• BIST 100

    10756,27%-0,53
  • DOLAR

    41,69% 0,02
  • EURO

    48,41% -0,45
  • GRAM ALTIN

    5431,50% 1,69
  • Ç. ALTIN

    9201,76% 3,17

Kamu sosyal tesislerinde hizmet bedelleri belirlendi

07 Ocak 2022, Cuma 11:01
07 Ocak 2022, Cuma 11:01
Kamu sosyal tesislerinde hizmet bedelleri belirlendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kamu sosyal tesislerinde hizmet bedelleri belirlendi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğle merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, döner sermayeli kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu bankaları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufunda bulunan eğitim, dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi, benzeri sosyal ve destek amaçlı tesislerden dinlenme amacıyla veya diğer amaçlarla yararlanacaklardan alınacak yemek, konaklama ve diğer hizmet bedellerinin tespitinde ve elde edilen gelirlerin kullanımında uyulacak usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kurum personeli, tesisin özelliklerine göre yemek ücreti olarak kişi başına günlük 37,70 lira, 31,30 lira veya 24,80 lira ödeyecek.

Konaklama bedeli ise söz konusu özelliklere göre 14,30 lira, 13 lira veya 11,10 lira olarak belirlendi. Kararlaştırılan konaklama bedelleri 1 Temmuz-15 Ağustos döneminde ise 18,90 veya 17 lira olacak.

Konut veya bağımsız bölümde buzdolabı ve televizyon bulunanlarda her bir özellik için günlük en az 6,5 lira, klima bulunanlarda günlük en az 9,10 lira konut başına ilave bedel alınacak.

Misafirhanelerden yararlanan kurum personeli kişi başına her gece için en az 18,90 lira ödeyecek.

Buradan yararlanacak geçici görevli kamu personelinden alınacak konaklama bedeli, geçici görevlendirmenin ilk 10 günü için gündeliklerinin yüzde 50 artırımlı miktarının tamamını, daha sonraki günler için ise artırımsız gündeliklerinin yarısını, geçici görevli denetim elemanlarından alınacak konaklama bedeli ise yurt içi gündeliklerinin yüzde 50 artırımlı miktarının tamamını geçemeyecek.

KREŞ VE ÇOCUK BAKIMEVLERİ ÜCRETİ

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve çocuk bakımevlerine kabul edilecek devlet memurları ile diğer kamu personelinin her çocuğu için aylık bakım ücreti asgari 345 lira olarak tespit edildi.

Belirlenen asgari aylık ücretlerin kreş ve çocuk bakımevi hizmetlerinin karşılanmasında yeterli olmadığı durumlarda, kurum ve kuruluşlar belirlenen ücretin üzerinde bedel tespit etmeye yetkili kılındı.

SPOR TESİSLERİ

Kurum personeli de dahil olmak üzere, her türlü futbol, basketbol, voleybol salon ve sahalarından, tenis kortlarından, yüzme havuzlarından, su ve kış sporlarının yapıldığı yerlerden veya diğer spor tesislerinden yararlananlardan, bir saatlik yararlanma karşılığı olarak spor alet ve malzemelerinin yararlananlar tarafından temin edilmesi halinde kişi başına en az 13 lira, spor alet ve malzemelerinin tesisten temin edilmesi halinde kişi başına en az 18,90 lira alınacak.

Hamam, sauna ve kaplıcalardan bir saatlik yararlanma karşılığı kişi başına en az 23,50 lira olarak belirlendi.

Tebliğ, 1 Şubat'ta yürürlüğe girecek.

Guterres'ten Gazze çağrısı: Tüm taraflar anlaşmaya eksiksiz uymalı

Gazze halkı sokaklarda: "Direniş kazandı" sloganları

Trump: Gazze'de savaşın sona ereceği ilk aşama üzerinde anlaşma sağlandı

Kütahya Simav’da 4.9 büyüklüğünde deprem

HAMAS’tan ateşkes açıklaması: israilin işgal planları boşa çıktı

Mısır’da gerçekleşen görüşmeler sonrası Gazze’de ateşkes sağlandı

Adana’da kamyonet takla attı: 1 ölü, 1 yaralı

Siirt’te "6-8 Ekim'den Aksa Tufanı'na Şehitlik ve Şehâdet" konulu etkinlik düzenlendi

İşgal konsolosluğunda "Özgürlük Filosu" eylemi

HAKSİAD heyeti Ticaret Bakanı Bolat ile görüştü

Almanya'dan dron tehditlerine önlem

BM: israil'in saldırıları ve zorla yerinden etme emirlerine rağmen birçok insan Gazze'nin kuzeyinden ayrılmadı

Şanlıurfa’da silahlı kavga: 6 yaralı

ABD Başkanı Trump: Gazze'de ateşkes anlaşması ihtimali yüksek

Atlantik Okyanusu'ndan Karayipler'e doğru ilerleyen Jerry tropik fırtınası alarmı

Adıyaman’da otomobil şarampole devrildi: 2 yaralı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Dinleme faslının sonuna geldik, artık çözüm raporu aşamasındayız

Batman’da araç yangın büyümeden söndürüldü

TBMM Başkanı Kurtulmuş: israii tarafından Vicdan Gemisi'ne yapılan saldırıyı kınıyoruz

Batman’da silahlı kavga: 8 yaralı

Rusya bir yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu

Midilli Adası açıklarında göçmen botu kayalıklara çarptı: 4 ölü

Çanakkale'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İspanya'da siyonist rejime silah ambargosuna ilişkin kararname Meclis'te onaylandı

AB ülkeleri "Avrupa'yı yeniden silahlandırma" programını onayladı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani: israil hala güvenliğimizi tehdit ediyor

Muğla açıklarında 46 düzensiz göçmen yakalandı

Meclis'ten siyonist rejime ortak tepki: Tezkere oybirliği ile kabul edildi

Yılın ilk 9 ayında havayolunu kullanan yolcu sayısı 187 milyonu aştı

Bakan Fidan, Paris'te düzenlenecek Gazze konulu toplantıya katılacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Guterres'ten Gazze çağrısı: Tüm taraflar anlaşmaya eksiksiz uymalı

Gazze halkı sokaklarda: "Direniş kazandı" sloganları

Trump: Gazze'de savaşın sona ereceği ilk aşama üzerinde anlaşma sağlandı

Kütahya Simav’da 4.9 büyüklüğünde deprem

HAMAS’tan ateşkes açıklaması: israilin işgal planları boşa çıktı

Mısır’da gerçekleşen görüşmeler sonrası Gazze’de ateşkes sağlandı

Adana’da kamyonet takla attı: 1 ölü, 1 yaralı