• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Özdemir: 'Süslü binalardan daha çok, sağlam binalara yerleşmeliyiz'

GÜNDEM 14.02.2023 16:15:27 0
Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Özdemir:

Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Özdemir: 'Süslü binalardan daha çok, sağlam binalara yerleşmeliyiz'

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Kayseri İl Temsilcisi Mustafa Umut Özdemir, vatandaşları seçecekleri konutlar hakkında uyararak, 'Süslü binalardan daha çok, sağlam binalara yerleşmeliyiz' dedi.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 9 saat arayla meydana gelen 2 depremin, insanların depreme karşı olan hassasiyetlerini artırdığını söyleyen TMMOB Jeoloji Mühendisleri Kayseri İl Temsilcisi Mustafa Umut Özdemir, 'İnsanlarımız şu anda Kayseri’de korkuyorlar. Bunun sebebi hassasiyetimizin artmasıdır. Çünkü üst üste 2 deprem yaşadık. Üstüne yüksek artçı depremler yaşadık. Vatandaşlar evlerine girmeye korkuyor. Sürekli lamba takip ediyorlar. ’Deprem oldu mu? Olmadı mı? Yeni deprem var mı? Yok mu?’ diye sürekli takip ediyorlar. Normalde Kayseri’nin de bulunduğu fay hattının üzerinde günlük ortalama olarak 3-4 deprem oluyordu. Bu depremler hissedemeyeceğimiz derecede küçük depremler. Ancak şu anda hassasiyetimiz öyle bir arttı ki 3 şiddetindeki depremi dahi hissettiğimizi düşünüp, korku içerisine gidiyoruz. Bu bizim kendi korkularımızdan dolayı oluşuyor. Biraz sakinleşip, eski yaşamımıza dönmek için neler yapabiliriz diye düşünmeliyiz. ’Binamız depreme dayanıklı mı? Değil mi?’ diye korkuyoruz. Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İnşaatlar Odası ve Mimarlar Odası bu konuda bir çalışma başlattı. Aslında zaten böyle bir çalışma vardı. Ancak İnşaat Odası ve Mimarlar Odası da destek verdi. Bina yöneticisi olarak 181 no’lu hattı arayarak, ekiplerin binada tespit yapmaları sonucu vatandaşlar binalarının sağlamlığını bu sayede anlayabilirler' şeklinde konuştu.

'Süslü değil, sağlam binalara yerleşin'
Vatandaşları seçecekleri yerleşim alanı hakkında uyaran ve süslü konutlar yerine sağlam konutların tercih edilmesinin doğru olduğunu belirten Özdemir, 'Biz deprem ülkesiyiz. Dünya 5 milyar yıl yaşında. 5 milyar yıldır depremler oluyor. Biz de deprem ülkesi olduğumuz için depremler yaşamaya alışmalıyız. Bu depremler yaşamaya alışmalıyız demek, vurdumduymaz davranalım anlamına gelmiyor. Depreme karşı tedbirimizi alarak depremle yaşamaya alışmalıyız. Kayseri’de de deprem olabilir. İstanbul’da da deprem olabilir. Önemli olan ’Depreme hazırız’ diyebilmek. Gerekli eğitimleri almalıyız. AFAD Gönüllüleri Eğitimi’ni herkesin alması gerekiyor. Çünkü ’Deprem anında ne yapılır? Enkaz altından nasıl insan kurtarılır?’ Bunları ve binalarımızı öğrenmeliyiz. Süslü binalardan daha çok, sağlam binalara yerleşmeliyiz' ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',116805']

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden tarihi karar: Filistin'e "gözlemci devlet" statüsü verildi

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya: Sumi ve Donetsk bölgelerinde 7 yerleşim yerini ele geçirdik

Kırklareli'nde zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı

“Özgürlük Gemisi” Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

ABD ile Çin arasında yeni ticaret görüşmesi

Şili'de 6,4 büyüklüğünde deprem

Polonya, ABD'den helikopteri alımını erteledi

Diyarbakır'daki bina yangını soruşturmasında yeni gelişme

Balata yangını sonucu çekici kullanılamaz hale geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ