• BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5207,22% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

Kanser olduğunu öğrendi, yapay mesane ile sağlığına kavuştu

11 Nisan 2023, Salı 10:10
11 Nisan 2023, Salı 10:10
Kanser olduğunu öğrendi, yapay mesane ile sağlığına kavuştu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kanser olduğunu öğrendi, yapay mesane ile sağlığına kavuştu

Diyarbakır’da aylarca idrar yolunda kanama şikayeti çeken 73 yaşındaki Necdet Kaya, mesane kanseri teşhisi konulduktan sonra yapay mesane ile tekrar yaşamına devam etti.
Diyarbakır Memorial Hastanesindeki mesane kanseri ameliyatında kullanılan kalın bağırsak yöntemi, hastaların sağlıklı yaşamına daha konforlu bir şekilde dönmesini sağlıyor. Diyarbakır merkezde yaşayan 73 yaşındaki mesane kanserli Necdet Kaya, kendi bağırsağından yapılan mesaneyle sağlığına kavuştu. Diyarbakır Memorial Hastanesinde cerrahi işlemi uygulayan Üroloji Uzmanı Muhammed Fatih Kılınç, bölgede kolaylıkla yapılan bir ameliyatın olmadığını belirtti.
Necdet Kaya’nın yakın dönemde idrar kesesinde kitlenin saptanmasıyla Memorial Hastanesine başvurduğunu ifade eden Kılınç, “Yakın dönemde idrar kesesinde kitle saptanan hastamız bize başvurmuştu. Hastamızın ilk şikayeti idrarda kanama olmuştu. Yapılan tetkiklerde idrar kesesinde kitle saptandı. Biz bu sorunu kapalı ameliyat ile kitlenin çapını anlamak için ilk önce görüntüleme yaptık. Kapalı ameliyat ile tamamen idrar kesesini temizleyip, patolojiye yönlendiriyoruz. Bunun gibi idrarda kanama şikayeti ile gelen hastalarda eğer içeride bir kitle meydana gelmişse bunların yüzde 75’i yüzeysel olarak saptanıyor. İdrar kesesinde kasa derinleşmeden yüzeysel olarak ortaya çıkan tümörler olarak karşımıza çıkıyor. Bu hastamızın kitlesinde kasa invazenin derinleşmiş olduğunu saptadık. Bu gibi hastalarda yaptığımız işlem, idrar kesesinin tamamen alınmasıdır. İdrar kesesi tamamen alındıktan sonra bu hastaların hayatını idame ettirilmesi için bağırsaktan bir yapay mesane yapıyoruz. İdrar kesesi ve idrar yolundaki organ alındıktan sonra hayatını yeni yapay mesane ile birlikte devam ettiriyoruz” dedi.
Kaya’nın bağırsağından bir parça alınıp yapay mesane yaptıklarını dile getiren Kılınç, “Hastamız ile daha öncesinden bayağı konuştuk. Özellikle de cerrahi işlemden sonra dikkat etmesi gerekenlerden bahsettik. Hastamız zaten doktor babası olduğu için biraz daha güven sağladı. Yapay mesane ameliyatı aynı zamanda bölgemizde nadir yapılan bir ameliyat türüdür. Diyarbakır’daki hastalar daha çok Ankara ve İstanbul’a yönlendirilmekteydi. Hastamıza yaklaşık 5 saat süren ameliyat ile idrar kesesi tamamen alınıp, bütün organlardan temizlendi ve hastamızın bağırsağından bir parça alınıp yapay mesane yaptık. Hastamızın durumu şu an gayet iyi” diye konuştu.
Hastalığının bir yıla yakın sürdüğünü ve hangi hastaneye gittiyse bir türlü teşhisin konulmadığını söyleyen Necdet Kaya, “Hastalığım 1 senedir sürüyordu. Fakat bir türlü teşhisi konulamıyordu. 2 sefer ayrı yerlere gitmeme rağmen teşhisi koyamayıp enfeksiyon kaynaklı olduğu söyleniyordu. İdrara çıktığım zaman kanlı geliyordu. Fatih hocama başvurdum ve mesane kanseri olduğumdan şüphelendi ve teşhisi koydu. Şanslı yönüm, hocamızın bana her şeyi açık ve net bir şekilde anlatmasıydı. Böylelikle Fatih hocama güven duydum. Yeni bir hayat bana sunuldu. Ameliyattan sonra hocamızın tüm söylediklerine uyduğum için sağlığım çok şükür yerinde. Ameliyatım aynı zamanda koah, şeker ve tansiyonum olmasına rağmen güzel geçti” ifadelerine yer verdi.

Aydın’da 5 yaşındaki çocuk ikinci kattan düştü

Rusya ile ABD arasında Tomahawk füzeleri krizi

Balıkesir'den Gazze'ye destek yürüyüşü

Donetsk'te kritik gelişme

Yazar Sevinik: Güvenlik ve huzur ilim, irfan, mirasa sahip çıkmakla mümkündür

Söylemez: Gazze'de iki yıldır İslam tarihin en şanlı direnişlerinden birine şahitlik ediyoruz!

Trafik ihlallerine ağır yaptırımlar geliyor: Meclis'te görüşülecek

Ankara’da Gazze için 'Kararlılık Yürüyüşü': Yüz binlerce kişi tek yürek oldu

Siirt’te ticari taksi ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Siirt’te “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliği düzenlendi

Yazar Karaman: Melayê Cizîrî, Kürt şairlerin mirasını devralarak kemale erdirdi

Konya’da Aksa Tufanı Operasyonu’nun 3. yılı dolayısıyla binlerin katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi

Marmara Denizi'nde 3.5 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da on binler Gazze ve Özgürlük Filosu'na destek için yürüdü

Kıtlık yaşanan Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı artıyor

Prof. Dr. Sönmez: Melayê Cizîrî, insanlık medeniyetinin gelişmesine katkı sağladı

Bakan Yumaklı: İşletmelere toplam 168 milyon 546 bin lira idari para cezası kesildi

Batı Şeria’da Filistinlilere ait araziler üzerinde yeni işgal planı onaylandı

ABD'de silahlı çatışma: 2 ölü, 12 yaralı

Antalya'da trafik kazası: 3 yaralı

Samsun’da iki aracın çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti

İşgalci ABD yeniden HAMAS’ı tehdit etti

Hindistan'da yağışlar sele yol açtı: 18 ölü, çok sayıda kayıp

Dünyadan tepkiler yağınca işgal rejimi aklanma çabasına girdi

Matmo tayfunu nedeniyle Çin'de150 binden fazla kişi tahliye edildi

15 bin öğretmen atama takvimi belli oldu

Endonezya'da çöken okul binasında ölü sayısı 37'ye yükseldi

Ege'de göçmenleri taşıyan tekne battı: 1 ölü

Gazze'de can kaybı 67 bin 139'a yükseldi

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Melayê Cizîrî ve seydalarımıza kulak vermeliyiz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aydın’da 5 yaşındaki çocuk ikinci kattan düştü

Rusya ile ABD arasında Tomahawk füzeleri krizi

Balıkesir'den Gazze'ye destek yürüyüşü

Donetsk'te kritik gelişme

Yazar Sevinik: Güvenlik ve huzur ilim, irfan, mirasa sahip çıkmakla mümkündür

Söylemez: Gazze'de iki yıldır İslam tarihin en şanlı direnişlerinden birine şahitlik ediyoruz!

Trafik ihlallerine ağır yaptırımlar geliyor: Meclis'te görüşülecek