• BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    37,90% 0,30
  • EURO

    42,94% 1,61
  • GRAM ALTIN

    3957,95% 2,25
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

Kadıköy’de mücevher firması vurgunu!

Uncategorized 8.06.2022 16:10:53 0
Kadıköy’de mücevher firması vurgunu!

Kadıköy’de mücevher firması vurgunu!

Kadıköy'de bir mücevher firması, oluşturduğu sistem ile iddiaya göre Türkiye genelinde iddiaya göre yaklaşık 110 bin kişiyi 250 milyon Dolar dolandırarak kayıplara karıştı. Şirket oluşturduğu sistem ile yatırımcılara değerli olduğu iddia edilen taşlar satarak bu taşları alan yatırımcılara bir süreliğine haftalık ve yıllık getiri sağladı. Sisteme dahil olan vatandaşlar ise durumu yakınlarına da bildirerek sisteme daha fazla kişiyi dahil etti. Şirketin bu sayede merkezi İstanbul olmak üzere, Yalova, İzmit, Antalya ve Trabzon'da işletme açarak daha fazla güven kazandığı iddia ediliyor. Şirketin bir süre sonra müşterilerine para göndermemesi üzerine, Türkiye genelinde mağdur olan 10 binlerce kişi dolandırıldıklarını anladı. Mağdurlar soluğu mahkemede aldı. Mücevher şirketinin yöneticileri ise kayıplara karıştı. Mağdur olan bir grup ise şirketin Kadıköy Bağdat Caddesi'nde bulunan işletmesinin önüne gelerek eylem yaptı.

“10 milyon Liranın üzerinde kaybımız var”

İsmini vermek istemeyen mağdur, “Kuyumculuk firması ürün karşılığında para yatırıyorsunuz, yatırdığınız para karşılığında da sizlere haftalık olarak yüzde 8, yüzde 10 geri dönüş yapıyorlar. Ama yaklaşık bir buçuk aydır kimse parasını alamıyor. Şirket tarafından hep oyalama taktikleri ile oyalıyorlar. Bizim 10 milyonun üzerinde bir kayımız var. Biz paramızı alamadığımızdan dolayı yasal süreçleri başlattık, haciz işlemlerini yaptırdık. 2 kişi de bu konuyla alakalı tutuklu. Firma aslen Ukraynalı olduğu için asıl yöneticiler yurt dışına kaçtılar. 110 bin civarı mağdur var, yaklaşık 250 milyon dolarlık da bir vurgun yapılmış” dedi.

“Siz dahil olduysanız birilerini de dahil edeceksiniz”

Bir başka mağdur ise, “Beni buraya davet eden bir yakınım. Bir Pazar günü Bağdat Caddesinde bir kahve içelim dedi. Eşimle birlikte geldik, aşağıda eğitim vardı eğitime katıldık ve sistemi anlattılar. İlk geldiğimde eğitimin ortalarına geldiğim için çok anlayamadım. Eğitimin sonlarına doğru eşime kalk gidelim fiyatlar çok uçuk dedim. Karar verdik daha sonrasında tekrar geldik. 4 defa geldim 5. defa anlamaya çalıştım. Sonuç olarak, siz dahil oldunuz birilerini dahil edeceksiniz, ilk satırda ya da ikinci satırda ikinci kişi ne kadar alışveriş yaparsa o sizin hesabınıza yazılıyor. Yani uçuk rakamların toplamı alttaki kişilerin alışverişine bağlı” şeklinde konuştu.

Cüneyt Sevindik - Emre Sertdemir
 

Batman Mevlid-i Nebi etkinliğine hazır: Şehirde bayram havası yaşanıyor

Gaziantep, Mevlid-i Nebi coşkusuna hazır: Alana gelişler başladı

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’yı bastı

Kazaların yarısından fazlasına motosikletler karışıyor

Arı kovanı yüklü tır devrildi: Sürücü yaralandı

İran: ABD’yle dolaylı görüşmeler haftaya devam edecek

Batman Engelliler Derneği’nden Sert Tepki: “ATM’ler Erişilebilir Değil!”

Katil rejim Gazze'de 34 hastaneyi kasıtlı olarak vurdu

Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan uluslararası topluma acil çağrı

UNRWA: Gazze’de bebekler aç uyuyor

Tacikistan’da 5,8 büyüklüğünde deprem

E-ticaret devlerine ceza yağdı: 67 firmaya 93,7 milyon lira!

Bitlis’te kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor

Dominik Cumhuriyeti'nde çatı çökmesi olayında ölü sayısı 226'ya yükseldi

Bayrampaşa'da zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Mersin'de narko operasyonları: 384 gözaltı

Görmez: Söz söyleme dönemi bitti, artık eylem zamanıdır

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırıları aralıksız devam ediyor

Kırmızı ışıkta geçen tır, hafif ticari araçla çarpıştı: Biri ağır 6 yaralı

İsam Beşir: Amerika barışın hamisi değil siyonistlerin koruyucusudur

Türkiye ile Irak arasında Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması Toplantısı bugün

Yahudi çeteler Filistinliler ve araçlarına saldırdı

Meteorolojiden kuvvetli kar yağışı uyarısı

Çorum'da domatesleri çöpe döken pazarcının tezgâh yeri iptal edildi

Konya'da uygunsuz yazışmaların ardından 2 doktor hakkında gözaltı kararı

"DEM Parti 13 talepte bulundu" iddiasına resmî yalanlama

İşgalci ABD'den Yemen'e hava saldırısı: Beyda’daki Meslek Enstitüsü vuruldu

HAMAS’tan El-Ehli Baptist Hastanesi’ne saldırıya tepki: Bu vahşetin sorumluluğu sessiz kalan tüm dünyaya aittir

Siyonist rejim El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurdu: Yaralılar sokaklara taşındı

Mekke'ye sadece hac vizesi olanlar alınacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ