• BIST 100

    10720,36%-0,06
  • DOLAR

    41,81% 0,21
  • EURO

    48,58% 0,39
  • GRAM ALTIN

    5396,00% 1,10
  • Ç. ALTIN

    8923,84% -1,56

Kanadalı foto muhabiri Reuters'tan istifa etti: israil propagandasının parçası olamam

26 Ağustos 2025, Salı 14:02
26 Ağustos 2025, Salı 14:02
Kanadalı foto muhabiri Reuters
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kanadalı foto muhabiri Valerie Zink, Reuters'taki 8 yıllık görevinden ayrıldığını duyurdu. Zink, ajansın siyonist rejimin propagandasına ortak olduğunu ve Gazze'de katledilen gazetecilere yönelik suçunu örtbas ettiğini söyleyerek istifasını açıkladı.

Kanadalı foto muhabiri Valerie Zink, Reuters'taki sekiz yıllık görevine son vererek istifa etti. Kararının gerekçesini açıklayan Zink, ajansın sistematik olarak siyonist rejimin söylemlerini meşrulaştırdığını ve Gazze'de gazetecilere yönelik saldırıları haklı göstermeye çalıştığını söyledi.

Zink, "Büyük medya kuruluşlarının, başta Reuters olmak üzere, sessizliği ve israilin söylemlerini tekrarlaması, Gazze'de 245'ten fazla gazetecinin hedef alınmasını ve katledilmesini meşrulaştırdı" ifadelerini kullandı. İstifasına gerekçe olarak, meslektaşı foto muhabiri Hüsam el-Mısri ve beş gazetecinin Han Yunus'taki Naser Hastanesi'ne düzenlenen "çifte saldırıda" şehit edilmesini gösterdi.

Çalışmaları New York Times, El Cezire ve birçok uluslararası basın kuruluşunda yayımlanan Zink, "Reuters'ın israil propagandasını yayımlamaya hazır oluşu, kendi muhabirlerini bile soykırımdan koruyamadı" dedi. Özellikle 10 Ağustos 2025'te Gazze'de şehit edilen gazeteci Enes eş-Şerif ve El Cezire ekibine yönelik saldırıdan sonra ajansın "asılsız" iddiaları tekrar ederek işgalcilerin dilini kullandığını hatırlattı.

Kanadalı muhabir, Batılı medyanın bu tavrını "basın sorumluluklarının kasıtlı bir şekilde terk edilmesi" olarak nitelendirdi. Ayrıca, gazetecilere yönelik saldırılarda ölenlerin sayısının "iki yılda, İkinci Dünya Savaşı ve Kore, Vietnam, Afganistan, Yugoslavya ve Ukrayna savaşlarında öldürülen toplam gazeteci sayısını geçtiğini" söyledi.

Zink, Pulitzer ödüllü Enes eş-Şerif'in yaşadıklarını örnek göstererek, "Reuters, israil tarafından açıkça tehdit edilmesine rağmen ona sahip çıkmadı, uluslararası koruma çağrılarına sessiz kaldı" dedi.

Açıklamasını "Reuters kartını taşımak artık bana sadece utanç ve derin bir hüzün veriyor. Bundan sonra çabalarımı, Gazze'de hayatlarını feda eden cesur gazetecilerin onurlandırılmasına adayacağım" sözleriyle tamamladı. (İLKHA)

Ankara merkezli rüşvet soruşturmasında 9 tutuklama

Alimlerden, inançsızlığa kapılan gençlere karşı Müslümanların yapması gerekenler hakkında tavsiyeler

Dr. Demir: En yüksek hastalık riski 2-6 yaş arasındaki çocuklarda

Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış uyarısı

Uzmanı uyarıyor: Çocuklarda kalça ağrısı ihmal edilmemeli

Ebu Zuhri: Gazze şehri, Allah'ın evlerinde ortaya çıkarılmış bir halktır

UKMER’den BAMED’e İş Birliği Ziyareti

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği 38 raportör yardımcısı alacak

10’uncu Alimler Buluşması’nın 3’üncü oturumu başladı

Ev sahiplerine yüzde 20 stopaj vergisi geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze Zirvesi için Mısır'a gidecek

Okullarda eş zamanlı afet tatbikatı yapılacak

Meteorolojiden 6 ile "sarı" kodlu uyarı

Denizli’de evin tavanı çöktü: 6 kişi yaralandı

Hava sıcaklıkları 10 dereceye kadar düşecek

Muğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Kastamonu'da midibüs kazası: 25 yaralı

ABD’de fırtına beklentisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

ABD'den Kanada'ya 26 adet HIMARS satışına onay

Mısır: Gazze konulu zirveye 20'den fazla lider katılacak

Rusya’dan Ukrayna'nın enerji altyapısına saldırı

Malatya'da uyuşturucudan 2 tutuklama

Motosikletin çarptığı yaya yaralandı

Hür Gençlik Mersin’den “Parklar Bizim, Gençlik Bizim” etkinliği

Çanakkale'de açıklarında tekne alabora oldu: 3 ölü

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü, 12 yaralı

Madagaskar'da sokaklar yeniden karıştı

Kosova'da hükümeti kurma göreve mevcut Başbakan Albin Kurti'ye verildi

Zelenskiy ile Trump Ukrayna'nın hava savunmasının güçlendirilmesini görüştü

Filipinler'de 6 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ankara merkezli rüşvet soruşturmasında 9 tutuklama

Alimlerden, inançsızlığa kapılan gençlere karşı Müslümanların yapması gerekenler hakkında tavsiyeler

Dr. Demir: En yüksek hastalık riski 2-6 yaş arasındaki çocuklarda

Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış uyarısı

Uzmanı uyarıyor: Çocuklarda kalça ağrısı ihmal edilmemeli

Ebu Zuhri: Gazze şehri, Allah'ın evlerinde ortaya çıkarılmış bir halktır

UKMER’den BAMED’e İş Birliği Ziyareti