GÜNDEM 15.12.2023 12:40:04 0

Japon mutfağının incisi, gastronomi kentinde yerini aldı

Japon mutfağının incisi, gastronomi kentinde yerini aldı
Haberi Sesli Oku

Japon mutfağının incisi, gastronomi kentinde yerini aldı

Gaziantep’te yerini alan Uzak Doğu lezzeti suşi, şehrin zengin mutfak mirasıyla modern lezzetleri birleştirerek benzersiz bir gastronomi deneyimi sunuyor.
Japon mutfağının incisi ve Uzak Doğu’nun meşhur lezzeti suşi; pirinç, yosun, çiğ ya da pişmiş deniz ürünleri ve garnitürle farklı lezzetleri barındırıyor. Kebap çeşitleriyle ünlü gastronomi şehri Gaziantep’te Uzak Doğu kültürünü yaşattıkları için mutlu olduklarını ifade eden Ferhat Taş, 'Nohut, kebap, mangal ürünlerinin çok olduğu bir bölge olan Gaziantep’e suşiyi kazandırdığımız ve insanlara bu kültürü aşıladığımız için çok mutluyuz' dedi.

“İki kültürü birleştirmiş olursak gastronomimiz zenginleşir”
Nohut, kebap, mangal ürünlerinin çok olduğu bir bölge olan Gaziantep’e suşiyi kazandırdıkları ve insanlara bu kültürü aşıladıkları için çok mutlu olduklarını belirten İşletme Müdürü Ferhat Taş, “Kültür açısından Gaziantep’e kazandırılmış çok önemli miraslardan bir tanesi olduğunu düşünüyorum. Bu kadar gastronominin içerisinde suşiye ve Uzak Doğu mutfağına bir sayfa açmak bizler için çok farklı bir deneyim ve çok farklı özgüven oldu. Hiç bilmeyen insanlar geliyor ve suşiyi deniyorlar. Damaklarını farklı lezzetlerle buluşturuyorlar. Nohut, kebap, mangal ürünlerinin çok olduğu bir bölge olan Gaziantep’e suşiyi kazandırdığımız ve insanlara bu kültürü aşıladığımız için çok mutluyuz. Bu iki kültürü birleştirmiş olursak gastronomimiz zenginleşir. Hem kebabı hem nohudu hem gastronomiyi hem suşiyi hem de Uzak Doğu mutfağını bir araya getirmek gurur verici. Vatandaşların ilgisini topladığımızı düşünüyoruz. Nitekim Gaziantep’te şuan günlük 350-400 kişiye yakın müşterimizi restoranımızda misafir ediyoruz. Müşterilerimizin hepsinin damak tadı farklı bu kültürü bilen ve suşinin tadını bilerek gelenlerde var hayatına bir yenilik katmak ve bu kültürü çocuklarına aşılamak isteyenlerde var. Bu çok güzel bir şey” dedi.

“İnsanların kendilerine yeni bir kültür aşılama düşüncesiyle hareket etmesi gerekiyor”
Uzak Doğu mutfağı ile Gaziantep’in mutfağının soslarını, baharatlarını bir araya getirerek Uzak Doğu mutfağına hitap etmek hedefiyle kendilerini geliştirme gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Taş, “Restoranımızda Uzak Doğu mutfağı ile Gastronomi şehri Gaziantep’in mutfağının soslarını, baharatlarını bir araya getirerek Uzak Doğu mutfağına hitap etmek hedefiyle kendimizi geliştirme gayreti içerisindeyiz. Restoranımızda mutfak kısmında müşterilerimize sunduğumuz 80 çeşit yemeğimiz var. Diğer yandan ise 90 çeşide yakın suşi ile hizmet veriyoruz. Suşi fiyatımız ortalama 220’den başlayıp 300 TL ye kadar çıkabiliyor. Kesinlikle suşiyi bir insan para için yememeli. İnsanlar kendilerine yeni bir kültür aşılama düşüncesiyle hareket etmesi gerekiyor. Bu anlamda paranın bir hükmü olduğunu düşünmüyorum. Bu kültürü insanlara yaşatmak ve ileriye taşımak bizim hedefimiz onun için bu işi para için yaptığımızı düşünmüyoruz' diye konuştu.

Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı, Kurban Bayramı’nda yüzleri güldürdü

Umut Kervanı Ağrı Derneği yüzlerce aileye kurban eti dağıtımı gerçekleştirdi

Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı seferberliği: Et yardımları yarın kapılarda olacak

Gazze'de katliam sürüyor: Bayramın 3. gününde 21 şehit

Kahramanmaraş Umut Kervanı muhtaç ailelere kurban eti ulaştırdı

UNRWA: Gazzeliler yoğun ateş altında açlıktan yerde sürünerek yardım arıyor

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı ve Teşkilatı, Kurban Bayramı’nda hastaları ziyaret etti

Uçar: Örnek bir aile için şartsız fedakârlık gerekir

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde Gazze yine kana bulandı

El-Halil'de Filistinli genç şehit edildi

Gazze'de yardım merkezleri "katliam noktasına" dönüştü

Ağrı'da kaybolan kız çocuğu birkaç saat sonra bulundu

Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinli çiftçilere saldırdı

Gazze'de yardım noktalarına yönelik iki yeni katliam: En az 4 şehit, 70 yaralı

HAMAS: Siyonist rejimin bayramda işlediği katliamlar soykırımın devamı niteliğinde

Bogota'da başkan adayı Miguel Uribe'ye seçim mitinginde silahlı saldırı

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek

Lübnan'dan siyonist rejimle her türlü temasa karşı uyarı

ABD'de göçmen protestoları: Trump, sert müdahale sinyali verdi

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi: 2,4 milyondan fazla sivil aç bırakılıyor

Filistin direnişinin öncülerinden Dr. Es'ad Ebu Şeriha şehit edildi

Bayramın 2'nci gününde Gazze'de 81 şehit

 "Madleen" gemisi Gazze yolunda

HAMAS: Kayıplarımıza rağmen İnsani yardım kafilelerinin güvenliğini sağlamaya hazırız

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Yükleniyor