• BIST 100

    9271,06%2,91
  • DOLAR

    39,15% -0,11
  • EURO

    44,63% -0,56
  • GRAM ALTIN

    4227,66% -0,81
  • Ç. ALTIN

    6736,38% 0,36

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra 35 milyar TL’lik DASK ödemesi yapıldı

GÜNDEM 6.03.2024 13:10:09 0
Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra 35 milyar TL’lik DASK ödemesi yapıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra 35 milyar TL’lik DASK ödemesi yapıldı

’7. DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. Yarışmanın final etabında inşa edilen çok katlı bina maketleri sarsma masasında test edildi. Yarışmada açıklamalar bulunan DASK Genel Müdürü Selva Eren, 'Kahramanmaraş depremlerinde dosya sayısı 600 bin adet, ödeme miktarı ise 35 milyar TL’dir' dedi.
Doğal Afet Sigortalar Kurumu (DASK) koordinasyonunda bu yıl Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “7. Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın maketlerin sarsıldığı final etabı yarışları yapıldı. Yarışmada takımların inşa ettikleri çok katlı bina maketleri 'sarsma masası' üzerinde, üç farklı deprem etkisi altında test edildi, kazanan takımlar maket binaların yarışma kapsamında gösterdiği deprem performansına göre belirlendi.

'Kahramanmaraş depremlerinde dosya sayısı 600 bin adet, ödeme miktarı ise 35 milyar TL’dir'
Yarışmanın final etabında açıklamalarda bulunan ve Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından DASK bilançosunu açıklayan Türk Reasürans ve DASK Genel Müdürü Selva Eren, 'DASK’ın teknolojik altyapısını yeniledik. DASK ana veri merkezini deprem riski düşük bir şekilde konumlandırma çalışmalarını tamamladık. Hasar yönetim sistemini güncelledik. İhbar sistemlerini günün şartlarına cevap verecek hıza ulaştırdık. Hasar tespit metodlarını kurumlar arası farklılıkları giderecek şekilde iyileştirdik. DASK’ın hasar ödeme kapasitesini 25 milyar TL’den 280 milyar TL seviyelerine çıkardık. Bu kapasite sayesinde bir yıl içinde meydana gelebilecek 2 ayrı deprem için aynı tutar 2 kez kullanılabilecek. Geçtiğimiz yıl 6 Şubat depremleri nedeniyle büyük bir yıkım ve acı ile karşı karşıya kaldık. Bu büyük yıkımın ardından vatandaşlarımızın yanında olmak ve yaşanan acıları bir nebze hafifletebilmek adına her türlü imkanları seferber ettik. DASK’ın kurulduğu günden Kahramanmaraş depremlerine kadar ödeme yaptığı toplam dosya sayısı 114 bin ve ödediği toplam rakam 1,5 milyar TL idi. Yalnızca Kahramanmaraş depreminde ise dosya sayısı 600 bin adet, ödeme miktarı ise 35 milyar TL’dir' ifadelerini kullanarak düzenlenen yarışmanın öneminden ve gerekliliğinden bahsetti.
6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Gaziantep’te bu yarışmanın düzenlenmesinin önemine değinen HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ise 'Ülkemizin bir deprem coğrafyasında konumlandığı bir gerçek. Dolayısıyla bizim ülke olarak depreme hazırlık ve dayanıklı bir ülke konumunda olmamız gerekiyor. Bu net ve açık. Bu nedenle ’sağlam binalar, güçlü yarınlar’ mottosuyla üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen ’7. DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’ Türkiye örnek olabilecek bir yarışma' diye konuştu.

İnşa edilen çok katlı bina maketleri sarsma masasında test edildi
Konuşmaların ardından takımların inşa ettiği çok katlı bina maketleri 'sarsma masası' üzerinde, üç farklı deprem etkisi altında test edildi. Yarışmada kazanan takımların maket binaların yarışma kapsamında gösterdiği deprem performansına göre belirleneceği ve 7 Mart Perşembe günü düzenlenecek ödül töreni ile ödüllerinin takdim edileceği öğrenildi.

Adana'da bir haftada 12 bin 740 sürücüye ceza kesildi

Mardin Umut Kervanı’ndan bayram öncesi yüzlerce aileye şeker yardımı

Mavi Marmara Gazisinden örnek davranış

Yeşilyurt Belediyesi 41 noktada kurban satış ve kesim yeri belirledi

ABD Suriye'den 500 askerini çekti ve iki üssü kapattı

Türkiye öncülüğündeki uluslararası sendikalar BM önünde işgal soykırımını kınadı

Bakan Işıkhan, Suriyeli mevkidaşı ile görüştü

Emine hocanın çağrısına Umut Kervanı'ndan destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DSP Genel Başkanı Aksakal'ı kabul etti

Biorezonans ile 90 dakikada sigara bırakma imkânı

Bakan Kacır'dan OSB başvurularına ilişkin açıklama

Kocaeli'de 11 bin 970 litre sahte madeni yağ ele geçirildi

Kurban pazarlarında hareketlilik başladı: Fiyatlar uygun, seçenek bol

Son enflasyon verisiyle tüm maaş hesapları değişti: İşte yeni rakamlar  

Kurban Bayramı Boyunca Belediye Otobüsleri Ücretsiz Hizmet Verecek

Ege Denizi'nde 5 büyüklüğünde korkutan deprem

Yüreğir'de asayiş operasyonu: 755 kişi yakalandı

Kur'an, dua ve sünnetle tanışan minikler; mezuniyet coşkusunu aileleriyle paylaştı

Besiciler: Kurbanlıklarda bu yıl fiyat aynı ama talep yok

Adana'da bir kişi alışveriş yaptığı büfeyi soydu

Dr. Yavuz Selim Sılay: Hacamat, ehil ellerde şifa vesilesidir

YKS 2025'e rekor başvuru! Hangi alanlara ilgi arttı?

Erkoç: Trafikte empati kurmak, bayramın maneviyatına en çok yakışan davranıştır

Karataş Kaymakamlığı binasına taşlı saldırı: 1 kişi tutuklandı

Balcalı da sigarayı bırakma polikliniği hizmete girdi

Diyarbakır’da kargo şirketi görünümlü uyuşturucu ağı: 9 tutuklama

Şanlıurfa Umut Kervanı yurt içi ve yurt dışında kurban organizasyonlarını sürdürüyor

Moğolistan Başbakanı Luvsannamsrai istifa etti

Müftü Dolu: Kurban, Allah'a yaklaşmanın vesilesidir

Baro Başkanı Çakan: Gazze'de savaş suçu işleniyor, uluslararası hukuk harekete geçmeli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ