Kar az yağınca brandalarla kayak pistine kar taşıyorlar

Tarih: 03.02.2025 16:13 Güncelleme: 03.02.2025 16:13
Kar az yağınca brandalarla kayak pistine kar taşıyorlar
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Kar az yağmasına rağmen Ağrı'da faaliyet gösteren kayak merkezi sezona devam ediyor. Merkezde kayanlar arasında ülkelerinde karın olmadığı yabancı öğrencilerde var.

Dondurucu soğuklar nedeni ile kış mevsimi Ağrı'da çetin geçiyor.

Kar yağışının az olması nedeni ile Ağrı'da faaliyet yürüten Küpkıran Kayak Merkezi yetkilileri 2024-2025 sezonu açılışını geç yapmak zorunda kaldı.

Sezonu geç açmalarına ve yağışın az olması rağmen sezonu sürdürmekte zorlanan kayak merkezi yetkilileri, merkezin etrafında taşıdıkları kar ile pistlere pansuman yapıyorlar.

4 yıldır suni kar makinesini aldıklarını ama kuramadıklarını belirten merkez işletmecisi Ali Yılmaz, çalıştırdıkları 17 personel ile brandalara yükledikleri kar kütlelerini erimenin yaşandığı yerlere dökerek pistlerde pansuman yaptıklarını söyledi.

Bu yıl suni kar makinelerini kurarak sezonu uzun süreli yapmayı hedeflediklerini belirten Yılmaz, "2024-2025 yılı sezonunu açtık. Ama küresel ısınma olduğundan dolayı kar az. Karı kendi imkanlarımız ile oluşturduğumuz 15 kişilik ekiple brandaların içine etraftan topladığımız kar ile pistlerde pansuman yapıp hizmet ediyoruz. SERKA'dan 4 yıl önce suni karlama makinesi aldık ama bir türlü kuramadık. İnşallah bu yıl kurarsak bizim kar derdimiz olmaz. Dünya artık suni karlamaya geçti orijinal kar bitti. Erzurum 80 gündür kayak kayıyor aynı zamanda Erciyes'te öyle. Çünkü suni karlaması var. Şu an Sarıkamış'ta sorun yaşıyor. Eğer biz suni karlamayı kurarsak 150 günlük bir sezon planlıyoruz." dedi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde okumak için Endonezya'dan geldiğini söyleyen Lili, ülkelerinde olmadığı için Ağrı'da kar yağışının kendilerini şaşırttığını söyledi.

Lili, "Burada öğrenciyim, kayıyorum ama çok zor kaymak. Endonezyalıyım ama Endonezya'da kar yok. Karın olması çok güzel ama kayak çok zor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bolu'da orman yangını

Bakan Yerlikaya: 15 suçlu ülkeye getirildi

Metan gazından hayatını kaybeden askerlerin sayısı 8'e yükseldi

Yeni haftada kavurucu sıcaklıklar etkili olacak

Muğla açıklarında 19 düzensiz göçmen yakalandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında 4 ayrı soruşturma

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Siyonist işgalciler Lübnan'a yoğun hava saldırıları düzenledi

Sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Çin'den AB'ye misilleme

ABD'de meydana gelen selde 67 ölü, 11 kayıp

Almanya'da orman yangınları kontrol altına alınamıyor

BRICS zirvesi ortak bildirisi: israil tüm Filistin topraklarından çekilmeli

Kovancılar-Bingöl kara yolunda kaza: 1 yaralı

Çankırı'da orman yangını

Umut Kervanı’ndan kaybolan Alzheimer hastası için arama desteği

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye son saldırılarında 77 şehit

Elazığ'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Rusya: Ukrayna'da Patriot hava savunma sistemi imha edildi

Bolu'da orman yangını

Rutte: Çin'in Tayvan'a saldırması çatışmaları tetikler

ABD'den Ukrayna’ya patriot gönderme sinyali

HÜDA PAR heyeti Elazığ'da vatandaşların sorunlarını dinledi

İşgalin bugünkü saldırılarında 61 kişi şehit oldu

Mersin'de katliam gibi kaza: 5 ölü, 1 yaralı

Macron, İngiltere’ye gidiyor

Pençe-Kilit Harekât bölgesinde 5 asker metan gazından hayatını kaybetti

Rusya iki yerleşim birimini daha ele geçirdiğini duyurdu

Batı Şeria'da işgal saldırıları: 2 şehit

Brezilya'da BRICS Zirvesi

Yükleniyor