tedavi planlar. İkinci olarak tümörün büyüklüğü ve yerleşim yerine göre; Duyusal ( parestezi), motor (kuvetsizlik), sfinkter (idrar, mesane) ve otonom şikayetler ortaya çıkmaya başlar. Burada omuriliğin yarı kesi veya tam kesi tablosu şikayetleri ortaya çıkar.”
İzmir’den Diyarbakır’a ameliyat için gelen Kadir Özdemir, 4 ay önce fiziksel olarak direncinin düşmeye başladığını söyledi. Özdemir, "Bir şeyim yok desem de yine hastaneye gidip kontrollerimi gerçekleştirdim. Kontrollerden sonra omuriliğimde tümör olduğu ortaya çıktı. Tümör olduğunu öğrendikten sonra Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli olan Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Çetin doktorumuza ulaştık. Diyarbakır’a giderek doktorumuz ile ameliyat için görüştük. Ameliyattan sonra 2 gün müşahede altına alındım. Sonrasında sağlıklı bir şekilde taburcu olup tekrardan İzmir’e geldik. Şu anda bütün sonuçlarım temiz ve kendimi toplamaya başladım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sağlığıma Diyarbakır’da kavuştum" diye konuştu.

Panama'da protestoların şiddetlenmesi üzerine OHAL ilan edildi

İki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Arakçi'yi kabul etti

TYT sonrası öğrenciler duygularını paylaştı

Bursa’da sağlıkçılardan ortak tepki: Sessiz yürüyüşle zulme dikkat çektiler

İran Sağlık Bakanlığı: israil saldırılarında 3 hastane ve 6 ambulans hedef alındı

Trafik Şubesi Sınavı Geçti: Velilerden Batman Emniyetine Teşekkür

Meteorolojiden Ege Denizi için fırtına uyarısı

Müftülükten YKS'ye giren öğrencilerin velilerine örnek davranış

Gaziantep'in yöresel yemeği alinazik sofralarda yerini almaya başladı

Siirt-Kurtalan demiryolu projesinin ihalesi gerçekleştirildi

GENÇASKON Batman’dan Kurum Müdürlerine kahvaltı daveti

YKS sonrası öğrenciler sınavı değerlendirdi

Bakanlıktan çocukları dijital risklerden korumak için iki yeni rehber

Banga Heq Dergisi yazarlarından Kadim Aşiretler Federasyonu'na ziyaret

Bingöl’de 5 yıl kesinleşmiş cezası bulunan şahıs yakalandı

Adana'da 7 araca zarar veren şüpheli yakalandı

Bingöl’de 19 bin 513 kök skunk ele geçirildi

TYT’ye giren gençler sınav heyecanını paylaştı

Çukurova'daki orman yangınıyla ilgili 5 kişi tutuklandı

Batman'da 30 bin aday YKS heyecanı yaşadı: Adaylardan sınav yorumları

Gazze direnişi, işgalcilerin kuzey ve güneydeki yığınaklarını vurdu

TYT sınavını değerlendiren Mardinli öğrenciler: Sınav geçen senelere göre daha iyiydi

Özlem Ajans sanatçıları: Halkımızın inancına uygun düğünler yapıyoruz

Yeşilyurt Belediyesi'nin çocuk şenliği renkli anlara sahne oldu

Müftülükten sınav heyecanına destek: YKS öğrencilerine ve velilerine ikram

Erdoğan: İran'ın meşru müdafaası hukukidir, israil haydutluk yapıyor

İşgalciler El-Halil’de 16 Filistinliyi alıkoydu, evleri tahrip etti

Vatandaşlar anız yakmanın zararlarına karşı bilgilendirildi

Maduro siyonist rejimin İran karşısındaki durumunu değerlendirdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Panama'da protestoların şiddetlenmesi üzerine OHAL ilan edildi

İki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Arakçi'yi kabul etti

TYT sonrası öğrenciler duygularını paylaştı

Bursa’da sağlıkçılardan ortak tepki: Sessiz yürüyüşle zulme dikkat çektiler

İran Sağlık Bakanlığı: israil saldırılarında 3 hastane ve 6 ambulans hedef alındı

Trafik Şubesi Sınavı Geçti: Velilerden Batman Emniyetine Teşekkür