• BIST 100

    11504,99%1,86
  • DOLAR

    41,38% 0,01
  • EURO

    48,77% 0,29
  • GRAM ALTIN

    4953,02% 1,02
  • Ç. ALTIN

    8106,03% 0,95

Kadın komutanlar köylerde KADES’i tanıtıyor

25 Kasım 2023, Cumartesi 12:35
25 Kasım 2023, Cumartesi 12:35
Kadın komutanlar köylerde KADES’i tanıtıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kadın komutanlar köylerde KADES’i tanıtıyor

Şırnak’ta kadın jandarma astsubaylar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde köylerdeki kadınlara Kadın Destek uygulamasını (KADES) anlattı.
Şırnak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kadına yönelik şiddetin önüne geçmek amacıyla köylerde ev ev gezerek bilgilendirme çalışması yaptı. Kadın astsubaylar, Şırnak merkez Kaymakam Çeşme köyünde yaşayan kadınlara KADES hakkında bilgi verdi. KADES uygulaması, kadınların cep telefonlarına indirildi. Kadın ve çocuklara, acil durumla karşı karşıya kalmaları halinde, konum bilgisini açıp ardından uygulama ekranındaki ’Acil Destek’ butonuna dokunarak, ihbar gerçekleştirebilecekleri gösterildi.
Şırnak İl Jandarma Komutanlığında görevli kadın astsubaylar, yaz-kış demeden olumsuz hava koşullarına rağmen gittikleri 36 köyde kadın ve erkeklerden oluşan 11 bin kişiyi bilgilendirdi, 950 kadının telefonuna KADES uygulamasını indirdi.
Kadına şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdüren kadın komutanlar, bu amaçla kent merkezinin yanı sıra olumsuz bölge koşullarına rağmen en ücra köylere de gidiyor. Kırsal bölgelerde, aile içi şiddet gören veya şiddete maruz kalma ihtimali bulunanların rahatlıkla güvenlik güçlerine ulaşabilmeleri için geliştirilen KADES programı hakkında kadınları bilgilendiren komutanlar, uygulamanın telefonlara indirilerek doğru kullanımı konusunda da eğitimler düzenliyor.
Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amiri Jandarma Astsubay Üstçavuş İlknur Susuzlu, Kaymakam Çeşme köyü taziye evinde kadınlarla bir araya gelerek, ısrarlı takip ya da taciz gibi acil durumlarla karşılaşan kadınların uygulama sayesinde tek tuşla güvenlik güçlerine ulaşabileceğini ileterek, kendilerini güvende hissetmelerini sağladı.
KADES hakkında bilgilendirilen kadınlardan Asiye Acet, bugüne kadar KADES’i bilmediğini söyledi. Komutanların verdiği bilgiler sayesinde daha bilinçli olduklarını anlatan Acet, 'Komutanlar bizim için köye geldi. KADES uygulamasını artık biz de biliyoruz. Şiddet durumunda artık ne yapacağımızı iyi biliyoruz. Şiddet durumunda KADES uygulamasından veya 112 ile 183 numaralarını arayacağız' dedi.
Feyzi Erdoğan ise, Şırnak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkililerinin köylerine gelerek kadınlara eğitim verdiklerini söyledi. Erdoğan, 'Allah razı olsun. Her konuda bize destek çıkıyorlar. Kadınlara gereken eğitimleri verdiler. Kadınlarımız şiddette maruz kaldıklarında, nereyi aramaları, nereye başvurmaları gerektiğini biliyorlar artık” diye konuştu.

Antalya'da sebze ve meyve halinde patlama: 1 ölü, 3 yaralı

Cezayir'den Fransa'ya karşılıklı vize muafiyeti misillemesi

Kolombiya'da göçük altında kalan 7 işçinin cansız bedenine ulaşıldı

Guterres: BM ilkeleri daha önce hiç olmadığı kadar saldırı altında

Ayder Yaylası’nda mahsur kalan 115 kişi tahliye edildi

Şırnak'ta virajı alamayan araç takla attı: 2 yaralı

Rusya’dan START Anlaşması'nın hükümlerine devam teklifi

Tarsus Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahiplerine yardım

İtalya'da Küresel Sumud Filosu'na destek artarak devam ediyor

Ahilik Haftası İstanbul'da mehter yürüyüşü ve dua ile başladı

Baltık semalarında Rus ve Alman uçakları karşı karşıya geldi

HÜDA PAR Antalya İl Gençlik Kolları 'Eğitim Programı' düzenledi

Tom Barrack’tan dikkat çeken ''Hizbullah'' açıklaması

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Gaziantep'te "Son Kale: Aile" paneli düzenledi

Pasifik'te Ragasa Tayfun'u alarmı

Kurtalan-Batman kara yolunda kaza: 3 kişi yaralandı

Babalarının cenazesine katılmak için yurt dışından gelen kardeşler trafik kazasında hayatını kaybetti

Siirt’in güzellikleri objektiflere yansıdı

4 yaşındaki küçük kız oyun parkında ayağını oyun aletine sıkıştırdı

DMM, “depremzedelere konteyner verilmedi” iddiasını yalanladı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Reel sektörün finansmana erişimini kolaylaştırmalıyız

Şanlıurfa’da feci kaza: 2 kişi hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da 7 kilogram skunk ele geçirildi

Şanlıura’da ruhsatsız tabanca ele geçirildi

HÜDA PAR Kadın ve Aile Başkanı Sülün: Aileyi yıkacak yasalar ve projeler dayatılıyor

İşgal medyası: HAMAS’ın 20 bin savaşçısı var ve bizi uzun bir savaşa sürükleyecek

Adıyaman'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yükseköğretimde Türkiye-Polonya iş birliği

Şırnak’ta asayiş operasyonları: 145 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Antalya'da sebze ve meyve halinde patlama: 1 ölü, 3 yaralı

Cezayir'den Fransa'ya karşılıklı vize muafiyeti misillemesi

Kolombiya'da göçük altında kalan 7 işçinin cansız bedenine ulaşıldı

Guterres: BM ilkeleri daha önce hiç olmadığı kadar saldırı altında

Ayder Yaylası’nda mahsur kalan 115 kişi tahliye edildi

Şırnak'ta virajı alamayan araç takla attı: 2 yaralı

Rusya’dan START Anlaşması'nın hükümlerine devam teklifi