• BIST 100

    9911,29%-0,41
  • DOLAR

    36,01% 0,14
  • EURO

    37,24% 0,17
  • GRAM ALTIN

    3353,93% 1,39
  • Ç. ALTIN

    5362,88% 0,00

Kar yağışı nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi

GÜNDEM 10.02.2025 00:18:50 0
Kar yağışı nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitim-öğretime ara verildi.

Türkiye genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışının şiddetini artırmasıyla birlikte valilikler ve ilgili kurumlar eğitime ara verildiğini duyurdu.

ORDU

Ordu Valiliği, 10 Şubat Pazartesi günü için Akkuş, Kumru ve Ünye ilçelerindeki bazı okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Açıklamada, "İlimizin yüksek kesimlerinde kar yağışından dolayı oluşabilecek don riski ve buzlanma nedeniyle Akkuş ilçemizin; Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu ve Yeşilgüneycik İlkokulu hariç diğer tüm okullarında, Kumru ilçemizin Yukarıdamlalı Şehit Adem Öğlü İmam Hatip Ortaokulu, Aşağıdamlalı Şehit Zekeriya Yatı İlkokulu, Ergentürk Şehit Adem Kamur Ortaokulu/İmam Hatip Ortaokulu, Eskiçokdeğirmen İlkokulu, Güneycik İlkokulu, Erikçeli Şehit Ali Uysal İlkokulu/Ortaokulu, Konaklı Boeing İlkokulu/İmam Hatip Ortaokulu, Divantürk Şehit İrfan Ünceli İlkokulu/Ortaokulu, Yunus Emre Özel Eğitim Uygulama Okulu, tüm kademelerdeki özel eğitim öğrencileri ile Kayabaşı Mahallesi’nden gelen taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için ve Ünye ilçemizin; Pelitliyatak Şehit Nejdet Aydoğdu İlkokulu, Pelitliyatak İmam Hatip Ortaokulu, Yenikent İlkokulu, Erenyurt İlkokulunda, 10 Şubat Pazartesi günü 1 gün süreyle eğitim öğretime ara verilmiştir." denildi.

SAMSUN

Samsun'un üç ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle bazı okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

İlin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Alaçam, Kavak ve Salıpazarı ilçelerinin bazı okullarında 10 Şubat tarihinde eğitime 1 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada eğitime ara verilen okullar şu şekilde belirtildi:

"Alaçam ilçesindeki Alaçam Şehit Onbaşı Şükrü Elibol İlkokulu ve Kızlan Ortaokulu, Kavak ilçesindeki Mahmutbeyli İlkokulu ve Akbelen Ortaokulu, Salıpazarı ilçesindeki Konakören, Tahnal İlk ve Ortaokulu."

Açıklamada ayrıca Salıpazarı ilçe merkezine gelen taşımalı öğrencilerin de aynı gün izinli sayılacakları bildirildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Çan ve Yenice ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle okullarda taşımalı eğitim tatil edildi.

Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Kıymetli velilerimiz, sevgili öğrenciler hava şartları sebebi ve aşırı buzlanma riski ön görüldüğünden bir gün süreyle İlçe Hıfzısıhha kararına istinaden 10.02.2025 Pazartesi günü itibarıyla sadece 'taşımalı eğitim gören öğrencilerimiz için' eğitim öğretime ara verilmiştir. Diğer öğrencilerimiz eğitim öğretime devam edecektir" denildi.

Çan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, "Hava şartları sebebi ve aşırı buzlanma riski ön görüldüğünden 1 gün süreyle İlçe Hıfzısıhha kararına istinaden 10.02.2025 Pazartesi günü itibarıyla sadece Çan ilçemizde 'taşımalı eğitim gören öğrencilerimiz için' eğitim öğretime ara verilmiştir. Diğer öğrencilerimiz eğitim öğretime devam edecektir" denildi.

SİNOP

Sinop’un Gerze ve Dikmen ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle tüm özel ve resmi okullarda, özel eğitim kurumlarında 10 Şubat Pazartesi günü taşımalı eğitim-öğretime bir gün ara verildi.

Sinop Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Yapılan meteorolojik değerlendirme sonrasında oluşabilecek risk ve olumsuzluklara karşı önleyici tedbir olarak Gerze ve Dikmen ilçelerinde, Taşıma Yolu İle Eğitime Erişim Yönetmeliği kapsamında olan tüm özel ve resmi okullarda, özel eğitim kurumlarında, 10 Şubat Pazartesi günü taşımalı eğitim-öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir. Taşımalı eğitim-öğretim kapsamında görev yapan kamu görevlisi engelliler ve hamileler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan 10 Şubat Pazartesi günü bir gün idari izinli sayılacaklardır" ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Uzuv kopmasında dikkat edilecek hususlar

İletişim Başkanlığı binası uluslararası “En İyi Sürdürülebilirlik Projesi” ödülünü kazandı

Batman'da meyve fidanları satış sezonu başladı

LGS ikinci örnek soru kitapçıkları yayımlandı

Çocukluk çağı kanserlerine dikkat!

Güneydoğuda tarımsal sulama borcu olanlara 2025’te elektrik verilmeyecek!

Müftü Yardımcısı Solhan "Şehidler, kıyamette peygamberlerden sonraki mertebeyi ifade ederler"

ÇÜ ile MÜ arasında ortak kütüphane kullanımına yönelik iş birliği protokolü

HAMAS: Trump'ın Gazze'yi satın alma açıklamaları saçma

Adana’da asayiş denetimleri: 116 kişi tutuklandı

Kasten öldürme suçundan aranan şahıs yakalandı

Gaziantep'te kasap ve marketlere denetim 

Şanlıurfa’da toplu taşıma ücretlerine zam

Siyonist medya: Netanyahu esirlere karşı işlediği suçlardan dolayı yargılanmalı

Batman'da uyuşturucu ile yakalanan şahıs tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de ikinci Nekbe'ye kimsenin gücü yetmez

Brent petrolün varili 75 dolar seviyesinde

İçerisindeki 6 kişi ile sürüklenen tekne kurtarıldı

Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde 3 PKK elemanı öldürüldü

Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 20 gözaltı

Mardin Valisi Akkoyun’dan depremzedeye akülü sandalye desteği

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı arttı

BESO, esnaf için indirimli iş sağlığı ve güvenliği protokolü imzaladı

Türkiye'nin sanayi üretimi arttı

Gaziantep'te kaza: 1 ölü

Adıyaman Havalimanı'nda ocak ayında 34 bin kişi seyahat etti

Ayakkabı çaldığı iddia edilen hırsız kameraya yakalandı

Yağımlı: Sigara dünyada her yıl 7 milyondan fazla kişinin ölümüne yol açıyor

Tütün tüketiminden her 6 saniyede bir kişi hayatını kaybediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ