• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5891,77% 0,61
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Kahta'da Dünya Kudüs Günü için basın açıklaması düzenlendi

28 Mart 2025, Cuma 20:36
28 Mart 2025, Cuma 20:36
Kahta
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kahta Peygamber Sevdalıları öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasında, işgalcilerin Gazze'de gerçekleştirdikleri soykırıma dikkat çekerek, destek açıklamasında bulunuldu.

Cuma namazı çıkışı toplanan kalabalık, Gazze'ye destek sloganları attı. Basın açıklaması Eşref Hüseyin Aktan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklamasını grup adına okuyan Mehmet Sivil, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın ümmetin iman ve izzet davası olduğunu belirtti.

"Kudüs, taşlarına secde sinmiş, minberlerinde adalet yankılanmış bir emanettir"

"Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir.” Ayetini hatırlatarak basın açıklamasına başlayan Sivil, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekti.

"Kudüs, taşlarına secde sinmiş, minberlerinde adalet yankılanmış bir emanettir. Her sokağında bir peygamberin ayak izi, her taşında bir müminin duası saklıdır." diyen Sivil,  şunları söyledi:

"Kudüs, gökyüzüne açılan bir kapıdır. Bir gece, gökler O’nu selamlarken, Arş-ı Âlâ’ya doğru bir kutlu misafir yol aldı. Kudüs, gözyaşıyla yıkanmış, dualarla bezenmiş bir direniş destanıdır. Yüreğinde Yusuf’un sabrını, Yakup’un özlemini, İbrahim’in teslimiyetini taşır. Kudüs, yetim çocukların avuçlarında bir kırık ekmek, annelerin gözlerinde sessiz bir feryattır. Her sabah ezanla dirilir, her akşam bir umutla bekler. Kudüs, minarelerinden yükselen her tekbirle, işgal altında bile özgürlüğü fısıldayan bir haykırıştır. Onu esir almak isteyenler, taşlarında yankılanan hakikati duymaktan acizdirler. Kudüs, mü’minlerin imtihanıdır. Sessiz kalırsak yetim kalacak, sahip çıkarsak şahit olacak. Kudüs, yeryüzünde adaletin yankılanacağı günü bekleyen bir müjdedir. Zira Allah’ın vaadi haktır: 'Zalimler nasıl bir inkılâpla devrileceklerini yakında bileceklerdir.' Kudüs, direniştir, dua ile bekleyiştir, adaletle gelecek olan zaferin kapısıdır. Kudüs, yeryüzünün en mukaddes şehirlerinden biridir. Burası, peygamberlerin ayak bastığı, vahyin nazil olduğu ve İslam’ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın bulunduğu beldedir. Kudüs, yüzyıllardır müminlerin kalbinde yer eden, kutsal değerlerin ve ilahi hikmetin sembolüdür. Mescid-i Aksa, sadece bir ibadet yeri değil; aynı zamanda Peygamberlerimizin adımlarının izlerini taşıyan, ruhları aydınlatan bir mihmandır. Bugün, Müslümanların onur ve izzetini temsil eden Kudüs, zalim siyonist işgalcilerin kirli elleri altında inim inim inlemektedir. Filistin halkı, 1948’den bu yana sistematik zulüm, katliam ve sürgünlerle karşı karşıya bırakılmıştır. Özellikle son dönemde Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırılar, sivil yerleşim yerlerinin bombalanması, hastanelerin ve ibadethanelerin hedef alınması, siyonist rejimin vahşetini bir kez daha gözler önüne sermiştir."

"Kudüs davası, yalnızca Filistin halkının değil, tüm Müslümanların ve mazlumların davasıdır"

Sivil, açıklamasına devamla, "siyonist işgalciler, bir yandan Filistin’in kalbinde yer alan Kudüs’ü ve çevresindeki kutsal mekânları gasp ederken, diğer taraftan da Gazze’de katliam ve yıkımla, Müslümanların kanını akıtmaktadır. Ne yazık ki, bu zulümler yalnızca işgalcilerin değil, onlara her türlü desteği sağlayan emperyalist güçlerin de eseridir. Başta ABD olmak üzere birçok batılı ülke, işgalcileri silahlandırmakta, ekonomik ve diplomatik koruma sağlamaktadır. Uluslararası kamuoyu ise bu insanlık suçları karşısında sessiz kalmayı sürdürmektedir. Kudüs davası, yalnızca Filistin halkının değil, tüm Müslümanların ve mazlumların davasıdır. Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için mücadele etmek, her müminin görevidir. Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur: 'Mescid-i Aksa’ya gidin ve orada namaz kılın. Eğer oraya gidemezseniz, kandillerinde yakılmak üzere zeytinyağı gönderin.' Hiç kuşkusuz Kudüs’ün kurtarılması Müslümanlar için, İslam ümmeti için dini bir görev olmakla birlikte bir varlık yokluk savaşıdır da… Çünkü başta Amerika olmak üzere dünyanın egemen şeytani güçlerinin desteğini arkalarına alan Kudüs işgalcisi Siyonist Yahudiler, sadece Kudüs ve Filistin’e değil geniş İslam coğrafyasına da gözlerini dikmiş durumdadırlar. Aksa Tufanı sonrası yaşananlar İslam ümmetine verilmişi bir fırsat gibidir. Filistin’in kahraman evlatları Aksa Tufanı ile birlikte siyonistlere karşı büyük bir cephe açmış durumdadır. Bu cephe gittikçe daha da geniş bir coğrafyaya yayılmış bulunmaktadır. Bu cepheye koşan İslam’ın kahraman evlatları en azizlerini, büyük komutanlarını feda etmekten, kadın, erkek, çocuk on binlerce şehit vermekten çekinmeden cihatlarını sürdürmekte, Kudüs kurtarılıncaya kadar durmayacaklarına dair yüce Allah’a söz vermektedirler." ifadelerini kullandı.

Sivil, "Bizler Peygamber Sevdalıları olarak bu mukaddes cihada, ümmetin kurtuluş savaşına, Kudüs ve Filistin’in, Gazze’nin özgürlük mücadelesine her şekilde, her platformda, her ortamda canımız ve malımızla destek olacağımıza söz veriyor, asla geri durmayacağımızı dünyanın müstekbir güçlerine karşı ilan ediyoruz." ifadesini kullandı.

"Bir an bile gaflette kalma lüksümüz kalmamıştır"

Sivil, "Buradan, bu meydandan, Dünya Kudüs Günü'nde tüm İslam dünyasına çağrıda bulunuyoruz; zaman uyanma, silkinme zamanıdır! Bir an bile gaflette kalma lüksümüz kalmamıştır. Kudüs’ün kurtuluşu için kıyam etmiş, feryatlarıyla ümmeti yardıma çağıran kahraman kardeşlerimizin imdadına koşma, bir yardımcı yok mu diyen mazlum, mustazaf kadın ve erkekler, çocuklar için ayağa kalkma zamanıdır! Ey Müslümanlar! Ey İslam ümmeti! Ey Mü’min erkekler, kadınlar, gençler, yaşlılar! Ey onur ve izzetlerini yitirmemiş, vicdan sahibi, özgür insanlar! Ey Kur’an’ın yüce kelamına iman edenler! Ey Resul-i Kibriya’nın sünnetine tabi olma arzusunda olanlar! Kudüs’ün kurtuluş savaşı başlamış bulunmaktadır. Allah’ın salih kulları cihadı kuşanmış, Kudüs işgalcisi siyonistler ve destekçileri olan Haçlılar ile savaşa tutuşmuşlardır. Onlara yardım edin! Kudüs Davasının savaşçılarına yardım edin! Yöneticisiyle, yönetileniyle tüm İslam ümmeti bu varlık savaşında tereddütsüz yerini almalıdır. On binlerce şehit verme pahasına, şehirlerinin yerle bir olması pahasına, evsiz barksız, aç ve çıplak kalma pahasına Aksa Tufanı destanıyla siyonist cephe karşısında tarihin en büyük direnişini başlatmış bulunan kardeşlerimiz bizleri bekliyor, İslam ümmetini bekliyor… Bu iman küfür savaşına, hak batıl savaşına, furkan savaşına malımızla, canımızla, dilimizle, boykotlarımızla katkıda bulunup Kudüs’ün kurtuluşu yolunda zafer dolu günlere yürüyelim!" çağrısında bulundu. (İLKHA)

Gümüşhane’de glutensiz ürünler için yeni proje imzalandı

Zonguldak’ta denetimlerde güvensiz gıdalara el konuldu

Almanya’da küçük uçak acil iniş yaptı: 3 yaralı

Çin’den küresel çelik piyasasını sarsacak karar

AB ülkeleri, Rusya'nın varlıklarını dondurma kararı aldı

Eskişehir'de feci kaza: 9 yaralı

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonunda 85 gözaltı

ABD'de sağanak nedeniyle acil durum ilan edildi

Almanya ile Rusya arasında siber saldırı krizi

Kastamonu’da silah kaçakçılığı operasyonu: 8 gözaltı

Ukrayna, ABD ve Avrupa'dan temsilciler tekrar bir araya geldi

Yoldan çıkan otomobil ağaca çarptı: 3 yaralı

BM Genel Kurulu'nda Gazze tasarısı kabul edildi

Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan için kuvvetli yağış uyarısı

Rusya: Ukrayna'da 8 yerleşim yeri ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığından Ukrayna'daki gemi saldırısına ilişkin açıklama

Büyükşehir Belediye Başkanı Er, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi

Kastamonu açıklarında 4.1, Mersin açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da kar ve tipi nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı

Tayland'da parlamento feshedildi, erken seçim süreci başladı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 1 tutuklama

Bakan Bolat: ABD ile ticari ilişkileri kapsamlı şekilde ele aldık

Kilis'te trafik kazası: 3 yaralı

Bakan Işıkhan: Gelir, istihdam ve makroekonomik denge gözetilecek

Bakan Tekin açıkladı: Meslek liselerine ilgi artıyor

Rusya, Ukrayna'nın Odessa Limanı'nda yük gemisini vurdu

Putin ve Pezeşkiyan Aşkabat'ta görüştü

KGB'den devlet başkanlığına uzanan bir siyasi yaşam: Haydar Aliyev

İtalya'da işçiler hükümeti protesto için grevde

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan’dan toplu taşıma zammına tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gümüşhane’de glutensiz ürünler için yeni proje imzalandı

Zonguldak’ta denetimlerde güvensiz gıdalara el konuldu

Almanya’da küçük uçak acil iniş yaptı: 3 yaralı

Çin’den küresel çelik piyasasını sarsacak karar

AB ülkeleri, Rusya'nın varlıklarını dondurma kararı aldı

Eskişehir'de feci kaza: 9 yaralı

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonunda 85 gözaltı