-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Kabasakal Mahalle sakinleri: Kapalı tutulan taziye evimize kesilen 147 bin TL neyin faturası?
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesine bağlı Kabasakal Mahallesinde bulunan yas evine kesilen elektrik faturasına tepki gösteren mahalle sakinleri, gerekli kontrol ve denetimlerin yapılması hususunda yetkililere seslendi.
Sur ilçesine bağlı kırsal Kabasakal Mahallesi sakinleri, başta yas evi olmak üzere hanelere kesilen elektrik faturalarına tepki göstererek söz konusu meblağların tüketim dışı olduğunu, elektrik sayaçlarının personellerce okunmadan faturaların kesildiğini iddia ederek basın açıklaması düzenledi.
Kabasakal Mahallesi yas evi önünde düzenlenen basın açıklamasını mahalle sakinleri adına Abdullah Çınar yaptı.
Mahallede sadece taziye merasimlerinde 3 günlüğüne kullanılan ve tüketilen elektrik tutarının ailelerce vaktinde ödendiği yas evine 147 bin TL fatura kesildiğini, benzer durumların mahalledeki hanelerde de görüldüğünü belirten Çınar, mahallede KOAH ve diyaliz gibi cihaza bağlı olan hastaların bulundukları evlerin dahi kaçak elektrik gerekçesiyle enerjilerinin kesildiğini dile getirdi.
"Şoförüm, evime 224 bin TL sanayi faturası kesilmiş"
Mahallede şu ana kadar Dicle Elektrik ekiplerini görmediklerini dile getiren Çınar, söz konusu faturaların sayaç okunmadan kesildiğini öne sürdü.
Çınar, "Kabasakal Mahallesinde ikamet ediyoruz. Şu an haksız yere taziye evimize 147 bin TL ceza kesilmiş. Yaklaşık 4 yılda bir cenazemiz olur, bu ceza neden kesilmiş? Masa başında oturarak yas evinin elektriği kesiyorlar. Bu büyük bir sorundur." dedi.
Dicle Elektrik ekiplerince yerinde kontrollerin yapılması yönünde çağrıda bulunan Çınar, "Eğer şu ana kadar Dicle Elektrik çalışanlarına bir sorun çıkardıysak, kuvvet uyguladıysak hakları vardır. Gelip elektriğimizi kontrol etsinler, eğer kaçak kullanmışsak buna müdahale etsinler. Bugüne kadar ekiplere bir sorun çıkarmamışız. Oturdukları yerden şahsıma yönelik trifaze olarak 224 bin TL ceza kesmişler. Ben sanayici değilim, köyde oturuyor, şoförlük yapıyorum. Açıkçası anlam veremiyorum. Yetkililer, buna müdahale etsin." ifadelerini kullandı.
"Yas evinde 147 bin TL'lik ne yapmış olabiliriz?"
Faturaların itirazlarına ilişkin muhatap bulamadıklarını sözlerine ekleyen Çınar, şu ifadeleri kullandı:
"Pazar günü ekiplerin geldiği belirtiliyor ama bu ekipleri kimse görmemiş ve bunlar kendi kafalarına göre ceza kesmişler. Dicle Elektriğe gittik, dilekçelerimizi verdik, eve geldiğimizde 'red' mesajı geliyor. Kimse bizimle ilgilenmiyor, derdimizi kime anlatacağız."
Mahalle ikamet edenler arasında cihazlara bağlı hastaların olduğunu ve bu ailelerin enerjilerinin kesildiğini kaydeden Çınar, "Şu an mahallemizde sağlık sorunu olan KOAH ile diyaliz hastası vatandaşlarımız var ve bunların elektrikleri kesiliyor. Şu an taziye evi önündeyiz. En son 15 gün önce bir taziyemiz oldu bizler o taziye sürecinin faturalarını ödedik. 15 gün sonra kapalı ve kaçak tespit edilmediği takdirde 147 bin TL fatura geliyor. Bu yas evinde 147 bin TL'lik ne yapmış olabiliriz? Buradan Enerji Bakanımız ve Cumhurbaşkanına seslenmek istiyoruz, buna müdahale etsinler." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Nijerya'da Ramazan Bayramı dolayısıyla 92 mahkuma af kararı
Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti
BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor
İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu
Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi
Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz
ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı
Mardin’de dereye düşen kız çocuk hayatını kaybetti
Güney Kore'de otomobil parça fabrikasında yangın: En az 50 yaralı
Bayramda Ücretsiz Bekleniyordu, Batman’da Ücretli Oldu!
Mardin'de asansör boşluğuna düşen çocuk yaralandı
Şırnak'ta yoğun yağış sele neden oldu
Kolombiya'da sağanak sel baskınına yol açtı
Dışişleri Bakanı Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi
Şırnak için şiddetli yağış ve kar uyarısı
Pezeşkiyan: Devlet terörizmi siyonist rejimin doğasında var
Edirne'de trafik kazası: 4 yaralı
Malatya'da kent bayramlaşması programı gerçekleştirildi
NATO, Irak misyonunda görev yapan tüm personeli Avrupa'ya tahliye etti
Avrupa'da ülkeler arasında gerilim: Almanya, Macaristan'ı 'AB'ye sadakatsizlikle' suçladı
Mücteba Hamaney'den sahte bayrak girişimi uyarısı: Türkiye ve Umman'a saldırılar İran tarafından yapılmadı
Yozgat'ta feci kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Akdeniz’de Fransız donanmasından Rus "Gölge Gemisi"ne baskın
Kazakistan'da yeni anayasa resmen kabul edildi
Kuzey Kore'de tank birliklerinin katılımıyla taktik saldırı tatbikatı
Siyonist işgalcilerin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 1001'e yükseldi
İran'dan İngiltere'ye 'askeri üs' tepkisi: Saldırıya iştirak olarak değerlendirilecek
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Yükleniyor







