• BIST 100

    10580,30%1,36
  • DOLAR

    36,58% 0,00
  • EURO

    39,85% -0,21
  • GRAM ALTIN

    3451,96% 0,62
  • Ç. ALTIN

    5548,78% -0,28

Kahramanmaraş Kapıçam Mezarlığı’nda acı görüntüler

GÜNDEM 10.02.2023 16:05:42 0
Kahramanmaraş Kapıçam Mezarlığı’nda acı görüntüler

Kahramanmaraş Kapıçam Mezarlığı’nda acı görüntüler

Depremde hayatını kaybeden ve Kahramanmaraş şehir merkezindeki Kapıçam Mezarlığı’nda defnedilenlerin sayısı 5 bine ulaşırken, yaşanan yoğunluk ve çalışmalar İHA dronu tarafından görüntülendi. Mezardaki işlemler koordinasyon halinde seri bir şekilde gerçekleştiriliyor. Cenaze araçların biri gidip birisi geliyor.
Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlerin cenazeleri yakınları tarafından gözyaşları içinde defnediliyor. Şimdiye kadar yaklaşık 5 bin kişinin defnedildiği Kapıçam mezarlığında hummalı bir çalışma yürütülüyor. Görevliler, iş makineleri yardımı ile mezarları açarken, ambulanslarla getirilen cenazeler tek tek defnediliyor. Görevliler, vefat edenlerin kayıtlarını, parmak izlerini ve DNA örneklerini alıyor, kadınların mezar başlarına tülbent bağlanıyor.
Bu arada cenaze hizmetleri ile görevlendirilen Kırıkkale Valiliği görevlileri, cenazelerini il dışına götürmek isteyenlere ücretsiz tabut temin ediyor. Bu çalışmalar sırasında İHA muhabiri görevlilerle röportaj yaparken yaşanan artçı sarsıntı, yaşanan endişe kameralara yansıdı.
Depremde eşi ve 2 çocuğunu kaybeden ve büyük üzüntü yaşayan bir vatandaş, İHA muhabirinin ‘Neler yaşadınız’ sorusuna, ‘Neler yaşamadık ki? diye cevap verdi.
Gözyaşlarının döküldüğü mezarlık alanında kameralara yansıyan bir görüntü ile yürek burktu. Yaşlı olan ve ismi öğrenilemeyen bir dede, 28 yaşında hayatını kaybeden torununun mezarı başında hüngür hüngür ağladı. Kendi kendine konuşan kederli dede, “29 Yaşında bir sürü hayallerim vardı. Ne diyeceksin. Takdiri ilahi engellenmez. Acı derin çok büyük. Tabi sadece bize olmadığı için herkesin başında aynı acılar var, sabredeceğiz, sabretmeye çalışacağız. Başka yapacak bir şey yok. Allah’tan geldi, ne yapalım. Böyle olmasını istemezdik. Allah’ım affet, Allah’ım herkesle beraber” diye ağladı.
[gallery ids=',101891,101892,101893,101894']

Akaryakıta zam bekleniyor

Almanya'dan G7 ülkelerine Rusya'ya karşı birlik olma çağrısı

Patpat uçurumdan yuvarlandı: 2 yaralı

Motosiklet ihlallerine ağır cezalar geliyor

İzmir açıklarında 38 düzensiz göçmen yakalandı

Siber Güvenlik Kanun Teklifi, TBMM’de kabul edilerek yasalaştı

Minibüs ile kamyonet çarpıştı: 13 yaralı

Siyonist işgal rejiminden Suriye'nin güneyine hava saldırısı

Kolombiya'da heyelan: 4 ölü

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Kanada'dan ABD'ye yeni gümrük vergisi misillemesi

BM'den Sudan için "sağlık sistemi çöktü" uyarısı

Rusya, Kursk bölgesinde kaybettiği yerleri geri almaya başladı

Nijerya'da menenjit salgını: 26 ölü

Endonezya'da tutuklular cezaevinden firar etti

Gazze Şeridi'nde gıda krizi

Bu kez başıboş sokak köpekleri Isparta'da çocuğa saldırdı

Guterres: Ukrayna'da ateşkesin gerçekleşmesini destekliyoruz

İran ve Belarus savunma işbirliği protokolü imzaladı

Karaman'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

ABD heyeti, Ukrayna ile 30 günlük ateşkesi görüşmek üzere Rusya'ya gitti

Bosna'da Sırp lider Dodik'e gözaltı kararı

Yılmaz'dan gıda enflasyonunu açıklaması

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili'ye 9 yıl hapis cezası

Nijerya'da gaz taşıyan tanker patladı: 4 ölü, 14 yaralı

Pakistan’da tren saldırısına yönelik operasyon sona erdi

ABD'nin gümrük vergileri kararına AB'den misilleme geldi

Grönland'da seçimi muhalefet partisi kazandı

İzmir’de çevreyi kasten kirletme iddiasına soruşturma

Çin yeni uydularını fırlattı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ