• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,91% 0,06
  • EURO

    50,55% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6226,39% -0,37
  • Ç. ALTIN

    10106,29% 0,00

Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı afet bölgesinde

09 Şubat 2023, Perşembe 17:45
09 Şubat 2023, Perşembe 17:45
Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı afet bölgesinde
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı afet bölgesinde

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, BAK Kadıköy ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Odabaşı Mahallesi’ni ziyaret etti. Ekip Odabaşı Mahallesi’nde aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 16 kişiyi, Samandağ’da ise 75 yaşında bir kişiyi enkaz altından sağ kurtardı. Başkan Odabaşı, “Hayata tutunan her canla yeniden doğuyoruz” dedi.
BAK Kadıköy, AFAD’ın çağrısıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 31 kişilik arama kurtarma ekibi ve arama köpeği Lena’yla afet bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Orta seviye arama kurtarma akreditasyonu sahibi olan ekip, Köpekli Arama Timleri sertifikasına sahip arama köpeğiyle Hatay’ın Odabaşı Mahallesi’nde aralarında 16 aylık ve 3 yaşında iki çocuğun da olduğu 16 kişiyi, Samandağ’da ise 75 yaşlarında bir vatandaşı enkaz altından sağ çıkardı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da bu sabah erken saatlerde afet noktasına ulaştı.

'Hayata tutunan her canla yeniden doğuyoruz'
Başkan Odabaşı, ilk olarak BAK Kadıköy ekibinin arama çalışmalarını sürdürdüğü Odabaşı Mahallesi’ne gitti. Ekibin çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Odabaşı, “Ekiplerimizle koordineli bir şekilde hem afet noktasından hem de Kadıköy’den çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Hayata tutunan her canla yeniden doğuyoruz. Umudumuz olan BAK Kadıköy ve tüm arama kurtarma ekiplerine minnet duyuyoruz” dedi.

'Liste dışında malzeme göndermeyin'
Başkan Odabaşı, Hatay Defne’de sıcak yemek dağıtımı yapan gezici aşevi tırında yapılan çalışmaları da yerinde inceledi. Yardım tırlarının Hatay’a vardığını bildiren Odabaşı, “Defne Kaymakamlığı önündeyiz. Gezici aşevi tırımız yemek dağıtımı yapıyor. Kadıköy’den yola çıkardığımız yardım malzemelerinin büyük bir bölümü Hatay’a vardı. Fakat sizden ricamız, sosyal medya hesaplarımızdan yayımlamış olduğumuz listedekileri sadece tedarik edin. Çünkü buradaki depolar giysilerle dolmuş durumda. Yayımladığımız liste dışında başka bir malzeme Kadıköy Belediyesi’ne getirilmesin lütfen” dedi.

Gezici aşevi afet bölgesinde
Kadıköy Belediyesi’nin afetlerde sıcak yemek ihtiyacını karşılamak üzere bünyesine kattığı 2 adet gezici aşevi tırları da afet bölgesinde sıcak yemek dağıtıyor. Aşevlerinden biri Hatay’ın Samandağ ilçesinde Jandarma Komutanlığının önünde, diğeri ise Defne ilçesi hükümet konağının önünde sıcak yemeği afetzedelere servis ediyor. Ayrıca iki mobil ikram aracı da Malatya’da hizmet veriyor.

Kadıköy’de dayanışma büyüyor
Öte yandan Kadıköy Belediyesi’nde depremin hemen ardından kriz masası kuruldu. Çoğu üniversite öğrencisi gönüllü gençlerden, Kadıköylülerden ve belediye personelinden oluşan ekip, yardım malzemelerini tasnifleyerek afet bölgesine gönderiyor. Yardım paketleri AFAD’tan gelen yönlendirmelerle Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep illerine kara ve deniz yoluyla ulaştırılıyor. Kadıköy Belediyesi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla ihtiyaç duyulan malzemeleri sıraladı ve bu malzemeler dışındakiler için depoların dolduğunu duyurdu. Sadece kabul edilecek yardım malzemelerinin kuru bakliyat, konserve, bebek bezi, bebek maması, biberon, kadın pedi, ıslak mendil ve sıvı sabun olduğu açıklandı.
[gallery ids=',97729,97730,97731,97732']

Kuzey Kore uzun menzilli füze fırlattı

Diyarbakır'da kar, ulaşımı durma noktasına getirdi

Gazze'ye saldırılar sürüyor, Trump–Netanyahu görüşmesinin gergin geçmesi bekleniyor

Ensarullah: Somaliland'daki siyonist varlık meşru hedef sayılacak

Çınar'da eğitime kar engeli

Bingöl'de araç şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Mardin’de yılın ilk karı yağdı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Altın zirveden döndü

Meteoroloji'den ülke genelinde kar, fırtına ve buzlanma uyarısı

Filistin'de ezanı susturma girişimi: Ben Gvir'den yeni yasak hamlesi

Trump: Ukrayna savaşında çözüm yakın

Bolu Dağı'nda ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor

Suriye'de eski rejim artıkları sahada: Amaç sükuneti sabote etmek

Avrupa'da adalet havada kaldı: Netanyahu 3 UCM ülkesinden uçtu

25 kentte eğitime kar engeli

Sivas’ta kış şartlarında yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Arap Birliği'nden Somaliland tepkisi: Uluslararası barış ve güvenliği tehdit ediyor

Kırşehir’de olumsuz hava koşullarına karşı tedbirler alındı

UNRWA: Gazze Şeridi'nde şiddetli sağanak ve fırtına daha fazla umutsuzluk ve ölüm anlamına geliyor

Gazzeli Rim için balonlar gökyüzüne bırakıldı

Ankara-Niğde Otoyolu’na uluslararası ödül

Konya İl Halk Kütüphanesi geçici süreyle hizmete ara veriyor

Konya’da otomobil bisikletliye çarptı: 1 kişi hayatını kaybetti

Konya merkezde mevsimin ilk karı yağdı

Sinop’ta kaçak avlanan 625 kalkan balığına el konuldu

Ağrı'da kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verildi

Siyonist işgalciler Gazze'de ateşkese uymuyor: 80 günde 969 ihlal

ABD’de iki helikopter havada çarpıştı

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat denetimlerini sürdürüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kuzey Kore uzun menzilli füze fırlattı

Diyarbakır'da kar, ulaşımı durma noktasına getirdi

Gazze'ye saldırılar sürüyor, Trump–Netanyahu görüşmesinin gergin geçmesi bekleniyor

Ensarullah: Somaliland'daki siyonist varlık meşru hedef sayılacak

Çınar'da eğitime kar engeli

Bingöl'de araç şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Mardin’de yılın ilk karı yağdı