• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

KAAN Endonezya'ya ihraç edilecek

GÜNDEM 11.06.2025 13:01:29 0
KAAN Endonezya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dost ve kardeş Endonezya ile imzaladığımız anlaşma çerçevesinde 48 adet KAAN, Türkiye'de üretilerek Endonezya'ya ihraç edilecek" dedi.

Türkiye'nin yerli ve millî savunma projeleri arasında en dikkat çekenlerden biri olan milli muharip uçağı KAAN, uluslararası alanda da ilgi görmeye devam ediyor. Türkiye ile Endonezya arasında imzalanan yeni anlaşma çerçevesinde, 48 adet KAAN savaş uçağı Türkiye'de üretilerek Endonezya'ya ihraç edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu önemli gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurarak, anlaşmanın hem Türkiye hem de Endonezya için hayırlı olmasını temenni etti. Erdoğan, "Dost ve kardeş Endonezya ile imzaladığımız anlaşma çerçevesinde 48 adet KAAN, Türkiye'de üretilerek Endonezya'ya ihraç edilecek. KAAN'ın üretiminde Endonezya'nın sahip olduğu yerel kabiliyetlerden de yararlanılacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anlaşmanın imzalanmasında önemli katkı sunan Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto'ya teşekkür ederek, "Ortaya koyduğu irade ile anlaşmanın imzalanmasında büyük pay sahibi olan değerli mevkidaşım Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto'ya selam ve teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Türkiye tarihinin bu alandaki en büyük ihracat sözleşmelerinden biri olarak kayıtlara geçen bu anlaşmada emeği geçen Savunma Sanayii Başkanlığı, TUSAŞ ve tüm ilgili kurumlara da teşekkür eden Erdoğan, "Savunma sanayimizin daha da güçlenmesi adına her türlü desteği verdiğimiz, bundan sonra da kararlılıkla destekleyeceğimiz bütün firmalarımızın başarılarının devamını diliyor, savunma sanayiinde çalışan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Anlaşma, Türkiye'nin yerli ve millî savunma sanayinde ulaştığı teknolojik seviye ve uluslararası güvenilirliğin bir göstergesi olarak değerlendirilirken, Endonezya'nın da kendi yerel kabiliyetleriyle bu sürece katkı sunması bekleniyor. KAAN savaş uçaklarının teslimat sürecinin, iki ülke arasında geliştirilecek iş birliğiyle eşgüdüm içinde yürütülmesi planlanıyor. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: kaan endonezya'ya ihraç edilecek

Döviz fiyatları ne kadar oldu?

Şanlıurfa'da barajda çıkan yangın paniğe neden oldu

Altın artan gerilimle yükselişte

Tahran'dan net mesaj: Savaş yayılacak, ABD üsleri de hedefte

Şanlıurfa'daki samanlık yangını kontrol altına alındı

Diyarbakır’da 12 milyon 389 bin adet kök kenevir ele geçirildi

Orta Doğu'daki gerginlik akaryakıta zam olarak yansıdı

Batman Sanayi Sitesi’nde Radyatör Bakım Atölyesinde Yangın!

Siyonist rejim Mehrabad Askerî Havalimanı'na saldırdı

STK temsilcilerinden "Küresel Gazze Yürüyüşü"ne destek çağrısı

Maduro: Netanyahu 21'inci yüzyılın Hitler'i

Siyonist rejimin hava trafiği felç oldu

İran füzeleri siyonistlerin "Kalkan" hayallerini yıkıyor

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, Mısır’da saldırıya uğradı

Mardin’de yaklaşık bin dönüm ekili buğday yandı

İran'ın misillemesi sürüyor: Rişon Leziyyon'da 3 ölü, 38 yaralı

ABD Büyükelçisi: Gece boyunca beş kez sığınağa gitmek zorunda kaldım

HAMAS: İran'ın kararlı yanıtı, siyonist rejimin cezasız kalmayacağını gösterdi

Doğu ve Karadeniz’e sağanak uyarısı

LGS merkezi sınavı yarın yapılacak

Manisa'da işçi servisi park halindeki tıra çarptı: 5'i ağır 20 yaralı

Tahran'da yeniden patlama sesleri duyuldu

Tel Aviv ve çevresine beşinci füze dalgası: Siyonist rejim sarsıldı

Çin, siyonist rejimin İran saldırısına tepki gösterdi

Siyonist rejim itfaiyesi: Büyük vakalara müdahale ediyoruz

İran: Siyonist rejim tüm kırmızı çizgileri aştı

Tel Aviv'de eşi görülmemiş yıkım: Siyonist rejim kayıpları gizlemeye çalışıyor

Siyonist rejimin İran'a saldırısında şehit sayısı 78'e yükseldi

İran BM Temsilcisi: ABD'nin işgalin terör saldırılarına ortak olduğu konusunda şüphe yok

Ankaralılar Mısır Büyükelçiliğine yürüdü: 'Refah Kapısı açılsın, abluka kalksın' talebi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ