GÜNDEM 26.08.2023 14:25:13 0

Jeoloji mühendisi köylüler için su kaynakları tespit ediyor

Jeoloji mühendisi köylüler için su kaynakları tespit ediyor
Haberi Sesli Oku

Jeoloji mühendisi köylüler için su kaynakları tespit ediyor

Mardin’de jeoloji mühendisi, su sorunu çeken köylere sondaj kuyusu açacakları noktaları tespit ediyor.
Güneydoğu’da sulama suyu sıkıntısı çeken çiftçiler, çareyi yeraltı sularında arıyor. Jeoloji mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalarda yeraltı sularında, madenlerde ve petrol yataklarında bölgenin zengin olduğunu söyledi.
Şu an Türkiye’nin neresinde olursa olsun kimin suyu yoksa kesinlikle oralarda bir su damarı bulunmakta olduğunu belirten Çelik, suyun akıcı olduğunu ve bunu bulabileceğini dile getirdi.
Cihaz kullanmadan jeolojik yapılar formasyonuna bakarak hangi formasyon olduğuna, yaşlarına bakarak suları rahatlıkla bulabildiğini belirten Çelik, 'Halkımız kesinlikle mutlu olsun kesinlikle hiç bir zaman üzülmesin yeraltı suyu kolay kolay bitmez ve nerede olduğunu biliyoruz. Suyun tatlı mı, sodalı mı veya minareli mi olduğu anlıyoruz. Yeraltına baktığımız zaman cihazlarla her şeyini güzel bir şekilde tespit etmekteyiz' dedi.
Ülkenin birçok şehrinde su bulduğunu ifade eden Çelik, 'Mardin, Şırnak, Batman ve Diyarbakır gibi birçok şehirde bulunmayan, gidip önceden sondaj yapılmış ve sondaj yaptığı halde su bulunmayan yerlerde gittik oralarda suyu bulduk. Her yerde güzel bir damar bulunabilir. Bir tarlada bulunmadıysa diğer tarlada olabilir. Şu anda bulunduğumuz mevkii Mardin Kabala. Bir noktada bulunmayan su, 20 metre ilerde 100 metrelik bir sondaj yaptık fakat bir damla su çıkmadı. Tarlanın diğer tarafında 55 metrede suyu bulduk. Su damarı bulunuyor ve Türkiye’nin neresinde olursa olsun su damarının rahatlıkla bulabiliyoruz' diye konuştu.
Güneydoğu bölgesinin kireç taşı ve kayalık olduğu için çökme de olmayacağını aktaran Çelik, 'Su ne kadar çekilirse çekilsin herhangi bir çökme olmuyor. Şu anda çiftçilerimiz sularını çekebilirler bir sıkıntı yok. Yeraltı sularımızda herhangi bir azalma yok. Sıcaklıkların artmasında kesinlikle yeraltı sularımızı herhangi bir zararı olmamıştır. Bunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz' şeklinde konuştu.

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Yükleniyor