• BIST 100

    9379,83%-1,10
  • DOLAR

    37,84% 0,18
  • EURO

    41,30% -0,85
  • GRAM ALTIN

    3707,98% -2,33
  • Ç. ALTIN

    6152,22% -0,18

İzmir’e gelen depremzede, o anları gözyaşlarıyla anlattı

GÜNDEM 11.02.2023 13:35:37 0
İzmir’e gelen depremzede, o anları gözyaşlarıyla anlattı

İzmir’e gelen depremzede, o anları gözyaşlarıyla anlattı

Yatalak annesi ve diyaliz hastası ablası ile birlikte depremin vurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinden İzmir Çeşme’ye gelen ve Çeşme Belediyesi ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği yardımları otele yerleştirilen Orhan Kara, deprem anında yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.
Çeşme Belediyesi, Çeşme Turistik Otelciler Birliği ve AFAD’ın koordinasyonu ile depremzedelere Çeşme’deki otellerde bin yatak ayrılırken, Çeşme’nin konuğu olan depremzedeler de gelmeye başladı. İskenderun’dan yatalak annesi, diyaliz hastası ablası ile birlikte toplam 6 kişi geldiklerini belirten depremzede Orhan Kara, Çeşme Belediyesi’nin yardımıyla Pırıl Otel’e yerleştirildiklerini söyledi. Deprem anında yaşadıklarını ve çaresizliğini anlatan depremzede Kara, gözyaşlarını tutamadı.

Korku dolu anları anlattı
Depremzede Kara, o anları şöyle anlattı:
'Depremden hemen 1-2 dakika önce tuvalete gitmek için uyanmıştım. Aniden deprem oldu. Yere düştüm. Koltuğa tutundum. Eşyalar devrilmeye başladı. Bir dakikadan fazla çok şiddetli sallandık. Ev yıkıldı yıkılacak gibi sallanıyordu. Deprem biter gibi oldu. ’Allah’a şükürler olsun’ diyordum ki, daha şiddetli sallanmaya başladık. Evdeki her şey devrildi. Bir dakikadan fazla sallandık. ’Yeter artık’ ’Yeter artık’ diyordum. Annem yatalak. Alsam tek başıma götüremem. 4 kişi lazım. İnsan annesini bırakır mı? Korktuk ve çaresizce evden dışarı koştuk. Deprem geçince tekrar eve çıktım. Komşuların da yardımıyla annemi sekizinci kattan aşağı indirdik. Garajdan arabamı çıkardım. Arabaya bindik. Binalar üzerimize yıkılmasın diye oradan uzaklaştık.'
Depremin ardından aracıyla İskenderun’dan ayrıldığını anlatan Kara, 'Ablam diyaliz hastasıydı. Diyalize girmesi gerekiyordu. İskenderun’daki hastane zarar görmüş. Mecburen Adana’ya gittik. Hastanede ablam diyalize girdi. O arada Çeşme’deki hastaneyi aradım. Diyaliz olduğunu öğrenince Çeşme’ye geldik. Çeşme Belediyesi’ne başvurduk. Bize yardımcı oldular. Bizi Pırıl otele yerleştirdiler. Bize çok yardımcı oldular. Biz 6 kişi Çeşme’ye geldik. Bu akşam abim de yanımıza gelecek. Annem yatalak olduğu için bakıma ihtiyacı var. Çeşme Belediyesi’nden o konuda da yardım istedik. O konuda da yardımcı oldular. Evde Bakım Hizmeti veriyorlarmış. Gelip anneme bakıyorlar' diye konuştu.

Son parasıyla yatalak annesine yürüteç aldı
Annesinin kısa bir süre önce ameliyat olduğunu, 10 gündür banyo yapamadığını, banyo yapabilmesi için tekerlekli yürütece ihtiyacı olduğunu belirten depremzede Kara, 'Çeşme’de medikal aletler satan bir yere gittim. Deprem bölgesinden geldiğimizi, annemin yatalak olduğunu, tekerlekli yürütece ihtiyacımız olduğunu söyledim. 2 bin lira olduğunu söyledi. Yanımda 600 lira vardı. ’Kardeş, 600 liradan başka param yok. Annem için de yürüteci almak zorundayım. Kalan borcumu mutlaka getirir, veririm. Çaresizim’ dedim. Kendimi tutamadım. Gözlerim yaşardı. Halimi görünce, ’tamam’ diyerek yürüteci verdi. ’Borcumu getireceğim, söz’ dedim' diyerek yaşadığı çaresizliği anlattı.
Deprem sonrasında evlerinden hiçbir şey alamadan İskenderun’dan ayrılan Kara, Çeşme Belediyesi’nin depremzedelerin giysi ihtiyaçlarının Çeşme Belediyesi Alaçatı Ek Hizmet Binası’nda karşılandığını öğrenince, Alaçatı’ya giderek, ailesinin giysi ihtiyaçlarını karşıladı. Depremzede Orhan Kara, konaklama, yeme içme ve giysi ihtiyaçlarının karşılanması nedeniyle Çeşme Belediyesi’ne ve otel sahibi Veysi Öncel’e minnettar olduklarını ifade etti.
[gallery ids=',105438,105439,105440,105441,105442']

Sürücünün kontrolünü kaybettiği otomobil dehşet saçtı: 4 yaralı

Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara Türkiye'ye geliyor

HAMAS: İşgalcilerin çocukları kasıtlı olarak hedef alması vahşi doğalarını ortaya koyuyor

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Meteorolojiden Trakya için kar yağışı uyarısı

İETT otobüsü kaza yaptı: 5 yaralı

Nijerya'da zincirleme kaza: 25 ölü

Kontrolden çıkan minibüs devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

İşgalci ABD büyükelçiliği önünde Gazze protestosu

Kongo'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 30 ölü

Gazze'de 52 çocuk daha yetersiz beslenme nedeniyle şehit oldu

Rusya: Basovka yerleşim yerini ele geçirdik

UNRWA: Gazze'de durum daha da kötüleşiyor

Batman’da zincirleme kaza: 5 yaralı

Yozgat'ta 3.1 büyüklüğünde deprem

İzmir için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

Brezilya'da motoru duran uçak otoyola iniş yaptı

Petrol fiyatları son yılların en sert düşüşünü yaşadı

İstanbul'da binlerce kişi Gazze'ye destek için yürüdü

Molla Mizgin: Türkler ve Kürtler cihad bayrağını taşıdıklarında alemin büyüğü oldular

Batman'dan siyonist rejimin Gazze katliamlarına tepki

Diyarbakır İslami STK'lar: Filistin'i savunmak, insanlığı savunmaktır

Siirt’te otomobil şarampole yuvarlandı: 3 yaralı

Siyonist rejimden Lübnan'a hava saldırısı

Macaristan AB'deki oy kullanma hakkından mahrum bırakılabilir

Peygamber Sevdalıları 2025 yılı "Mevlid-i Nebi" mesajını paylaştı

Kayseri'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Resulullah, toplumun içinden çıkarsa Kur'an ve İslam da çıkar

Rusya Ukrayna'yı vurdu, Polonya alarma geçti

Avusturya'da şap salgını alarmı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR