• BIST 100

    9356,04%-1,26
  • DOLAR

    38,77% 0,04
  • EURO

    44,08% 0,52
  • GRAM ALTIN

    4201,78% 1,92
  • Ç. ALTIN

    6731,05% 1,32

Kanalizasyon borusu patladı, evleri lağım suları bastı

GÜNDEM 31.12.2024 11:22:25 0
Kanalizasyon borusu patladı, evleri lağım suları bastı

Van’ın İpekyolu ilçesi Halilağa Mahallesi’nde kanalizasyon çalışması yapan VASKİ ekiplerinin boruyu patlatması sonucu, apartmanların bodrum katlarını lağım suları bastı. Olayda kullanılamaz hale gelen evlerde yaşayan aileler, mağduriyetlerinin giderilmes

Stad Arkası Sokak’taki Gölkent Evleri’nin bodrum katında yaşayan 5 aile, lağım sularının evlere dolmasıyla büyük bir şok yaşadı. Boruyu patlatan iş makinelerinin ardından hızla yükselen kanalizasyon suları, banyo, mutfak ve tuvaletlerden taşarak eşyaları tahrip etti. Apartman sakinlerinin hafriyat torbalarıyla önlem alma çabası ise yetersiz kaldı.

Apartmanın B bloğunda oturan 3 ailenin kanalizasyon sularıyla mücadelesi görüntülere yansırken, A blok bodrum katında oturan 2 aile ise suların kendi evlerine akmaya devam ettiğini ve kokudan oturamadıklarını belirterek mağduriyetlerini dile getirdiler. Olayın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen lağım sularının akmaya devam ettiği apartmanda kokudan durmak imkansız olduğu belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi misafirhanesine götürülen mağdur aileler, kendilerine sadece akşam yemeği verildiğini ve 2 gün sonra çıkmaları gerektiğini dile getirerek VASKİ ve Van Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerini yalnız bıraktığını söyledi.

“Önceliğimiz barınacak bir yer”

4 çocuğuyla ortada kaldıklarını belirten Çiler Çiftçi, “Bizim su giderlerimiz kuyuya bağlıydı, bunu kanalizasyona bağlamak için gelmişti ekipler. Çalışma esnasında kepçe vurdu, boruyu kırdı. Birden evlerimizden kanalizasyon suyu fışkırdı. Hem tuvaletten, hem klozetten mutfak tezgahına kadar taştı. Ne yapacağımızı bilemedik ve şok olduk. Hafriyat torbalarıyla önlem almaya çalıştık o da yetersiz kaldı. 3 aile şu an mağdur durumda, Van Büyükşehir Belediyesi’nin misafirhanesinde kalıyoruz. Onlar da sadece 2 gün tek kalabilirsiniz dediler. Bizi oradan çıkarsalar bu kara kışta 3 aile nereye gider, ne yapar? Gerçekten çok mağduruz. Önceliğimiz barınacak bir yer. 4 tane öğrencim de var, okullarından da geri kalıyorlar, sınavları falan var. Bu durum onları da etkiliyor. Çocuklarım o anlara şahit oldular, psikolojik olarak gerçekten kötü durumdalar.” dedi.

“Ben KOAH hastasıyım, burada enfeksiyon riski var”

Hasta olduğunu söyleyen Çiftçi, “Evimiz şu an kullanılamaz vaziyette. Parkeler hepsi şişmiş, bütün eşyalarım zarar görmüş. Beyaz eşyaya kadar su aldı, duvarların yarısına kadar su doldu. Ben KOAH hastasıyım, 4 defa da anjiyo olmuşum. Burası çok kötü kokuyor, bu da bizim için enfeksiyon riski. Hepimiz hastayız, acilde serum ve ilaçlar verildi bize. O ilaçlarla ayakta durabiliyoruz. Yetkililere sesleniyoruz, önceliğimiz barınabilecek bir ev vermeleri. Zarar görmüş eşyalarımızı geri talep ediyoruz. Evimizin de eski haline getirilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Tanrıkulu: Müslüman gençlik iman, ahlak ve mücadeleyle öne çıkmalıdır

Diyarbakır'ın Fethi Programı yoğun katılımla gerçekleşti

Diyarbakır'ın Fethi Programı yoğun katılımla gerçekleşti

Tayland'da akaryakıt tankerinin karıştığı kazada faciadan dönüldü

Kamyonet yol kenarındaki römorka çarptı: 2 ölü

Ürdün, Suriye'ye ziyaretlerde ''ön onay'' şartını kaldırdı

Hırsızlıktan aranan 2 kişi yakalandı

ABD ile Japonya arasında tarife müzakeresi

Polonya’da sürücü seyircilerin arasına daldı: 18 yaralı

İran doğu sınırına 400 kilometrelik duvar örecek

Kayıp 5 kayakçının cansız bedenine ulaşıldı

Otobüste başlayan tartışma durakta bıçaklı kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Siyonist rejim Gazze'de toplam 1580 sağlık çalışanını katletti

Mali'de ordu güçlerine saldırı: 40 asker öldü

Isparta'da 2 otobüsün çarpıştı: 28 yaralı

Gazze eylemine polis müdahalesine soruşturma başlatıldı

Sakarya'da Gazze için "Direniş Çadırı" nöbeti devam ediyor

Diyarbakır'da gençler "Gençlik Buluşması" etkinliğinde bir araya geldi

Sultanbeyli'de "Gazze ölüyor, ayağa kalk" yürüyüşü

Rusya'dan Ukrayna'ya en büyük hava saldırısı

Malta, Filistin devletini tanıyacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif'i kabul etti

İki otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yolsuzluk lekesini bağırmakla çıkaramazsınız

Ekvador Devlet Başkanı Noboa göreve başladı

Gaziantep'te gerçekleştirilen denetimlerde aranan 23 kişi yakalandı

Konteyner gemisi “tehlikeli kargo” ile birlikte sulara gömüldü

Venezuela, sandık başına gidiyor

Kudüs Seriyyeleri siyonist bombalarla işgalcilere pusu kurdu

UNWRA: Gazze'de durum gittikçe daha da kötüleşiyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ