• BIST 100

    14122,19%0,53
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,10% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5959,54% 1,77
  • Ç. ALTIN

    9540,03% 2,70

Kahta 1. Bağbozumu Festivali’nde renkli görüntüler

09 Eylül 2024, Pazartesi 10:13
09 Eylül 2024, Pazartesi 10:13
Kahta 1. Bağbozumu Festivali’nde renkli görüntüler
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kahta 1. Bağbozumu Festivali’nde renkli görüntüler

Adıyaman Kahta Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Bağbozumu (Kerge) Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
Kahta’da düzenlenen 1. Bağbozumu (Kerge) Festivali ilçeye bağlı Karacaören Köyü Muhtarı Selim Bozan’ın üzüm bağında gerçekleştirildi. Düzenlenen festival çerçevesinde bağdan koparılan üzümlerle geleneksel üzüm çiğneme ve pekmez kaynatma etkinliği düzenlendi.
Üzüm bağcılığının tanıtılması ve teşvik edilmesi amacıyla Kahta Belediye öncülüğünde düzenlenen festivalde yöresel kıyafetleriyle halay çeken vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Bağbozumu ve şire yapımı etkinliğine katılan Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, pekmez, kesme ve bademli sucuk gibi birçok ürünün yapım aşamasına eşlik etti.
Kahta’da 16 bin dekar alanda üzüm yetiştiriciliği yapıldığını belirten Kahta İlçe Tarım Müdürü Mehmet Selim Yıldırım, üreticilerin daha hijyenik şartlarda çalışması için geçen yıl 23 çiftçiye üzüm sıkma makinesi dağıttıklarını ifade ederek tarımsal anlamda ilk defa düzenlenen festivalin, bölgedeki ürünlerin tanıtılmasına katkı sağlayacağını söyledi.
İlçede bağbozumu müzesi yapılacağına dikkat çeken Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç ise, "Kahta’da ilk defa böyle bir etkinliğe sahip oluyoruz. Kerge festivalini gerçekleştiriyoruz. Yani bağbozumu festivali. Bu dönemde bağdaki üzümlerimiz toplanır daha sonra şireye çevrilir. Şireden de değişik ürünler elde edilir. Pelit, pastığ, sucuk gibi ürünler elde ederiz. Bizim bu bölgede geleneksel bir olaydır bu. Ve adına da Kerge diyoruz biz. Bu kültürümüzü gelecek nesillere taşımak amacıyla böyle bir festivale başladık. İnşallah önümüzdeki dönemlerde çok daha büyük etkinlikler olacaktır. Bunun yanında da şöyle bir müjdeyi vermek istiyorum. Bir bağbozumu müzesi sözünü aldık. İnşallah köylülerimizden ve çevremizden bununla ilgili ürünleri olanların bize bu konuda yardımcı olacaklarını söylediler. Önümüzdeki dönemde de müzemiz olacak. Bu tür etkinlikler bizim kültürümüzü özellikle gelecek nesillere yansıtmak adına önemli olduğuna inanıyoruz. Bu vesileyle 1. Bağbozumu (Kerge) festivalimiz hayırlı olsun inşallah. Önümüzdeki dönemlerde çok daha büyük ve güzel festivallere şahit olacağız” dedi.
Festivalde, Türk Halk Müziği Sanatçısı Recep Tanyıldız’ın seslendirdiği hareketli parçalar eşliğinde halaya geçen protokol üyeleri ve vatandaşlar unutulmaz bir gün yaşadı. Festivale Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, AK Parti İl Başkanı Faruk Bülent Kablan, Kahta İlçe Tarım Müdürü M. Selim Yıldırım, AK Parti Kahta İlçe Başkan Vekili Gaffar Çelebi, İl Genel meclis Üyesi Turan Yıldırım, kurum Müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 1 tutuklama

Bakan Bolat: ABD ile ticari ilişkileri kapsamlı şekilde ele aldık

Kilis'te trafik kazası: 3 yaralı

Bakan Işıkhan: Gelir, istihdam ve makroekonomik denge gözetilecek

Bakan Tekin açıkladı: Meslek liselerine ilgi artıyor

Rusya, Ukrayna'nın Odessa Limanı'nda yük gemisini vurdu

Putin ve Pezeşkiyan Aşkabat'ta görüştü

KGB'den devlet başkanlığına uzanan bir siyasi yaşam: Haydar Aliyev

İtalya'da işçiler hükümeti protesto için grevde

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan’dan toplu taşıma zammına tepki

ABD'de doğal gaz hattında patlama: 6 yaralı

"Gelecek nesillerimizi inancımızın değerleriyle yetiştirmenin güzelliğini yaşıyoruz"

Ağrı'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 kişi tutuklandı

Rusya dondurulmuş varlıklar nedeniyle Euroclear'a dava açtı

İngiltere, HDK komutanlarına yaptırım uyguladı

Siirt'te beklenen kar yağışı başladı

Gazze’de şehitler için veda programı

Ankara’da toplu taşımaya yüzde 35 zam

Asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç başladı

Batman'da muhtarlara sağlık hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldı

Batman'da tütün ürünlerinin sağlık üzerindeki etkilerine ilişkin seminer düzenlendi

İşgal rejimi Batı Şeria’da 19 Yahudi yerleşkesi kurulmasını onayladı

Pakistan, sosyal medya platformlarını yerel ofisler kurmaya ve uyumluluğu artırmaya çağırdı

Genç hafızların örnek hutbe iradı cami cemaatinin takdirini topluyor

Çin, Arab Satellite 813 uydusunu uzaya gönderdi

Bakan Bayraktar'dan Rusya ve Pakistan'la "enerji iş birliği" mesajları

Ankara'da toplu ulaşıma zam

Yapay zeka kamera başta olmak üzere kişisel verilere erişebiliyor mu?

Venezuela'dan petrol tankerine el koyan ABD'ye tepki: Korsanlık!

Geleceğin mühendislerinden kıyasıya duvar örme yarışması

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da "torbacı" operasyonu: 1 tutuklama

Bakan Bolat: ABD ile ticari ilişkileri kapsamlı şekilde ele aldık

Kilis'te trafik kazası: 3 yaralı

Bakan Işıkhan: Gelir, istihdam ve makroekonomik denge gözetilecek

Bakan Tekin açıkladı: Meslek liselerine ilgi artıyor

Rusya, Ukrayna'nın Odessa Limanı'nda yük gemisini vurdu

Putin ve Pezeşkiyan Aşkabat'ta görüştü