• BIST 100

    10803,28%-0,20
  • DOLAR

    40,89% 0,16
  • EURO

    47,78% 0,29
  • GRAM ALTIN

    4393,36% 0,35
  • Ç. ALTIN

    7053,04% 0,00

Kardeş şehir Duisburg Belediye Başkanı Togg ile Gaziantep’i turladı

05 Eylül 2023, Salı 04:20
05 Eylül 2023, Salı 04:20
Kardeş şehir Duisburg Belediye Başkanı Togg ile Gaziantep’i turladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kardeş şehir Duisburg Belediye Başkanı Togg ile Gaziantep’i turladı

Depremden etkilenen bölgeleri ziyaret etmek ve iş birliklerinin çerçevesini genişletmek amacıyla Gazi şehre gelen Duisburg Belediye Başkanı Sören Link, TOGG’un sürücü koltuğuna geçerek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile beraber aracı test etti.
Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG ile Gaziantep sokaklarında gezen Sören Link, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası’ndan Kardeş Şehir olunması nedeniyle şehrinin adının verildiği Duisburg Caddesi’ne kadar aracı sürdü.
Sürüş öncesi Başkan Fatma Şahin’i makamında ziyaret eden Başkan Link ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Nurdağı ve İslahiye için yapılan yardımlaşmalar, yeşil şehir, ortak yürütülecek yeni çalışmalar, tecrübe paylaşımı gibi konularda görüş alışverişinde bulundu.
Duisburg Belediye Başkanı Link, depremden etkilenen ilçeleri ziyaretinin yanı sıra yeşil şehir yatırımları ve hidrojenle çalışan toplu taşıma sistemleri ile ilgili yapılan hazırlıkları inceleyerek bu çalışmalardan yararlanmak istediklerini belirtti.
'Gaziantep’e gelmeniz, deprem bölgesine yapacağınız ziyaret olağanüstü insani bir duruş'
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, makam ziyaretinde yaptığı konuşmada 6 Şubat Depremleri sonrası yardıma ilk koşan ülkelerden birinin Almanya ve Duisburg olduğunu aktararak, “Almanya’da yaşayan vatandaşlarımız neleri varsa çok hızlı bir şekilde bize gönderdi. Sizlerin, dostlarımızın, kardeşlerimizin destekleriyle iyileşiyoruz. Acılarımızın iyileşmesi için dostlarımıza çok ihtiyacımız olacak. Bugün burada olmanız, Gaziantep’e gelmeniz, deprem bölgesine yapacağınız ziyaret olağanüstü insani bir duruş” ifadelerini kullandı.
'Yeni dönemde iki şehir ekonomisini de çok rahat güçlendirebiliriz'
Başkan Şahin, konuşmasının devamında iki ülkenin birbirini tamamlayan ticari altyapıya sahip olduğunu vurgulayarak, “Müze ve turizm altyapısı buna bir örnek. Birbirimize çok benziyoruz. Bu konulardaki iş birliğini de güçlendirmek lazım. İki şehir ekonomisini de çok rahat güçlendirebiliriz yeni dönemde. Şu an ihracatta ilk beşteyiz. OSB’de 250 bin işçi çalışıyor. Üretimde Türkiye’nin en iyisiyiz. Bu konuda da iki şehrin oda başkanlarını daha sıkı çalıştırmamız gerekiyor. Gaziantep ki depremzedeler Almanya’daki ailelerinden çok büyük destek gördü. Ziyarete gelindiğinde yapılan ticaret esnafın elini rahatlattı” şeklinde konuştu.

Duisburg Belediye Başkanı Sören Link ise deprem felaketi sonrası Gaziantep’ten ilk haberlerin gelmesiyle birlikte hızlı bir şekilde yardım için çalışmaya başlanıldığını vurgulayarak, “Gaziantep’ten ulaşan görüntüler, 11 yıllık belediye başkanlığım döneminde en zorlayıcı ve etkileyici görüntülerdi. Aynı zamanda burada insanların nasıl canla başla çalıştığını görmek bizi çok etkiledi. Ziyaretlerimizde Gaziantep’in yeşil şehir çalışmalarını görerek burada neler yapıldığını anlayarak sizin deneyimlerinizden faydalanabilir, karşılıklı alışverişler olabilir. Hidrojen ve iklim konularında çok daha iyi bir iş birliğine gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz bu başlıkları sizinle çok daha ileri taşımayı istiyoruz” diye konuştu.

Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu alarm

Gazze'de siyonist vahşet sürüyor: 24 saatte 51 şehit

BM'den siyonist rejime işgali genişletmeyi derhal durdurma çağrısı

Trump ile Lukaşenko telefonda görüştü

HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Gözüngül: AMATEM yıllardır kapalı

7 yaşındaki çocuk termal tesiste boğularak hayatını kaybetti

Bingöl’de 8 bin 332 kök kenevir ele geçirildi

5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Danimarka'da tren kazası: 1 ölü, çok sayıda yaralı

Diyarbakır'daki orman yangınları yerleşim yerine yaklaştı

Pakistan'da sel felaketi: 194 can kaybı

Gazze'de can kaybı 61 bin 827’ye yükseldi

Konya’da çıkan yangında tarihi bina kullanılamaz hale geldi

Anamur'da bir ilk: Hafızlık icazet merasimi

Kocaeli'de orman yangını

HAMAS ve Filistinli gruplardan “büyük israil” planına karşı çağrı

Suriye'de orman yangınları sürüyor

DMM şap hastalığının bazı bölgelerde hızla yayıldığı iddialarını yalanladı

Ulus Mahallesi’nde sağlıklı hayat merkezi tanıtımı ve kanser taramaları yapıldı

Akkuyu NGS'NİN inşaat kontrol bilgi sistemi etkinliğini kanıtladı

17. Mahalle Buluşması etkinliği Ulus Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Van’da medrese eğitimini tamamlayan kız öğrenciler için mezuniyet programı düzenlendi

İBB, 7 yıldır kesintisiz hizmet veren İstinye–Çubuklu feribot hattını kapattı

Bursa’da aynı çeşmeden su içen tilki ve sincap, foto kapanla görüntülendi

Şanlıurfa’da trafik kazası: 6 yaralı

Otomobil su kanalının korkuluklarına çarptı: 1 yaralı

40 bin kişi Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kıldı

Kocaeli ve İznik'teki orman yangınlarının duman bulutu Bursa semalarını kapladı

Diyarbakır’da 3 ayrı noktada orman yangını

Hasankeyf'te incir hasadı başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu alarm

Gazze'de siyonist vahşet sürüyor: 24 saatte 51 şehit

BM'den siyonist rejime işgali genişletmeyi derhal durdurma çağrısı

Trump ile Lukaşenko telefonda görüştü

HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Gözüngül: AMATEM yıllardır kapalı

7 yaşındaki çocuk termal tesiste boğularak hayatını kaybetti

Bingöl’de 8 bin 332 kök kenevir ele geçirildi