EKONOMİ 2.05.2022 13:52:24 0

Kapadokya'da Ramazan Bayramı'nı balonda kutladılar

Kapadokya
Haberi Sesli Oku

Kapadokya'da Ramazan Bayramı'nı balonda kutladılar

Nevşehir'de balon turları bu kez Bayram sabahı kutlama yapmak için havalandı. Turizmciler yaşanan ilgiyi 2022 yılı turizminin iyi geçeceğinin bir habercisi olarak yorumladı.

Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilenlerleri bur kısmı, Kapadokya'da balonla gökyüzüne süzülerek Bayrama girmeyi tercih etti.

Ramazan Bayramı tatili için ülkenin dört bir tarafından gelen yerli turistler, Kapadokya'da gün doğumu vaktinde düzenlenen sıcak hava balon turuna katıldı. Gökyüzünde rengarenk görüntü oluşturan onlarca sıcak hava balonu yaklaşık bir saat boyunca bölge semalarında süzüldü.

Bazı yerli ve yabancı konuklar da peribacaları ve sıcak hava balonlarının oluşturduğu manzarada arazi araçlarıyla düzenlenen tura katılarak, mola alanlarında fotoğraf çektirdi.

Kapadokya'yı kuşbakışı izlediler

Bayram sabahında, peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadileri kuşbakışı izlemek isteyen konuklar, henüz hava aydınlanmadan Göreme beldesindeki balon kalkış alanına geldi. Ekiplerin hazırlıklarının ardından onlarca balon peş peşe gökyüzüne yükseldi.

Kapadokya'da Ramazan Bayramı'nı balonda kutladılar ViDEO

Bayram için Ankara'dan geldik

Balon turuna katılanlardan Aslıhan Kılıç, Ramazan Bayramı tatili için Ankara'dan geldiklerini ifade ederek, Kapadokya'yı gökyüzünden seyredecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

'Herkes buraya gelsin'

Kapadokya'da tatil boyunca çeşitli aktivitelere katılacaklarını dile getiren Kılıç, 'Daha önce de Kapadokya'ya gelmiştim ama balon turuna katılamamıştım. Herkese buraya gelmesini tavsiye ediyorum. Pandemiden sonra seyahatler açıldığı için çok fazla ziyaretçi olacağını da düşünüyorum. Burası zaten çok da sevilen bir yer. Her gelişimde ayrı hayran kalıyorum. Bayram tatili için de gayet keyifli bir lokasyon.' dedi.

'Kapadokya'ya gelmeyi koronavirüsten dolayı ertelemiştik'

Eren Güneş de bir süredir Kapadokya'ya gelmek istediklerini ancak koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle bugüne kadar ertelediklerini kaydederek, 'Eşimle beraber balon turuna katıldık ve heyecanlıyız. Yaklaşık üç yıldır buraya gelmeyi planlıyorduk, sonunda başardık. İlk defa geldik bunun bayrama denk gelmesi ayrı bir güzellik oldu.' diye konuştu.

'Mutluyuz'

İzmir'de yaşayan ve ailesiyle birlikte bayram tatili için Kapadokya'yı tercih ettiklerini aktaran Tolga Aşıcı da herkesin bayramını tebrik etti. Bölgede peribacalarıyla kaplı vadileri keşfetmek için sabırsızlandığını anlatan Aşıcı, 'İlk defa geliyoruz. Burada çok güzel bir atmosfer var. Balona binmek ve çevreyi izlemek için merakla bekliyoruz. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz.' dedi.

'Bayrama denk gelmesi ayrı bir güzel oldu'

Hazal Kılıç da bölgenin ilginç coğrafi güzelliklere sahip olduğunu, manzarayı fotoğraflayabilmek için çaba gösterdiğini belirterek, 'Pandemiden sonra gelmek istediğimiz ilk yer burası oldu. Bir de bayrama denk gelmesi ayrı bir güzel oldu. Balon turuna ilk defa katılıyorum. Aşırı heyecanlıyım.' ifadelerini kullandı.

'2022 yılı turizminin iyi geçeceğinin habercisi'

AA'nın haberine göre, sıcak hava balon pilotu Tarık Aktaş da bayram tatilinde bölge genelindeki tüm aktivitelerde yoğunluk yaşandığını, durumun, 2022 yılı turizminin iyi geçeceğinin habercisi olduğunu söyledi.

AB, ABD'ye yönelik tarife misillemelerini askıya aldı

"Gazze için sokaklara çıkın" çağrısı

ABD, Çin'e uyguladığı gümrük vergisini yüzde 145'e yükseltti

Malatya'da İl Koordinasyon ve İl İdare Şube Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: İlk defa tarımsal hizmetlere bir bütçe ayırdık

Almanya'da koalisyon protokolü onaylandı

Rehberim Peygamberim Hadis Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

İşgalcilerin çocukken esir aldığı simge isim Manasıra, özgürlüğüne kavuştu

Muhammed Sudan Hoca vefatının 11'inci yılında mezarı başında yad edildi

Bir başıboş köpek saldırı vakası daha

Siyer Yarışması’nda Türkiye geneli dereceye giren 22 Ağrılı ödüllendirildi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Somalili bakan ile görüştü

Siirt’te tatlı şerbeti dökülen 3 yaşındaki çocuk yaralandı

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: Yerli olana boykot, yerli olmamanın göstergesidir

"Uluslararası Gençlik Güçlendirme Konferansı" İstanbul'da başladı

Hakkâri’de 93 çatı uçtu, sert rüzgar etkisini sürdürecek

Gazze'de insani kriz her geçen gün derinleşiyor: Acil ilaç çağrısı yapıldı

Hatay’da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

Çin, ABD'nin gümrük vergilerinden kötü etkilenen ihracatçılara yardım edecek

HÜDA PAR, Diyanet'i Gazze için "Tekbir Cuması"na desteğe çağırdı

Tunceli'de şap karantinası

Nijerya'da menenjit salgını: 115 can kaybı

Türkşeker’e bin 685 daimi işçi alınacak

Rusya ve ABD tutuklu takası yaptı

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığı’ndan okul kantinlerinde boykot ürünlerinin satılmasına tepki

Şanlıurfa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 886'ya yükseldi

Kongo Nehri'nde alabora olan teknede 50 ölü

Şanlıurfa’da park halindeki otomobil alev aldı

Siirt Üniversitesi’nden laparoskopik tohumlama adımı

Yükleniyor