• BIST 100

    16696,42%-1,65
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,82% 0,31
  • GRAM ALTIN

    7342,32% 0,87
  • Ç. ALTIN

    11845,61% 0,03

Kadooğlu ve yönetim kurulu üyelerinden Fatma Şahin’e ziyaret

30 Nisan 2024, Salı 17:09
30 Nisan 2024, Salı 17:09
Kadooğlu ve yönetim kurulu üyelerinden Fatma Şahin’e ziyaret
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kadooğlu ve yönetim kurulu üyelerinden Fatma Şahin’e ziyaret

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yeniden seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Başkan Celal Kadooğlu ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret sırasında kent gündemi, tarım ve gıda üretimi ile Organize Sanayi Bölgesindeki sanayicilerin belediyeden talep ve beklentileri gündeme geldi.
“Tarım alanında devrim gibi yenilikler geliyor”
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ziyaret sırasında, son yıllarda dünya genelinde yaşanan olayların gıdanın önemini daha artırdığını vurgulayarak, Gaziantep’te tarım alanında büyük yeniliklerin yapılacağı müjdesini verdi. Şahin, 'Şu anda Gaziantep’te arazilerin yüzde 30’u tarımsal amaçlı olarak kullanılıyor. Bu oranı artırmanın yollarını arayacağız. Öncelikle toprak analizleri yaptırarak hangi toprakta hangi ürünlerin yetiştiğini belirleyeceğiz. Ardından da ihracatçılarımızın gıda sektöründe kullanmak üzere ithal ettiği tarımsal ürünleri Gaziantep’te yetiştirmenin yoluna gideceğiz. Gaziantepli ihracatçı ithal edeceği ürünleri Gaziantep’ten alacak. Böylece tarımsal üretim artacak, ithalat azalacak ve Türkiye kazanacak. Kısacası Gaziantep’te akıllı tarıma geçiş hızlanacak. Bunu da sanayicilerimizle, ihracatçılarımızla, çiftçilerimizle, ilgili kurum ve kuruluşlarımızla birlikte yapacağız' dedi.
“Gaziantep dünyanın gıda üretim merkezi”
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de ziyaret sırasında ayrıca Gaziantep’in gıda üretimindeki başarısına dikkat çekerek, ' Gaziantep ise dünyanın en önemli gıda üretim merkezleri arasında yer alıyor. Bu çok değerli. Bu başarıyı siz değerli sanayicilerimize borçluyuz. Bu alandaki yenilikleri takip edip başarıyı sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz. Sanayicilerimizin, ihracatçılarımızın talepleri, düşünceleri bizim için her zaman önemli olmuştur. Büyükşehir Belediyesi olarak sorunlarınızın çözümü konusunda her zaman imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz. Geldiğiniz için teşekkür ederim' ifadelerini kullandı.
“Akıllı tarım projelerini çok önemsiyoruz”
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i başarısından dolayı kutlarken, 'Sayın başkanımızla bugüne kadar koordinasyon ve işbirliği halinde çalıştık. Sanayicilerimizin, ihracatçılarımızın taleplerini hep önemsedi, destek oldu. Önümüzdeki dönemde birlikte çalışmaktan mutluluk duyacağız. Kendisine yeni döneminde başarılar diliyoruz' şeklinde konuştu.
Başkan Kadooğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in akıllı tarımla ilgili projelerinin çok değerli olduğunu da ifade ederek, 'Gerek Türkiye gerekse bölgemiz ve Gaziantep için birçok konuda olduğu gibi tarımsal konularda da geliştirilecek olan her türlü proje için üzerimize düşen destek ve işbirliğine hazırız. Yeter ki ülkemiz kazansın, yeter ki milletimiz kazansın' diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kocaeli’de 21 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Edirne’de Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda 22 kilo skunk ele geçirildi

Dışişleri Bakanı Fidan İİT ülkelerinin büyükelçileriyle iftarda bir araya geldi

Ordu’da trafik ihlallerine drone destekli denetim

Gazze'de 18 bin 500 hasta ve yaralı acil tıbbi tahliye bekliyor

Erzurum’un 3 ilçesinde kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ATBR üyelerini Cumhurbaşkanlığı’nda kabul etti

Yapıcıoğlu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a süreç hakkındaki rapora ilişkin fikirlerimizi ilettik

İran Dışişleri Bakanı: Hem barışa hem de savaşa hazırız

HAKSİAD Ankara Şubesi öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Samsun’da termal drone destekli denetimde 13 kişiye ceza

Ankara'da sıcaklıklar eksiye düşecek

Bulgar yetkililer, Türkiye sınırında 1,43 milyon euro değerinde kokain ve altına el koydu

İçişleri Bakanlığında yardımcıların görev dağılımı belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin, inancını yaşaması bunları zıvanadan çıkartıyor

İran Cumhurbaşkanı, ABD ile yapılacak dolaylı görüşmeler için "iyi beklentiler" gördüğünü söyledi

Balkanlar üzerinden dondurucu soğuk dalga geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yapıcıoğlu'nu kabul etti

Somali’de 6.5 milyon kişi açlık sınırında

İran Dışişleri Bakanı, ABD ile dolaylı görüşmelerin 3. turu için Cenevre'ye gitti

Marmaray, Ramazanda ek sefer yapacak

Kur'an şehidi Nesim Demirtaş kabri başında yad edildi

Bakan Göktaş: Bağımlılıkla mücadelede yeni bir dönemi başlattık

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Özgürlük adı altında ahlaki çöküşe göz yummak sorumsuzluktur

Hocalı Katliamı'nın 34. yılı nedeniyle Meclis'te anma programı düzenlendi

Marmaray’da Ramazana özel ek sefer

Konya'da "Kampüsten Mahalleye İyilik Sağlık Hareketi"

Türkiye, Avrupa’da zirvede: Hava trafiğinde tarihi seviyeye ulaştı

Gaziantep'te öğrenciler her gün birlikte mukabele okuyor

Bilecik’te narkotik operasyonu: 4 şüpheli yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kocaeli’de 21 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Edirne’de Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda 22 kilo skunk ele geçirildi

Dışişleri Bakanı Fidan İİT ülkelerinin büyükelçileriyle iftarda bir araya geldi

Ordu’da trafik ihlallerine drone destekli denetim

Gazze'de 18 bin 500 hasta ve yaralı acil tıbbi tahliye bekliyor

Erzurum’un 3 ilçesinde kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ATBR üyelerini Cumhurbaşkanlığı’nda kabul etti