GÜNDEM 10.03.2025 11:54:37 0

Kargolar aynı gün teslim edilecek

Kargolar aynı gün teslim edilecek
Haberi Sesli Oku

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT'nin "Aynı Gün Teslim" ve "Yerinde Dağıtım" projeleriyle gönderilerin daha hızlı ulaştırılacağını açıkladı.

Kargo Ayrım Sistemi ile gönderilerin saatte 10 bin adet hızla işlendiğini belirten Uraloğlu, hizmet kalitesini en üst düzeye çıkaracaklarını vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT'nin müşteri memnuniyetini artırmak amacıyla hayata geçirdikleri yeni projeler hakkında bilgi verdi.

PTT'nin 12 bin 275 araçlı filosu, 3 bin 594 iş yeri ve 38 bin 900 personeliyle Türkiye'nin dört bir yanında hizmet verdiğini hatırlatan Bakan Uraloğlu, söz konusu projeler ile hizmet kalitesini en üst düzeye taşıyacaklarını kaydetti.

Aynı gün teslim projesi ilk olarak Bursa’da başladı

Bakan Uraloğlu, 13 Ocak tarihinde hayata geçirilen Aynı Gün Teslim projesi kapsamında, e-ticaret gönderilerinin yoğun olduğu büyük şehirlerde aynı il varışlı gönderilerin aynı gün teslim edilmesi sağlanacağını ifade etti. Uraloğlu, “Bursa’da pilot olarak başlattığımız Aynı Gün Teslim Projesi kapsamında, yaklaşık 4 bin gönderiyi kabul edildiği gün alıcısına ulaştırdık.” diye konuştu.

Projenin ikinci fazında Ankara’da uygulamanın devreye alınacağını belirten Uraloğlu, pilot uygulamanın ardından İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde de hizmetin sunulacağını ifade etti.

Gönderiler saatte 10 bin adet hızla ayrılıyor

PTT'nin kargo süreçlerini daha hızlı ve hatasız yönetmek amacıyla hayata geçirdiği Kargo Ayrım Sistemi (KAS) hakkında da bilgi veren Bakan Uraloğlu, “Saatte en az 10 bin gönderi işleme kapasitesine sahip KAS cihazları ile gönderilerin ayrım süresi kısaltılıyor ve sevk hataları minimize ediliyor.” dedi.

Mevcutta kullanılan KAS cihazlarının İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, Adana ve Bursa başmüdürlüklerinde kurulu olduğunu ifade eden Uraloğlu, “Bu cihazlar sayesinde İstanbul Anadolu'da 21,6 milyon, İstanbul Avrupa'da 21 milyon, Adana'da 16,7 milyon ve Bursa’da 6,9 milyon gönderiyi hızla işledik. Yakın zamanda Ankara, Sakarya ve İzmir’de de KAS cihazlarının kurulmasını planlıyoruz.” diye konuştu.

Yerinde dağıtım modeli ilk olarak Şanlıurfa’da hizmete alınacak

Yerinde Dağıtım modelinin de hayata geçmesi ile kargo hizmetlerinin daha hızlı gerçekleştirileceğini ifade eden Uraloğlu, bu model ile kabul ilinden farklı bir ile sevk edilen gönderilerin, varış iline ulaştığı gün teslim edilmesinin amaçlandığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, “Yerinde Dağıtım uygulamasını ilk olarak Şanlıurfa PTT Başmüdürlüğü'nde devreye alacağız. Teknik ve operasyonel çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şanlıurfa'daki uygulamanın ardından büyük şehirlerde de aynı sistemi hayata geçirmeyi planlıyoruz.” dedi. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: kargolar aynı gün teslim edilecek

Prof. Dr. Kurtoğlu: Ritim bozukluğu tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

ABD, Tayvan yetkililerine silah teslimatını hızlandırmaya çalışıyor

Şırnak'ta asayiş operasyonları: 49 gözaltı

Bakan Uraloğlu: Bakırköy-Kirazlı Hattı bir yılda 17.1 milyon yolcu taşıdı

Büyükşehir Belediyesi ile Ramazan coşkusu konteyner kentlerde

Battalgazi'de fırın denetimleri sıklaştırdı

TAVI yöntemiyle kalp hastası yaşlılar sağlığına kavuşuyor

Mardin'de at ve eşek kesimi: Şüpheli gözaltında

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 12 gözaltı

Tanker ve kargo gemisi İngiltere kıyılarında çarpıştı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Eğitim-Sen'in "sapkınlık dersi" açıklamasına sert tepki

Türkiye birinciliği madalyasını Filistin'e destek için bağışladı

Bakan Şimşek: Sanayi üretimi yıllık bazda artışını sürdürdü

Bakan Kurum'dan deprem fırsatçılarına tepki: 5 bin TL'ye beton döküyorlarsa kapatın gitsin

Sudan'da yüzlerce cesedin bulunduğu toplu mezar keşfedildi

Kur'an Nesli Platformu'ndan Eğitim-Sen'e sapkınlık dersi tepkisi: Çocuklarımızın üzerinden ellerinizi çekin!

Diyarbakır'dan Eğitim Sen'e tepki: Sapkınlığı okullara taşıma girişimleri kabul edilemez

Bursa İl Sağlık Müdürü Yıldırım istifa etti

Siyonistler, Kudüs'te bini aşkın yeni yasadışı yerleşim birimi inşa etmeyi planlıyor

Bursa'da dilencilik yapanlara operasyon düzenlendi

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Aydın: Aileyi ifsat edenlere karşı bir hareket başlatmalı

Bingöl'de çocuklar Gazze'ye umut kumbaraları bağışlıyor

Motosiklet kazalarına karşı alınabilecek önlemler nelerdir?

HAMAS: Önceliklerimiz halkımıza barınma, yardım ve kalıcı ateşkes sağlamaktır

Dünya Helal Birliği Başkanı Gelir: Helal ürünlere olan talep boykotla artıyor

Merdiven boşluğuna düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti

Bingöl İl Müftülüğünden çalışan vatandaşlara Kur’an kursu imkânı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bilecik'te geçici işçi alımı yapacak

Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi

Memur-Sen'den "Aile" için imza kampanyası: Anayasa değişsin, aile korunsun

Yükleniyor