Karakoyun kentsel dönüşüm alanında uzlaşma görüşmeleri başladı

GÜNDEM 11.12.2022 15:40:02 0
Karakoyun kentsel dönüşüm alanında uzlaşma görüşmeleri başladı
Haberi Sesli Oku
Şanlıurfa’da çarpık yapılaşma ve ömrünü tamamlayan yapıların yoğun olduğu Karakoyun bölgesinde kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı. Ekipler, dönüşüm için uzlaşma görüşmelerine başladı.
Göreve geldiği günden bu yana Şanlıurfa’da önemli kentsel dönüşümlere imza atarak Şanlıurfa’nın tarihi alanlarını gün yüzüne çıkaran, geçmişte yeşil alan olarak hizmet veren alanların üzerine yapılan yapıları yıkarak tekrar eski haline dönüştürerek yeşil alan olarak kente kazandıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Karakoyun Kentsel Dönüşüm alanı için uzlaşma görüşmelerine başlandığını açıkladı.
Geçtiğimiz Ekim ayında basın mensuplarıyla dönüşüm lansmanında bir araya gelen Başkan Beyazgül, belirlenen kentsel dönüşüm alanlarını kamuoyu ile paylaşmış ve Karakoyun Kentsel Dönüşüm Alanı için çalışmaların tamamlandığını, çok kısa sürede uzlaşma görüşmelerine başlanarak alanın modern bir görünüme kavuşturulacağını açıklamıştı.
Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Uzlaşma görüşmelerine başladığımız ve içerisinde 573 adet bağımsız yapının yer aldığı Karakoyun Kentsel Dönüşüm Alanının projesi hazır. Kentsel çöküntü alanlarının modern yaşam ve konut alanlarına dönüşümü büyükşehir öncülüğünde devam ediyor. İşte bu Şanlıurfa’ya değer” İfadelerine yer verdi.
İpekyol Bulvarı, Karakoyun Caddesi üzerinde planlanan kentsel dönüşüm için proje belirlendi. 573 bağımsız yapının bulunduğu alanda uzlaşma görüşmeleri de başladı. Çalışmalar başladığında Karakoyun Caddesi üzerinde bulunan ve birbirine bitişik olan çarpık yapıların yerine modern mimariye uygun olarak yeni bir yaşam alanı kurulacak. Proje alanı, tarihi dokuyla yeni doku arasında bir köprü görevi olan Karakyoun Deresi ile şehirlerarası bağlantıyı sağlayan İpekyol Bulvarının kesiştiği noktada, Bediüzzaman Mezarlığı, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ve Balıklıgöl odağında yer alıyor. Yaklaşık 7 hektarlık alanı kapsayan proje alanında yeşil bir yerin de olması için her detayın titizlikle düşünüldüğü belirtildi.
Karakoyun Kentsel Dönüşüm alanının, içerisinde yapılacak yapıların yanında meydanlar, parklar, dükkanlar ve oyun parklarıyla yeni bir yaşam alanına dönüştürüleceği dile getirildi. Karakoyun Kentsel Dönüşüm Proje Alanına ulaşımın ise İpekyol Bulvarı, Şehir Nusret Caddesi, Bostancılar Caddesi ve Karakoyun Caddesi üzerinden sağlanacağı açıklandı.
Kale Eteği, Kültür ve Turizm Yolu, Asya ve Osmanlı Mahalleleri, Kızılkoyun Nekropol Alanı, Kızılay Bahçesi, Belediye Bahçesi alanlarında başlattığı dönüşümü tamamlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi hanları gün yüzüne çıkaracak olan Özdiker Kuyumcular Çarşısının Haşimiye Meydanına dönüşümü için de gün sayıyor.

Aşiret üyelerinden hayırsever Acu’ya ziyaret

Adıyaman Belediyesinden çocuklara tiyatro etkinliği

Markette çıkan yangını müşteriler söndürdü

Blok zincir teknolojisi enine boyuna tartışıldı

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonu: 1 gözaltı

Batman’da 3 bin dönümlük ekili arazi ve mera alanı kül oldu

Batman Üniversitesinden 60 yaş üstü bireylere fırsat

Hasankeyf’te lavanta hasadı başladı

Mardin’de minibüs aydınlatma direğine çarptı: 1 yaralı

Yerinde ayrıştırma tepkilere neden oluyor

Diyarbakır’da DEM’li belediyeden Et ve Süt Kurumu’na tahsis edilen mağazaya kapatma girişimi

17 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan şahıs yakalandı

Başkan Umut Yılmaz, bebek Umut Yılmaz’ı ziyaret etti

Birecik’te DEM Parti’den istifa eden belediye başkanına saldırı

Şahinbey Belediyesi’nden Londra’ya uzanan yolculuk

Sağlık Bakanlığı Şırnak ve ilçelerine 37 doktor ataması yapacak

Hırsızlık ihbarı polisi harekete geçirdi

Siirt’te ilk defa dron ile çekirge ilaçlama yapıldı

Şanlıurfa’da ormanlık alan yangını kontrol altına alındı

Akaryakıt yüklü tanker alev alev yandı

Yerel basını görmezden gelen, Yok hükmündedir

Yaz sıcağında soğuk duşa dikkat

Depremzedeler, villaları aratmayan köy evlerine kavuştu

Diyarbakır’da bin 500 yıllık kilise kalıntısında yeni buluntular

Kavurucu sıcaklarda hayvanlar buzlu kokteyl ile serinliyor

Gaziantep’te 14 ruhsatsız silah ele geçirildi

Basın Gözümüz ve Kulağımızdır

Şırnak’ta Hollanda-Türkiye maç heyecanı yerini hüzne bıraktı

Türkiye’nin golünde Kilisli vatandaşlar büyük sevinç yaşadı

Diyarbakır merkezli 19 ilde ‘çocuk müstehcenliği’ operasyonu: 14 tutuklama

Yükleniyor