-
BIST 100
18677,17%0,52
-
DOLAR
45,36% 0,02
-
EURO
53,44% -0,12
-
GRAM ALTIN
6881,36% 0,09
-
Ç. ALTIN
10987,33% 0,35
Kâbe'de ettiği dua hayatını değiştirdi: Üniversiteyle birlikte hafız oldu
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Şanlıurfa'dan üniversite eğitimi için Malatya'ya gelen Hacer Olcay, hafız olabilmek için umrede yaptığı duanın ardından başladığı hafızlık eğitimini iki yılda tamamlayarak, azmiyle örnek oldu.
Üniversite eğitimi için 2021 yılında Şanlıurfa'dan Malatya'ya gelen Hacer Olcay'ın hayatı, KYK yurdunda tanıştığı manevi danışman Fatma Altaş ile değişti. Manevi danışmanlık çalışmaları kapsamında tanıştığı Fatma Altaş'ın rehberliğinde Diyanet Gençlik Merkezi faaliyetlerine gönüllü olarak katılan Olcay, yaşadığı deprem felaketinin ardından memleketine dönmek zorunda kaldı. Ancak Malatya ile bağını koparmayan genç öğrenci, umre ziyareti sonrası hafızlık başladığı hafızlık yolculuğunu başarıyla tamamlayarak, örnek bir davranış sergiledi.
Yaşadığı süreci İLKHA muhabirine anlatan Hacer Olcay, Malatya'ya geldikten sonra hayatının dönüm noktasının Fatma Altaş ile tanışması olduğunu belirterek, "KYK'da kalıyordum. Kur'an-ı Kerim dersleri veren Fatma Altaş hocamla tanışmam hayatımın dönüm noktası oldu. Daha sonra Gençlik Merkezi'ndeki çalışmalara gönüllü destek verdim." dedi.
"Kâbe'de ağlayarak hafız olmayı diledim"
2023 yılında yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Şanlıurfa'ya dönmek zorunda kaldığını söyleyen Olcay, depremden üç ay sonra Fatma Altaş'ın kendisini arayarak Gençlik Gönüllüleri Umre Programı'ndan bahsettiğini ifade etti.

Umre ziyaretinin hayatında yeni bir kapı açtığını dile getiren Olcay, "Umrede hafızlar vardı. O zaman Kur’an-ı Kerim'i çok iyi okuyamıyordum. Onlardan çok etkilendim. Kâbe'de ağlayarak 'Allah'ım ben de hafız olayım' diye dua ettim." diye konuştu.
"Umreden döndükten sonra hafız olmaya karar verdim"
Umreden döndükten sonra Fatma Altaş'ı arayarak hafız olmak istediğini söylediğini belirten Olcay, Altaş'ın yönlendirmesiyle Battalgazi Müftülüğüne bağlı Hacı Mehmet Kaya Kız Kur'an Kursu'na başladığını kaydetti.
Yüzünden eğitimini Gülsüm İzci ile tamamladığını anlatan Olcay, "İki yıl sürede hafızlığımı tamamladım. Çok şükür hafız oldum." ifadelerini kullandı.
Hafızlık yolculuğunu yine umreyle taçlandırmak istediğini söyleyen Olcay, kendi birikimiyle anne ve babasını da yanına alarak ağustos ayında kutsal topraklara gitmeyi planladığını söyledi.
"Çok güzel bir duygu, İnşallah hafızlık tacını cennette anneme babama da takarım"
Kendisine destek olan hocalarına, müftülüklere, devletin sağladığı hafızlık bursuna, hayırseverlere ve ailesine teşekkür eden Olcay, "Hafızlığı Allah rızası için seçtim. Çok istedim ve nasip oldu. Çok güzel bir duygu. Ailem de hafız olduğum için çok mutlu. İnşallah bu tacı cennette anneme babama da takarım." dedi.
Üniversite eğitimi ile hafızlığı birlikte yürütmenin zor ama mümkün olduğunu belirten Olcay, "İnsan inandıktan sonra her şeyi başarır. İman varsa imkân da vardır diye bir söz var. Allah zorluğun yanında kolaylık da veriyor. Üniversite derslerinin zor olduğunu herkes bilir ama Allah rızası için yapılan işte Allah yolu açıyor. Hem hafızlık hem üniversite kolaylaşıyor." şeklinde konuştu.
"Hacer ahlakı ve duruşuyla örnek bir öğrenciydi"
Hafızlık hocası Gülsüm İzci ise Battalgazi ilçesindeki Hacı Mehmet Kaya Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık, hazırlık ve Kur'an-ı Kerim'i anlama programlarının devam ettiğini belirtti.

Hacer Olcay'ın Fatma Altaş'ın tavsiyesiyle kursa geldiğini söyleyen İzci, "Yaklaşık iki yıl boyunca hazırlık ve hafızlık sürecini tamamladık. Çok başarılı bir öğrenciydi. Ahlakıyla ve duruşuyla herkese örnek oldu." dedi.
"Hafızlık eğitimi büyük azim ve kararlılık gerektirir"
Hafızlık eğitiminin büyük azim ve kararlılık gerektirdiğini ifade eden İzci, hazırlık sürecinin ardından öğrencilerin hafızlığa başladığını anlatarak, "İlk etapta bir sayfa, iki sayfa şeklinde ilerliyoruz. Hacer günlük ödevlerini başarıyla tamamladı. Şu anda günde iki cüz, yani yaklaşık 40 sayfa ders verebiliyor." ifadelerini kullandı.
"Hem okulunu zamanında tamamladı hem de hafızlığını aksatmadan başarıyla bitirdi"
Olcay'ın üniversite eğitimi ile birlikte hafızlığı sürdürdüğünü belirten İzci, “Hem okulunu zamanında tamamladı hem de hafızlığını aksatmadan başarıyla bitirdi.” diye konuştu.
"Hacer çalışmalarımıza yoğun ilgi gösteriyordu"
Manevi Danışman Fatma Altaş da KYK yurtlarında yürütülen manevi danışmanlık çalışmaları sırasında Hacer Olcay ile tanıştığını belirtti.

Beydağı KYK Yurdu'nda görev yaptığı dönemde gençlerle sık sık bir araya geldiklerini kaydeden Altaş, "Hacer de çalışmalarımıza yoğun ilgi gösteriyordu. Manevi olarak güzel bir bağ kurduk." dedi.
Daha sonra Diyanet Gençlik Merkezi'nde ortaokul öğrencilerine yönelik çalışmalarda Hacer'in gönüllü görev aldığını anlatan Altaş, "Bütün çalışmalara aksatmadan katıldı. Deprem sonrası gençlerimizden bazı kafileler umreye gönderildi. Hacer de çalışmalarıyla gerçekten göz dolduran gençlerimizden biriydi." ifadelerini kullandı.
"İlk defa Hacer ile başlamış olduk"
Umre dönüşünde Hacer'in hafızlık yapmak istediğini söylediğini belirten Altaş, "Daha önce gençlerle bu konuları konuşuyorduk ancak cesaret eden olmamıştı. İlk defa Hacer ile başlamış olduk." dedi.
Hacı Mehmet Kaya Kız Kur'an Kursu Yöneticisi Kıymet Birsen ise Malatya Müftülüğü bünyesinde gençlere yönelik hafızlık ve yaygın din eğitimi çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
"Hafızlıkta zorlanmadı"
Hacer Olcay'ın Gençlik Merkezi vesilesiyle kursa geldiğini söyleyen Birsen, "Burada hem hazırlık hem de hafızlık eğitimini tamamladı. Başarılı bir öğrenciydi. Hafızlıkta da zorlanmadı. Hem duruşuyla hem ahlakıyla örnek oldu.” diye konuştu.

"70 öğrencimizle eğitimlerimiz sürüyor"
Kurs bünyesinde aktif olarak 70 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Birsen, hazırlık, hafızlık ve Arapça eğitimlerinin devam ettiğini söyledi.
"Hafızlık hayali olan bütün öğrencileri kursumuza bekliyoruz"
Örgün eğitimle birlikte hafızlık yapmak isteyen öğrenciler için proje sınıfları bulunduğunu belirten Birsen, özellikle ortaokul öğrencilerini kursa davet ederek, "Hafızlık hayali olan bütün öğrencileri kursumuza bekliyoruz." dedi. (İLKHA)
Çin'den ABD'nin Çinli şirketlere yaptırım kararına tepki
HÜDA PAR’dan garantör ülkelere çağrı: Gazze’deki saldırılar karşısında sorumluluk üstlenin
Afrika Birliği: BMGK'nın yapısı bugünün gerçeklerine uygun şekilde düzenlenmeli
HÜDA PAR Nurdağı İlçe Kongresi'nde mevcut başkan güven tazeledi
HÜDA PAR’dan uyuşturucuya karşı farkındalık çağrısı
Cudi eteklerinde asırlık "Cevezî" geleneğiyle yüzlerce koyun imece usulü kırkıldı
Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuruları 14 Mayıs'ta başlıyor
Türkiye ile Kanada arasında sivil havacılıkta yeni anlaşma
Rusya: Ukrayna, 3 günlük ateşkeste 23 binden fazla ihlal yaptı
Gazze'de sivillere yönelik siyonistlerin saldırıları sürüyor. 2 şehit, 8 yaralı
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Macit: İyi insan yetiştirme mottosunu eğitimimizin merkezine aldık
Somali'de klanlar arası çatışma: 31 ölü
Şanlıurfa’da anız alarmı: Yasak ihlaline ceza uygulanacak
33 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 8,7 milyar TL'lik suç geliri tespit edildi
Almanya ve Ukrayna, ortaklaşa insansız hava aracı üretmeyi planlıyor
Hantavirüs nedeniyle küresel sağlık alarmı: Pek çok ülke karantina önlemlerini devreye aldı
Bursa Umut Kervanı Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahipleri yararına kermes düzenleyecek
Tunceli-Ovacık kara yolu 2-3 gün ulaşıma kapatılacak
Gümüş fiyatlarında yeni zirve sinyali
Nijerya'da araç köprüden düştü: 11 ölü
Gaziantep'te GAZIMOIC 2026 programı kapsamında 55 ülkeden 200 öğrenci bir araya geldi
Yunanistan'da Ukrayna’nın Magura V3 tipi insansız deniz aracına benzeyen bomba yüklü deniz dronu incelemeye alındı
Sağlık Bakanlığı: Türkiye'ye getirilen vatandaşlarımızın hantavirüs test sonuçları negatif
Adana'da kurbanlık fiyatları açıklandı
Gaziantep'te "Gençlik ve Gazze" temalı bahar etkinliği düzenledi
Belediye Başkanı Er, engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı
Aramco'dan Hürmüz uyarısı: Tarihin en büyük arz şoku yaşanıyor
Korsan taşımacılık yapan sürücüye 100 bin lira ceza kesildi
Trump'ın tehditleri sonrası Küba açıklarında ABD askeri hareketliliğinde artış
AB, Rusya'ya yaptırımını genişletti
Yükleniyor







