Tarih: 25.10.2024 17:11

Kadın politikaları müdürlüğü’nden toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri

Facebook Twitter Linked-in

Batman Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü, yerel yönetim çalışmalarında toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyici anlayış ve uygulamaların geliştirilmesi amacıyla belediye kadın çalışanlarına yönelik eğitim programları düzenliyor.

Kadın Politikaları Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen ve Belediye hukuk danışmanı Av. Gülbahar Kaya ile belediye sosyologlarından Dilber Baydiz’in birer sunum yaptığı “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” eğitimine belediye kadın komisyonu ve üyeleri ile belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan kadın çalışanlar katıldı. Eğitim kapsamında, belediyenin toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik hizmetlerinde daha etkili ve sistematik bir yol izleyebilmesi için, kısa ve uzun vadeli grup çalışmalarının nasıl yürütüleceğine dair bilgiler aktarıldı. Ekiplerin sahada daha etkili hizmet verebilmeleri için uygulanacak yöntemler ve izlenecek yol haritaları ayrıntılı olarak ele alındı.

Temel kavramlar ve sahaya özgü uygulama teknikler anlatıldı

Eğitimde, toplumsal cinsiyet eşitliğinin temel kavramları, bu alanda sahada uygulanacak teknikler, cinsiyet odaklı veri toplama ve analiz yöntemleri gibi konular işlendi. Ayrıca, toplumsal cinsiyet eşitliği projelerinde iş birliğinin önemine dikkat çekilerek belediye kadın çalışanlarının bu alanda bilgi birikiminin artırılması hedeflendi. Eğitimde, belediye çalışanlarına farklı yaş ve toplumsal gruplara nasıl daha iyi ulaşabilecekleri konusunda yöntemler aktarıldı. Eşitlik odaklı projelerin nasıl geliştirilebileceğine dair bilgi verilen eğitimde, belediyenin toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendiren projeler üretme ve sahada sürdürülebilir bir hizmet sunma hedefi vurgulandı.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —