• BIST 100

    10941,79%3,14
  • DOLAR

    41,93% -0,15
  • EURO

    48,75% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5539,53% -0,59
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

Kampüsteki binaların bakım ve onarımı yapılıyor

22 Mayıs 2023, Pazartesi 16:30
22 Mayıs 2023, Pazartesi 16:30
Kampüsteki binaların bakım ve onarımı yapılıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kampüsteki binaların bakım ve onarımı yapılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Adıyaman Üniversitesi’nde (ADYÜ) 2023-2024 eğitim-öğretim yılının hazırlıkları hummalı şekilde devam ediyor.
Hızlı bir toparlanma sürecine giren ADYÜ ’de, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte az ve orta hasarlı yapılarda tadilat çalışmaları hız kazandı.
Asrın felaketi olarak adlandırılan iki büyük depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince bugüne kadar yapılan incelemeler sonucu; 17 binanın az hasarlı, 3 binanın orta hasarlı, 1binanın ise ağır hasarlı olduğu tespit edilirken özellikle az hasarlı binalar için tadilat çalışmalarında sona gelinirken, depremde ağır hasar alan Diş Hekimliği Fakültesinin akademik ve idari çalışanları ile 500’e yakın öğrencisinin mağdur olmaması için eğitim-öğretimin yeni dönemde Eğitim Fakültesi B Blokta devam edeceği, Fakülte polikliniklerinin ve Semt Polikliniğinin de yine faaliyetlerine kaldığı yerden devam edeceği bildirildi.
Çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Üniversite Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı kontrolünde tadilat çalışmaları devam eden binalarda depremin oluşturduğu izleri ortadan kaldırıp, bir an önce kullanılabilir hale gelmesi için hummalı çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
Depremde zarar gören binalarda eğitim-öğretime yeniden devam edilebilmesi için yoğun bir mesai sürecine girdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Turgut, 'Üniversitemizde depremden zarar gören binaların tadilatlarına devam ediyoruz. Besni meslek Yüksekokulu (MYO) binamızın tadilat çalışmaları sona erdi. Üniversitemizde hasar alan diğer yapıların da tadilat çalışmaları devam etmektedir. Evlatlarımızın güvenilir bir ortamda eğitimlerine devam edebilmesi önceliklerimizdendir. Kampüsümüzde yaşam fidanlarını yeniden yeşertip, yeni döneme eskisinden daha güçlü bir şekilde dönmek istiyoruz. İnşallah bu günleri hep birlikte atlatıp Eylül ayında tüm fakültelerimizle 2023-2024 akademik yılına ‘Merhaba’ diyeceğiz. Birlikteliğe en çok ihtiyacımız olduğu bir süreçten geçiyoruz. Birbirimize sahip çıkmamız, destek olmamız ve elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerekiyor.' dedi.

Karadeniz'de 3,7 büyüklüğünde deprem

Dr. Dağılma: Gece ibadeti günahlara kefarettir

Şanlıurfa’da polisi bıçaklayan saldırgan tutuklandı

Avrupa Yetimeli’nden Hatay’da yetim ve ihtiyaç sahiplerine nakdi destek

Malezya'nın ev sahipliğinde ASEAN Zirvesi başladı

Bozcaada ve Gökçeada hatlarında bazı feribot seferleri iptal edildi

BUDO'nun bazı seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle yapılamayacak

Dr. Dursun: Namaz, karakterleri inşa eder

Japonya insansız kargo uzay aracını fırlattı

Adana’da D-400 kara yolu üzerinde yol kapatılacak: Çalışmalar 5 ay sürecek

Konya’da minik yüreklerden Gazze’ye anlamlı destek

Konya'nın Karatay ilçesinde, kömürlükte yangın çıktı

Hakkari hudut hattında 36 kilo altın ele geçirildi

Malatya'da 2 araç çarpıştı: 6 yaralı

7. Namaz Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi açıklandı

Konya Umut Kervan’ından ihtiyaç sahipleri yararına kermes

Prof. Dr. Çelik: Namaz medeniyetimizin temelini oluşturuyor

Doğu Türkistan'da yaşanan zulümler için Saraçhane'de basın açıklaması

Kosova'da yeni hükümet güvenoyu alamadı

ABD ve Çin tarife müzakerelerinde ön mutabakata vardı

Dr. Bulut: Namaz, ahlaki topluluk oluşturur

İngiltere Başbakanı Starmer yarın Türkiye'ye geliyor

Irak'ta petrol sahasında patlama: 1 ölü, 6 yaralı

Çin'de Chikungunya ateşi hastalığı yayılıyor

Karayipler'de Melissa Kasırgası alarmı

Tayland ve Kamboçya barış anlaşması imzaladı

Bakü, Rusya ürünlerinin Ermenistan’a transit geçişini onayladı

Arjantin'de halk parlamento seçimleri için sandık başında

BESO Başkanı Çiftçi: Taziye kültürümüz toplumsal dayanışmanın temelidir

Namazı çocuklara sevdirmenin yolları

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Karadeniz'de 3,7 büyüklüğünde deprem

Dr. Dağılma: Gece ibadeti günahlara kefarettir

Şanlıurfa’da polisi bıçaklayan saldırgan tutuklandı

Avrupa Yetimeli’nden Hatay’da yetim ve ihtiyaç sahiplerine nakdi destek

Malezya'nın ev sahipliğinde ASEAN Zirvesi başladı

Bozcaada ve Gökçeada hatlarında bazı feribot seferleri iptal edildi

BUDO'nun bazı seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle yapılamayacak