• BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

Kadına yönelik şiddete dikkat çekildi

25 Kasım 2022, Cuma 04:05
25 Kasım 2022, Cuma 04:05
Kadına yönelik şiddete dikkat çekildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kadına yönelik şiddete dikkat çekildi

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, CARE International Türkiye temsilciliği işbirliğinde “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” çerçevesinde 'Şiddetsiz Gelecek Gençlerle Gelecek' paneli gerçekleştirildi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Uluslararası Kurum temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı. Şiddetsiz bir gelecek için tüm dünyaya mesaj verilen panelde konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül kadınların bizlere Allah’ın emaneti olduğuna dikkati çekti. Beyazgül, 'Kadın her haliyle kutsaldır. Öncelikle bunu bilmemiz gerekiyor. Kadına yönelik Peygamber efendimizin kızına karşı vermiş olduğu önem ve göstermiş olduğu hürmeti hayatımızın her alanında kadınlarımız için uygulamalıyız. Yüce Allah kadınları bizlere yani erkeklere emanet emiştir. Kadına yönelik şiddet uygulamanın hiçbir gerekçesi olamaz. Kadınların korunması amacıyla Cumhurbaşkanımızın da himayelerinde yasalarla koruma altına alınmıştır. Ancak kadınlara bakış açımızı değiştirmemiz gerekmektedir. Bakış açımız değişmezse davranışımız da değişmeyecektir. Kadın ve erkek evlendiği zaman taraflar birbirlerini değiştirmeye, birbirlerine benzetmeye çalışmaktadırlar. Bunun yerine farklılıkları koruyarak birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekmektedir. Biz, hangi durumla karşılaşırsak karşılaşalım çalışmaya, Şanlıurfa’ya hizmet etmeye devam edeceğiz. Kadınlarımızın bizlere emanet olduğu bilinciyle değerlerini bileceğiz” ifadelerini kullandı.
“Kadına şiddetle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek”
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise kadınlara yönelik şiddetin asla kabul edilemeyeceğini ifade ederek bu şiddet eyleminin yalnızca Türkiye’ye ait bir sorun olmadığını bu sorunun tüm dünyanın sorunu olduğunu dile getirerek kadına şiddetle mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti. Panelde paydaş kurum temsilcileri de birer sunum yaparak Şanlıurfa’da kadına yönelik yapmış oldukları çalışmaları kamuoyu ile paylaştılar. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nden bir ekip ise KADES uygulamasının nasıl kullanılacağına ilişkin panele katılan kadınlara eğitim verdi. Programın sonunda katılımcılara plaket verildi.
[gallery ids=',63102,63103,63104,63105,63106']

Hacı adaylarına önemli uyarılar

BESO Başkanı Çiftçi'den uyuşturucu olayına tepki

Afganistan İslam Emirliği liderinden zaferin 4'üncü yıldönümü hakkında mesaj

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

​​​​​​​Anamur'da "Sabah Namazı Kampanyası" ödüllerle taçlandı

Pakistan'daki sellerde ölü sayısı 351'e yükseldi

Endonezya'da 5,8 büyüklüğünde deprem: 29 yaralı

Direniş, Gazze’de işgale karşı koymaya devam ediyor

Batmanlı hayırseverden Gazze'ye anlamlı bağış

Beşiri'de manevi eğitim seferberliği: Çocuklara namaz eğitimi

İşgal rejimi, barış söylemiyle dünya kamuoyununu aldatıyor

153 suçtan aranan hükümlü yakalandı

Çin'de sel: 8 ölü 4 kayıp

İstanbul’da "huzur" operasyonu: 550 gözaltı

Kırmızı bültenle aranan 10 şahıs Türkiye’ye getirildi

Sana’da elektrik santrali yakınında patlamalar

İşgal altındaki topraklarda gösteriler başladı

Memur-Sen maaş zamlarındaki yetersiz teklifi protesto etmek için çadır eylemi başlattı

Ticaret Bakanlığı 602 şirkete dahilde işleme izni verdi

Dorsesinde yangın çıkan tiner yüklü tır alevlerle 8 kilometre ilerledi

TPAO’nun petrol arama ruhsatları 2 yıl uzatıldı

Çanakkale'de orman yangınları nedeniyle 5 köy tahliye edildi

Türkiye tarihinin en acı günlerinden biri: 17 Ağustos depremi

AFAD’dan 17 Ağustos Marmara Depremi  paylaşımı

Balıkesir’de otluk ve makilik alandaki yangın söndürüldü

Bingöl'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Konya’da “Hayat Namazla Güzeldir” programı gerçekleştirildi

Siyonist rejimden yeni sürgün kararı: Sivilleri güneye taşımaya hazırlanıyorlar

Bakan Fidan, Rus ve Ukraynalı mevkidaşları ile görüştü

Yunanistan’da son 4 günde 242 orman yangını çıktı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hacı adaylarına önemli uyarılar

BESO Başkanı Çiftçi'den uyuşturucu olayına tepki

Afganistan İslam Emirliği liderinden zaferin 4'üncü yıldönümü hakkında mesaj

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

​​​​​​​Anamur'da "Sabah Namazı Kampanyası" ödüllerle taçlandı

Pakistan'daki sellerde ölü sayısı 351'e yükseldi

Endonezya'da 5,8 büyüklüğünde deprem: 29 yaralı